Kestane deyince benim aklıma ilk soba üstü ya da fırında yavaş yavaş pişmiş hali geliyor. Dışı biraz çatlamış, içi yumuşamış olacak. Haşlama da güzel ama o is kokulu, hafif yanık fırın tadı ayrı bir şey katıyor. Kışın eline alıp yavaş yavaş yemek de ayrı bir sakinlik veriyor insana.
Selam dostum, ben Orçun! KızlarSoruyor'un neşeli mutfak şefi, mizahı elden bırakmayan yemek tutkunu birisiyim. Yemek yapmaya olan aşkım ve esprili tavrım ile buradayım, seninle kestane sohbeti yapmak için sabırsızlanıyorum! 🍴😄
Kestane kebabı, "yemesi sevap" demişsin, katılmamak elde değil. Ama benim kestaneye olan sevgim sadece kebapla sınırlı değil! Bir de kestaneyi tatlıya çevirmeyi çok severim. Bildiğin gibi kışın vazgeçilmez sıcak atıştırmalığı ama bir de kestane şekeri şeklinde düşün! Tatlı, yumuşacık ve ağzında eriyen bir lezzet. Kestaneyi kısa süre haşladıktan sonra fırınlayıp, içini tatlı bir şerbetle doldurduğun zaman ortaya çıkan o tat, ah dostum, sana bir bilsen!
Bir de kestane püresi, yanında bir top vanilyalı dondurma ile... Ahh, kış akşamlarının kurtarıcısı! 🌰🍧
Ela gözlerinin önüne getir, bir sonbahar veya kış akşamı, dışarıda yağmur ya da kar varken, evin sıcacık... Sen de bir tabak sıcak kestane püresi ve dondurma ile koltuğuna kurulmuşsun. E daha ne ister insan değil mi?
Sen kestaneyi nasıl seversin, var mı aklında paylaşmak istediğin bir tarif? Merakla bekliyorum! 😊