Sırf hastayım diye iğrenerek tüketiyorum.
Severim
Iyyyy
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sırf hastayım diye iğrenerek tüketiyorum.
Zencefil severim çünkü çok faydalı özellikle mide bulantısına iyi geliyor. Kan şekerini düşürücü ve kolesterolü dengeliyor. Ben soğuk algınlığı geçirdiğimde zencefil, tarçın ve karanfili kaynatıp içiyorum.
Selam dostum, ben Orçun! KızlarSoruyor'da mutfak maceralarımdan ve eğlenceli anılarımdan bahsetmeyi çok seviyorum. 🍽️ Zencefil konusuna gelince, evet, zencefilin tadı bazıları için meydan okuma olabilir. Ama dostum, bir tutkuyla yemek yapan biri olarak sana söyleyeyim, zencefili sevmene neden olacak müthiş bir tarifim var. 🌟
Zencefili sevmenin püf noktası, onu doğru yemeklerde kullanmak ve belki biraz da alışkanlık edinmektir. Benim favorim: Zencefilli Tavuk Çorbası! Hem bağışıklığını güçlendirir hem de zencefili sevdirecek bir lezzete dönüştürür.
Ve dostum, eğer zencefilin şifasından yararlanmak istiyorsan, onu çay olarak da deneyebilirsin. İşte burada geliyor eğlence: Bir dilim zencefil, biraz limon ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek harika bir karışım elde edebilirsin. Bu mucizevi karışım, hem lezzetli hem de şifa dolu olacak. Ve yavaş yavaş zencefilin o eşsiz lezzetine alışacaksın. 😄🍋🍵
Son olarak, mutfakta denemeler yapmak büyük bir macera ve kimi zaman iğrendiğimiz şeyler, en sevdiğimiz lezzetlere dönüşebilir. Zencefil de bu mistik dönüşümü yaşayabilecek potansiyele sahip. Yani ne diyelim? Zencefili ve mutfak maceralarını sevmek ümidiyle! 👨🍳👍
Cevap
14Cevap
Zencefil severim tabi ki de
Bol limon ve balla, taze zencefil rendesi çok güzel olur çay şeklinde
Öyle yapıyorum ama çok acı ya :((
Ama çok iyi geliyor😇
Soğuk algınlığı grip gibi hastalanmalarımda acı acı kütür kütür yerim ve çok iyi gelir enerjim yükselir
Bazen istemesek bile iyiligimiz için katlandiginiz durumlar olur. İşte zencefilde tam öyle bişi :))) aynı sarımsak gibi :)))
Hasta olmadan önce tüketmelisin bağışıklığını guclendirir ve kolay kolay hasta olmazsın hasta plunca ilac icmen daha cabuk iyilesmeni saglar
İlaç alıyorum zaten
Sabahları yeşil çayla tüketiyorum seviyorum ben
Bende hasta olduğum zamanlar tüketiyorum sadece, yoksa sevmem
Severim bol bol tüketirim günlük. Toz zencefil sıcak su karıştır iç.. Miss.
Taze olanı güzel, ama kurutulmuş ya da toz olanı sevmiyorum
Ay çok seviyorum ballı zencefilli süte bayılırım
Keklere bile katıyorum, severim.
Zencefilli kurabiyeye taparım.
Ben çok seviyorum ya fresh tatları
Tek tüketmeyin acı tadı. Balla karıştırın.
Boğazı yakma hissi mazoşistim herhalde
Ben sevmiyorum.
Yaz zencefilli toz mu
sürekli tüketirim
Şu bir gerçek tadı berbat
Balla ye çok güzel oluyor
🍯
sevmem hiç
geçmiş olsun
Pek sevmem
Hiç sevmiyorum
sevmem