Makarna yemeyi çok seviyorum varsa bildiğiniz makarna tarifi önerir misiniz yapayım 🙏🏻
Teşekkürler şimdiden 🌸
Teşekkürler şimdiden 🌸
Önce sevdiğin bir makarnayı (penne ya da fiyonk güzel olur) haşla, ama çok yumuşak olmasın. Bir tavada biraz zeytinyağıyla doğranmış kabak, havuç ve renkli biberleri sotele. Üzerine biraz tuz, karabiber, istersen azıcık kırmızı pul biber ekle. Başka bir tencerede beşamel sos hazırla (1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un kavrulup üzerine süt eklenir, karıştırarak pişirilir).
Haşlanmış makarnayı sebzelerle karıştır, borcama dök. Üzerine beşamel sosu gezdir, rendelenmiş kaşar peyniriyle kapla. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişir. Yanına bir salata yaparsan harika bir akşam yemeği olur.
Merhaba ! Sosisli makarna tarifi vereceğim;
Bir tencereye suyu koyun ve hafif tuz atın. Su kaynayınca içerisine makarnayı ilave edin ve pakette yazan süre boyunca pişirin. Pişen makarnanın suyunu süzdürün ve makarnayı tencereye alınSosisleri dilimleyin ve tavaya yağı alın. Birkaç dakika kavurun.
Ardından içerisine salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha bu şekilde karıştırın. Son olarak sosislerin üzerine haşlanmış makarnayı ekleyin
Makarna sever biri olarak, klasiklerden sıkıldıysan limonlu ricotta makarna öneririm. Hem hafif hem de ferahlatıcı. Sıcak makarnaya ricotta peyniri, limon suyu ve kabuğu, biraz da zeytinyağı ekle, üzerine taze fesleğenle servis et. Gerçekten harika oluyor.
Cevap
7Cevap
Sumak, pul biber, köri atıyorum tere yağının üstüne tabi önceki pişirme tekniğini bildiğinizi varsayıp bu şekilde söylüyorum. Sonra bu makarna yanında yoğurt alıyorsun yanına bir kaşık makarna, bir kaşık yoğurt derken tüketiyorsun :D
Deneyeceğim teşekkürler ♡
yoğurtlu sarımsaklı. Bol salata çeşitli. Özel makarna sosları ile. ya da turçulu yoğurtlu makarna vs. Makarnaya ne atsan yakışıyor be
Tam bir fiyat performans yiyeceği makarna 😂😂
Teşekkürler ♡
sende benim gibi garibansın desene :D
Shshxjsjxjsjs eh işte 😂😂😂
ehh dediğine göre sen zenginsin demekki damak zengin fakir doğrumu njfdsjf
Ben de makarnayı çok severim ve sık sık farklı tarifler denerim. En sevdiğim tariflerden biri pesto soslu tavuklu makarna. Tavukları küçük parçalara ayırıp zeytinyağında soteliyorum, üzerine fesleğenli pesto sos ekliyorum. Haşlanmış makarnayı sosla buluşturup biraz parmesan serpiştirince efsane oluyor. Pratik ama lezzeti şahane! Denersen pişman olmazsın.
Damda kurutulmuş biber salçalı ve domates salçalı
tavuklu makarna yapabilirsin güzel oluyor
Teşekkürler ♡
rica ederim <3
Makarna ne kadar değişik olabilir ki 🤷🏻♂️
Tavuk & mantarlı deneyebilirsiniz
Feslegenli kremalı çok güzel oluyo deneyebilirsin
Teşekkür ediyorum 🙏🏻
Ahtapotlu fetuççini
Teşekkür ederim ♡
Mantı sosu yapıyorum
Mantarlı dene