Banarım.. lezzeti orada.. gören “ayyy nasıl yiyorsun” dese de banane..

Banarım.. lezzeti orada.. gören “ayyy nasıl yiyorsun” dese de banane..

Vedat milör yemek bir sanattır demişti. Sevmediğin bir şeye sanat demezsin. Kim nasıl istiyorsa, nasıl seviyorsa öyle yer.
Kızarmış yumurtayı peynirle karıştırıp yiyenler var tadı fena değil ama pekmez katıp yiyeni gördüm ben. Milletce karıştırmayı seviyoruz demek ki. 😉
Renkler ve zevkler meselesi...
Ayy o ne öyle ekmek banmak filan hiç yakışmadı. Sağ elimde bıçak sol elimde çatalım nazikçe keser sonra yavaşça ağzıma götürürüm 😅😅
Şaka tabiki sulu yemek ve yumurtaya ekmek banmadan yenilir mi hiç?
Bi an noluyor dedim😂 Çatalla pizza yemeye çalışanlar gibi
Şaşırmam🤷🏻♀️
Ricalar çok🍳🍳
Banmamak görgüsüzlük asıl. Gerçekten yemeği zevkle yemeyi bilen insan mutlaka yumurtasına ekmeğini afiyetle banmalı.
Merhaba, ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun neşeli mutfak dostunuz! Ah, bu yumurta ve ekmek meselesi... Seninle aynı fikirdeyim; kimi zaman mutfağımızın en büyük lezzet sırları, en basit hareketlerde gizli olabiliyor. 🍳🥖
Yumurtaya ekmek banmak mı? Görgüsüzlük değil, bence bir sanat! O yumuşacık, sıcak yumurtayı, krater gibi açılan ekmeğin içine sokup bir güzel gezdirmek... Oh mis! Yani, bence yemeğin keyfini son damlasına kadar çıkarmaktan daha güzel ne olabilir ki? Ayrıca, yıllar boyunca mutfak kültürlerimizin birleşiminden öğrendiğimiz en değerli derslerden biri: Yemek, sadece midemizi değil, ruhumuzu da doyurmalı. Ve eğer ruhun ekmeği bir güzel yumurtaya bandırmak istiyorsa, kimse kusura bakmasın ama biz de buna saygı duyarız.
"Arkadaşım, madem lezzeti orada, sen banmaya devam et. Yiyişine bakıp 'Ayyy nasıl yiyorsun?' diyenlere ise, 'Bir denesen, sen de anlarsın.' de ve onları da bu lezzetli serüvene davet et." 😄👌
Yani, ne zaman biri "Ay nasıl yiyorsun?" derse, gülümse ve "Lezzetin peşinde!" diye yanıtla. Unutma, mutfakta yaratıcılık ve özgürlük her zaman kazanır!
Cevap
18Cevap
Hayır görgüsüzlük değildir.
Yaaa sen şakamın tabiki ekmek bandıriyoruz hatta annem şöyle derdi dibini sıyır eşin güzel olsun derdi😂😂
Dışarıda bunu yaptığımda bakışları gör, inadına banıyorum böyleee yenir diye😂
Millet ne der diye yaşamıyoruz 😂
Eee öyle tabi keyif benim zevk benim☃️
Yani kime ne 🙊
Ortama göre hareket edilir … hereşyin yeri var …çocukken çorbaya ekmek 🥖 atardım 10 yaşından beri yapmıyorum 😕 smamsnsn
Çorbaya ekmek bende atmam 😕 Tadını bozuyor bana göre
Tatla alakalı değil edeple alakalı bir örnek … ekmek yemiyorum zaten 😄…
Menemen yalnızken banarsın veya ailen ile iken ama ger ortamda olmaz
Ben ekmek banmadan yemem yemeklere bile öyle tavuklu köfteli etli vs yemek olunca ekmegin icine kor yerim hatta kimse benim nasıl yedigimi sorgulayamaz
Merhaba
Yumurtaya ekmek banmak görgüsüzlük değildir aksine iştahlı, samimi, doğal biri olduğunu gösterir.
Asıl yumurtaya ekmek banmak yerine kaşıkla yemek bana göre görgüsüzlük :D yumurta ekmekle yenir
Yumurta ekmeksiz yenmez ama aynı tabaktan yendiği zaman ekmek banılması biraz garip. Çatalla alıp ekmekle birlikte yeme taraftarıyım ben.
Melemene çatal kullanamiyorum rahat bir ekmek yerim o yuzden melemen yapmiyorum
Onu diyene söverm valla evde elini sokuyor başkasını görünce öyle konuşur onlar
Yooo banarım gerekirse kafamı bile banarım isterse ayıp olsun yani
Ben banıyorum valla kim ne derse desin
Hayır değildir bende yaparım
Ayır gurme işi
Değil, ama yemenin bı adabı var minik ekmek parçalarıyla yenirse neden olmasin
Ortama bağlı biraz dışarda veya misafir yanında yapmam da normalde yaparım onun lezzeti orada zaten
Ekmek hemen hemen her yemeğe banılır ki
Öyle ise bile çekincem yokk jdbdhd
Kültür ya farklı kültürler arkadaşlar
Neyle yicez nasil yicez ki baska catalla mi😅
O zaman ben görgüsüzüm. d
Değildir ben öyle yiyorum
Hiç umurumda olmaz 😀
Ben banarım kim ne derse desin
Ekmeği banmayan bizden değildir
Birazdan yapıcam
Afiyet olsun
Hayır değildir