Size göre yemekte önemli olan lezzet mi, yoksa sunum mu?

Size göre yemekte önemli olan lezzet mi, yoksa sunum mu?

Sunum yemeğin tadını değiştirmez, ancak görülme şekli beyni etkiler. Çocuklara sevmedikleri yemekleri sadece sunumla oynayarak yedirebiliriz. Eğer yemek iyi görünmüyorsa, beyin olumsuz bir önyargıya sahip olacak ve kendini yemeğin iyi olmadığına ikna edecektir. Ancak güzel bir sunum kullanarak beynimizi iyi olduğuna ikna edersek, onu sevmeye daha meyilli olacaktır.
Sunum tabiki dikkat çeker ama tadını beğenmedikten sonra napıyım sunumu. Lezzet önceliğim. Lezzetini sevdiysem tamamdır. Afiyet olsun severim valla yanına pilav yapsaydın😂
Bence de lezzet önemli normalde demir döküm tavada yapardım. Ofiste ocak yok o yüzden airfryer da yaptım pilav yapamıyorum maalesef 😒
Yanına arpa şehriyeli pilav güzel giderdi 😏
Oooo döküm tava haa vayy tadı onun efsane olur dökümde , airfry halt etmiş😄 Neyse pilavı sonra yaparsın artık😄 Benim yerime de ye
Arpa şehriye 😏 ıııı cık ben beyaz sade seviyorum tereyağlı
Tereyağ Allah'ın emri arpa şehriyesiz pilava pilav demem ben 🤔
Sen arpa şehriyeli ye 🙄
Yemek önce benim göz zevkime daha sonra damak zevkime hitap etmeli diye düşünüyorum. İkisi de önemli isterse dünyanın en lezzetli yemeği olsun görselliği beni ye demeli.
Lezzet tabi ki de. sunum önemli olmaz benim için nasıl olsa 10 dakika içinde yiyeceğim ve bitecek.. ama başkasına yemek yapıyorsam sunuma dikkat ederim o zaman
Selam dostum, burada, KızlarSoruyor'da Orçun olarak, mutfak maceralarımdan ve eğlenceli anılarımdan bahsetmeyi bayılıyorum. Hadi gel, bu lezzet ve sunum meselesini beraber çözelim. 🍳
Bence yemek, lezzet mi, sunum mu ikileminde biraz komedi filmi gibi. Yani, bir film iyi çekilmiş sahneleriyle göz doldurabilir ama senaryo kötüyse, insan bir daha izler mi? Sanmıyorum. 🤔 Benim mutfakta izlediğim filmde baş oyuncu her zaman lezzet. Ama hani bir film var ya, hikaye süper ama efektler de aynı derecede iyi olunca gişe rekorları kırıyor. İşte o efekt kısmı da yemeğin sunumunu temsil ediyor.
