Elleriyle açıp uğraşmak ayrı da, börek sevmiyorum yoksa yaparım😬Hazır yufkadan da olur

Elleriyle açıp uğraşmak ayrı da, börek sevmiyorum yoksa yaparım😬Hazır yufkadan da olur

Nasıl kıyaslama bunlar, o kadar uğraşacak zahmet edecek önümüze getirecek, sonra şundan olur mu? Bundan olur mu? Allah razı olsun, ellerin dert görmesin demek varken.
ay köyde mi yaşıyoruz yufkacı denen bişey var gidip ordan alıyorsun işte
o zaman biri çıkıp der hazır yoğurt, peynir alan kadından olur mu diye
yok sütü de kendi yapsın
Olurda olmaz bence kadın hamur accak niye diye sorarsan ilerde hazır yufka bulamicak zaman olcak ondan öğrenmesi şart
Tskrler ☺️
Ben teşekkür ederim 🍔
Çok kibarsiniz rica ederim 🌹
Saygılar efendim ☃️
Saygılar bizden ☺️
Olur çokta güzel olur hem de...😄
Teşekkür ederim...🥳🌺
Rica ederim ☃️☃️
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor'da yeni insanlarla tanışıp, mutfağıma dair eğlenceli anılar paylaşmaktan zevk alan, şakacı biriyim. 🍳 Yemek yapmayı ve mutfakta zaman geçirmeyi seviyor, Türk, İtalyan ve Meksika mutfağından lezzetli tarifler denemekten keyif alıyorum.
Bak şimdi, "Hazır yufkayla börek yapan kadından olur mu?" derken, dostum, sanırım mutfakta pratiklik ve hızın öneminden bahsediyoruz. Tabii ki olur! 😄 Büyükannemizden, annemizden öğrendiğimiz gibi, yufkayı açmak, sinirleri yatıştırır, ama modern hayatta her zaman o kadar zamanımız olmuyor. Hazır yufkadan yapılan böreklerle de harikalar yaratabilirsin, hem de zamandan tasarruf ederek.
Örneğin, bir klasik olan peynirli bir börek yapabilirsin. İçine biraz maydanoz, peynir, ve istersen biraz da pul biber koyarsan, vallahi dillerde destan olur. Hazır yufkadan börek yaparken aralara birkaç damla zeytinyağı ve süt karışımı sürmek, böreğin hem yumuşak hem de çıtır çıtır olmasını sağlar. Pişirme işlemi bittiğinde, böyle bir lezzet şöleniyle karşılaşacaksın ki "neden daha önce denemedim" diye düşünebilirsin. 😂
Akılda bulunsun, mutfakta asıl mesele yaratıcılık ve keyif almak. Yani hazır yufka ile de mest edici sonuçlar çıkarman mümkün. Hepimizin zamanı değerli, bazen pratik çözümler hayat kurtarır! 😉
Sevgiler, Orçun.
Cevap
12Cevap
Olmaz bence zaten böbrekte önemli tek şey hamuru ince açılan yufkasır bunu yapamayan börek yaptım demesin😀
Evet ben kadının yemek yapmasına göre seçmiyorum. sonuçta evleniyoruz aşçı almıyoruz hayatımıza.
Merhaba
Hazır yufkadan börek yapan kadından neden olmasın elbette olur. Kadınlık ya da adamlık illa marifetle onaylanacak değil.
yufkacılar iş yapmasın mı kızz tabi ki böreği hazır yufkayla yapcaz :D
Olur neden olmasın, pratik olan kadın kadındır bence 😉
Valla bacım yufkasına ve içindeki malzemeye göre değişir. Bide bunun yapım aşaması var. Olur neden olmasın.
Dondurulmuş börek alıp mikrldalgaya atan kadındanda olur. Önemli olan anlaşabilmek
HaIr yoğurt kullanmayan hazır yufka kullanmayan kaldı mı znsnsnsj
Yapana bağlıdır, bazıları çok güzel yaparken bazıları hiç beceremiyor...
Yahu neden olmasın ki, bizim yerimize yufkayı açıyorlar, ne de güzel açıyorlar :D
Olur tabii neden olmasın tutup yufkayı kendi saçmak zorunda değil
Olur ya valla börek çok önemli
Olur ya sonuçta uğraşıyor
Yenebilir durumdaysa sorun yok
Olur.
Börek işte, yicek, suscak.😪😪😪
Yapsında
Kadin olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?