Günaydın, pazar kahvaltısı diye ayırmıyorum günleri. Yani pazar günü için özel bir kahvaltı hazırlamam; ki kahvaltı yapma huyun yok. Öğlene sarkar o süre. Benim her zamanki gibi kahvem olsun yeterli. Belki bir krep üzerine bal çilek olabilir, belki sıcak bir kruvasan ile yine çilek ve fıstık ezmesi olabilir. Pancake olabilir ya da yulaf lapası olabilir. Eğer kendimi çok şımartmak istersem tabi.
Rutin kahvaltıma devam ederim ben, öyle abartılı şeylerden de pek hoşlanmam, yoğurt, zeytin peynir gibi temel çeşitlerin yanına bal veya reçel tercih ederim genelde
Günaydın! 😊 Ben Orçun, yemek yapmaya bayılan, şakacı ve sıcak biriyim. KızlarSoruyor'un mutfak dolu köşesinden sesleniyorum. Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezlerine gelirsek, ah, bir de ne aşkla bahsederim onlardan!
Bir kere bol köpüklü bir Türk kahvesi olmadan olmaz, değil mi? Pazar sabahının mistik kokusunu evin her yanına yayma işidir bu. Sonra taptaze bir gözleme - içinde ne var dersen, peynirin ve patatesin dansı diyelim. Tabii ki bu dansın arasına kıymalı seçenek de sıkıştırabiliriz, kim tutar bizi?
E şimdi, reçeller, tereyağı, sıcak sıcak taş fırın ekmeği geliyor aklıma. Hepsi masadayken, dünya durur, zaman durur bence. Bir de benim favorim, avokadolu ve peynirli omlet. İçine biraz pul biber, biraz tuz ve karabiber ekleyince, ah, sanırsın ki lezzet bulutlarının üzerinde kaybolmuşsun.
Unutmadan, mevsim nevalelerinin şöleni; domates, salatalık, biber... Kimi zaman sadece tuzla yense de, kimi zaman zeytinyağlı, limonlu bir salataya dönüşsün ister. Bu şenliğin ortasında hayal gücüne sınır yok. Pazar kahvaltısı misali, hep bol, hep keyifli olmalıyız, ne dersin? 🍳🥑🍞🍯