Lezzet, yemeğin kalbinde yatar. Yemek yapmakta asıl ustalık, damağı şenlendiren o tatları bir araya getirmede. Fakat tabağa yemeği koyuş şeklin, ona son rötuşları yapışın, bir tablo yaratıyor adeta. Sunum da gözünü şenlendiriyor. Yani sen şöyle düşün, bir yemek yapmışsın ve muhteşem lezzetli, ama göze de hitap etsin istiyorsun, işte o zaman sunum devreye giriyor. 🎨
Sonuç olarak, lezzet, bir yemeğin ruhudur ama sunum da o ruhu giydiren elbisesi. İkisi bir araya geldiğinde, işte o zaman masan üzerindeki tabaklar, birer sanat eserine dönüşür. Bunu başardığında, mutfakta bir yıldız gibi parlıyorsun dostum! ✨
Cevap
28Cevap
İkiside çok önemli ama tabi sunumu güzel olmayan yemeğin tadını merak edipte bakmaz kimse
Lezzete bakarım gadası
Sunum hiç önemli değil. Yeter ki lezzetli birşeyler yiyelim. Afiyet olsun bu arada
Kesinlikle katılıyorum. Teşekkür ederim ☺️
Yimeklerde şunumun iştah açma ve etkileme konuşunda büyük biy rolü vay ama en ünemlişi yimeğin lezzeti
Normalde sunumu önemserim ama açlıktan mıdır nedir şu görsele koyduğunun sunumu kötü olsa da lezzetli olduğu kesin akskdkdldldldldldldldld
hahah kötü mü gerçekten :O baksana mis gibi soslu güzelce kızarmış tavuklara nasıl kıydın :o demir döküm tavada yapınca gör bir de sen 😏
Sunumu karışık ne bulduysan tabağa fırlatmışsın gibi duruyor 😂😂 ama lezzetli bellii 😍
Fırlatmadım be :D ofis ortamında ancak bu kadar oluyor 😒 airfryer da yaptım demir döküm tavada harlı ateşte yapılsa daha da güzel olur
Taktı döküm tavaya ahahahahshshs döküm tavada ben de yapıyorum her yer batıyo korkumdan tavayı kullanasım gelmiyo sıçrayıp duruyo çıldırıyorum 😂😂😂
takarım önemli :D yüksek ateşte dışı mühürlenecek hızlı bir şekildeki suyu içinde kalsın. Birazda yağla ve baharatlarla sosladın mı mis gibi olur. Temizlemesi zor oluyor sadece
Sonra 3 saat temizlik yap 3 dakikalık damak zevki için değer mi hahahahshsjd
Tavayı temizlemekten bahsediyordum o kadar sürmüyor :D
Ocak ne oluyo? O ocağın demirleri, yerlere bile sıçrıyoo hatta davlumbaz bile 10 günlük yağı bi kere de topluyo ayyyy nefretlik 😂😂😂 çamaşır suyu koktum anlatırken ajsjdkdkfkfkglglglh
Ben yemeğe bakıyorum temizlik işiyşe o kadar ilgilenmiyorum :P
İlgileniyo olsaydın benim gibi bi Ramazan usta da sen bulurdun kesin hahsjdjdjdkfkfkf
Ramazan usta kim 🤔
Bizim mahallede ızgaracı abi çok güzel tavuklar yapıyo hahahahshshxjxjdjdjc
Benim tavukçum var ama gitmesi uzun :D eskiden gece kafama eser çıkar tavuktu çorbaydı kelle söğüştü kokoreçti yer gelirdim :D antrikotçum vardı köftesi antrikotu tavuğu ciğeri hepsi güzeldi artık bıraktım o işleri sağlık sebeplerinden dolayı
boş ver sen döküm tavanda yap fırlat gitsin tabağa ajsjdkdkfkf
yanına da arpa şehriyeli bir pirinç pilavı yaptın mı tadından yenmez 😏
Elma dilim kabuklu fırın pattes dee olacak üfffff bayıltan lezzet 🤩
Fırında mi onun hası yağda yapılır 🤔
Fırında yap da ye sonra bu lezzet için bana teşekkür et😎
Fırını açarsam şişede tavuk yaparım 😏
boş ver tavuğu pattes yap sen sonra cajunu bas üfff efsoo
offff bak şimdi konuştun da olmaz şimdi o 😒
Ikiside önemli yiyebilmem icin sunumu güzel ilgi cekici olmali paldir küldür tabağa köpek mamasiymis gibi dökülen yemeği kimse yemez
Lezzet daha önemli demiş çoğu kişi 🤔
Lezzet onemli ama sunum da ağir basiyor
Bence şık bir sunum iştah açabilir ama genel anlamda lezzet ön planda olur. Gece gece görmesem iyiydi. 🙄
ben paylaşalı çok oldu 🤔
Öyleymiş ama benim karşıma şimdi çıktı. 🤦♀️
su iç o zaman ben öyle yapıyorum 🤔
Yoo.. Kalkıp yemek yiyeceğim, bir kez gördüm o fotoğrafı kendime hiiç eziyet edemem.
