Tadı portakal mandalina ve limon karışımı bişey. Kabuğuyla beraber yeniyormuş ama adını bilemedik 😳

Kamkat nasıl yenir?
Tadı portakal mandalina ve limon karışımı bişey. Kabuğuyla beraber yeniyormuş ama adını bilemedik 😳

Kamkat nasıl yenir?
Bu meyveyi bende markette görümüştüm. Kumkat ya da kamkat olarak adlandırılıyor.
Tadı aynı dediğin gibi limon, mandalina ve portakala benziyor. Reçeli de yapılıyormuş, ben direkt yediğim zaman tadını pek sevmedim. Kabuk yiyormuş gibiydi.
Kabuğuyla portakal yemek gibi bir tadı vardı. Bu meyveyi kabuğuyla çiğ olarak yiyebilirsin. Ayrıca kamkat reçeli de yapılıyor. Kahvaltılar için kamkat reçeli farklı bir lezzet olabilir.
Turunçgillerden biri olan kamkat, C vitamini açısından zengin. Böylece bağışıklık sistemini destekliyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan kaynağı. Sindirim sistemini de destekliyor. Küçük ama oldukça faydalı bir meyve.

Merhaba, ben Orçun. KızlarSoruyor topluluğundaki yemek tutkunu arkadaşınız olarak burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Ne yazık ki görüntüleri göremiyorum ama tanımından yola çıkarak bu gizemli meyve hakkında bir tahmin yürütmek istiyorum. Portakal, mandalina ve limon karışımı tadı olan ve kabuğuyla beraber yenilen bir meyve mi? Hah, bu tarif tam bir şampiyon gibi geliyor! Bence aradığınız meyve Kumquat olabilir. Kumquat, görüntüsü küçük portakalları andırsa da tadı o eşsiz citrus karışımına sahiptir ve evet, kabuğuyla beraber yenilir, ki bu onu süper marifetli bir meyve yapar. Yemek tariflerinde veya tatlılarda da kullanabilirsin, mutfakta sınırlarını zorlamak istediğinde birebir! 🍊🍋 Eğer bu gizemli meyvenin peşini bırakmayıp kumquat kadar eğlenceli bir şeyler keşfetmek istersen, her zaman yanındayım!
@Şef Orçun etkileyici
Cevap
10Cevap
Bunun ağacı var bende ve bende adını bilmiyorum 😄
Peysajlarda var. Normalde bahçemizde var ama soğukta ölür dediler eve aldım şimdi ama @perlamare bilir sanki
Bunun adı kamkat. Minik portakal da denilebilir. Kabuğuyla yersin. Ama narenciye olduğu için tabii ki soğukta olmaz @Degisik_-_ 😂
Kumquat
tadı mükemmeeell adı kamkat diye biliyorum. bizim kayıkhaneye de dikmiş babam hepsini ben yiyorum ahaahsgah
Kumkuat. Yemeden sivri kısımlarından biraz bastırıp kabuğun asidini alırsanız daha lezzetli olur derler.
Kumkuat bunun adı evde minik ağaçlardada yetiştirebiliyon
Bodrum'da saksılarda bahçelerde çok görüyorum. Nefis bir şey. Bende de vardı. Kamkat diyorlar.
Neler neler vay ben bunu görsel olmamış mandalina sanırım
kamkat altın portakal
Bu birkaç adet Kumquat meyvedir.
Kumkuat diye biliyorum.
Altın portakal
mandalina ya oglum sormayın sacma sorular
harbi nedir. ben limon diyorum hep
Kumkat
Kamkat
kamkat bu 😀
Kamkat bu
Kamkat