Cevizli diyen fıstıklı yemez; fıstıklı diyen cevizli baklava mı olur der? Sen hangisini seviyorsun?

Cevizli diyen fıstıklı yemez; fıstıklı diyen cevizli baklava mı olur der? Sen hangisini seviyorsun?

Orijinali Arap kültüründen gelen fıstıklı baklavadır. Ancak eski zamanlarda şam fıstığı ya da Antep fıstığı evlerde ve hatta her yörede bulunmadığı için annelerimiz ninelerimiz fındıklı veya cevizli yaparlarmış.
Aslında Kurtuluş Savaşı zamanında arpa da ekmek yapmak zorunda kalan bir neslin evlatlarıyız, o zaman baklava nerde, şimdi yiyecek giyecek beğenmeyen bir nesile dönüştük.
Baklavayı cevizli seviyorum ama ev baklavası olsa süper olur.
Dimi böyle tereyağlı mis gibi ☃️
Kesinlikle incecik, o tadı almalı insan iki parmağınla alıp hooop mideye
Sana da bal küpü
☃️☃️🍫
Cevap
26Cevap
Fıstıklı daha bir hoş olur ama ikisi de baklava yani yenir her türlü
Baklava dediğin cevizli de fıstıklı da olur
O sırada aklıma gelen şarkı 🤣🤣
https://youtu.be/CirbAkneGkA?si=SEawQrybfobg914LBizim burada fındıklı da yapıyorlar. Cevizli yedim mi? Hatırlamıyorum. Fıstıklı ve fındıklı yedim. Fıstıklı tabii ki daha güzel.
İkisinide çok seviyorum. Ama fıstıklı bir adım önde, daha lezzetli geliyor
Şerbeti olsun gerisi önemli değil içi boş olsa da olur 😃
Boş mu bişey katsaydık içine😅
Fındık kat 😃
Ha bak öyle daha iyi boş boş sadece şerbet yavan olur😂
Bana fark etmez ben yerumm😂
Baklava pek aradığım bir lezzet olursa bir dilim cevizli yerim fıstık yemem çünkü en sevmediğim kuruyemistir.
Fıstıklı baklava diye bir tabir yok zaten. Baklava baklavadır. O yediğiniz cevizli şey baklava değil.
Dışarıdan alırken fıstıklı olanları tercih ederim. Ama ev baklavasıysa durum değişir cevizlisini severim 😅
Cevizli baklava mı olur.
Baklavanın başkentindeyim. Esası fıstıklıdır.
Karadenizli müteahhitler gibi malzemeden çalmadıktan sonra nasıl olduğu önemli değil
İkide ayrı bir lezzet hem ceviz hem fıstık ikiside yakışıyor bence baklavaya
Fıstıklı tabiki. Cevizli baklava ceviz israfı resmen
baklava fıstıklı olur ama daha uygun fiyatlı olsun diye cevizli hatta boş baklava türetilmiş
Yemekleri bu tarz toplumsal kalıplara sokmayalım lütfen. Hepsi özgür iradelerince olmak istedikleri gibi davranabilir
fıstıklı cevizli fındıklı artık neliyse önemli olan bunlar değil, önemli olan bedava olması hepsi itinayla gömülür yoksa 😅
Kesinlikle fıstıklı olmalı ama cevizli de güzel.
Bence baklava denilince aklıma direk has baklava olarja cevizli geliyor ama soğuk baklavaaa ve Antepli sarma bence en ozelleri bu arada cevabım bence fıstıklı cksmakamkw
Fıstıklı severim ben baklavayı
Baklavanın doğuşu fıstıkla başladı cevizli diyen fakir olduğu için fıstıklı yememiştir
Yalanım yok fıstıklı antep baklavası
Fıstık ya da kavrulmuş fındık
Cevizli olacak çünkü şimdi çoğu bezelye koyuyor
Ben fıstıklı severim.
Fıstıklı daha güzel oluyor
Fıstıklı olmalı tabikide
Gerçek baklava nohutlu olur
Baklava olsun yeter
Fıstıklı seviyorum ben
Cevizli daha iyi bence
Fıstık hiç sevmiyorum cevizli daha güzel
Fıstıklı