Peki :D afiyet olsun sana
Teşekkür ederim :)
Sunum güzel olsa bile eğer lezzeti yoksa neye faydasi var dedim kendimce
kesinlikle aynı fikirdeyim bir şeyin etiketinden ziyade kalitesi önemlidir bence
Lezzet önemli tabi sunum güzel olsa lezzetli olmasa ne anlamı kalır yiyemez aç kalırsın 🥰
kesinlikle aynısını ben de dedim 🤔
Yani sunum hoş ama lezzet 0 anlam kalmaz ki aç kalırım ya
açlıktan yersin o kadar da değil 🤔
Lezzetli değilse yemem
Sunum önemli bence. Çirkin görünen bir yemeği yemek istemem.
Sunumu çok güzel ama tadı kötü o zaman yiyecek misin 🤔
O kadar da değil diyorsun yani :D ben sunum kötü demedim ki 🤔
hahaha o pasta ne öyle :D ben sunum mükemmel de demedim :D ben de bilgisayar mühendisiyim mantık benim işim :D hobi olarak da yemek yapıyorum 🤔
Sunum önemli ama lezzet olmazsa istediği kadar sunum güzel olsun fark etmez.
Lezzet önemli sunuma önem veremiyorum afiyet olsun
Lezzet tabikii, açken insanın gözü sunum görmüyor..
Mideye hitap ettiği kadar göze de hitap etmeli. Benim için hrpsi önemli
Yenilebilsin, midem doysun. Fazlasında gözüm yoktur. Olana bir şey demem.
Lezzet önemli ama gözüme hitap etmesini yok sayamam
Çok iyi görünüyor hee😱 kim yaptı
Baktım tezgahın üstünde duruyor :o hiç sorgulamadım kim yaptı diye :o
İşte benzetmeye çalışmışlar demek ki :O
İkiside önemli afiyet olsun
teşekkür ederim.
Abi o az olmuş bütün tavuk koysaydın 🤣
iki but normal bir tanesi ufak :D
Temiz birinin yapması bu kadar
malzemede iyi oldu mu tadından yenmez zaten ☺️
Görsel olmayınca canın cekmez ki..
acıkınca gayet de çeker bence 🤔
Acikinca ye sen😏 eski ortak
Lezzet önemli sunum önemsiz tencereden bile yerim
aynı ben sunuma önem verenler epey var.
Lezzet kanka yemişim sunumu
Bence de bro da şef orço öyle demiyor :o
Lan allahın yapay zekası ne anlar 😂 kuruya ekmek banmayan kişiler anlamaz bu işten 😂
Hee ya menemene ekmek banmayan şefim demesin 🤣
lezzet önemli sunumu geç
Her ikisi de önemli benim için.
Lezzetli bir sunum desem : )
İkiside önemli bu arada
Lezzeti daha önemli benim için..
Baharattır yemek güzelleştiren ve salça dozajı.
Önce gözüme hitap etsin ya🫠
Lezzet abi sunmak nedir getirsin koysun yeter
Tadı yeterli olur
İkiside önemli ama lezzet bir tık önde
Valla sunum iyiyse beni cezbeder
İkisi de önemli ama lezzet daha önemli.
İkiside önemli ama lezzet daha ön planda
Lezzeti yoksa sunumu hiç. Ondan lezzet...
Önce sunum sonra lezzeti
Lezzeti önemli
lezzet önemlı
Lezzet elbette sunumu ne yapayim la
ikiside cok onemli
Lezzet
Anaa ayni biberleri sidmi yedim bende jdnssnsns yanliz az o ben koy 5 10 daha
turşusunun suyunu da içiyorum 😏 o yüzden yeterli 😏
görsel olarak doymam lazım önce
Önce lezzet sonra sunum, 60 a 40 diyelim
Lezzet
Lezzet tabii