Baklavanın içerisinde kullanılan malzemeler bölgesel farklılıklar gösterir. Örneğin, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde genellikle fıstık kullanılırken, Ege bölgesinde ceviz tercih edilir. Bazı baklava çeşitlerinde ise fıstık ve ceviz birlikte kullanılabilir. Ancak, geleneksel olarak baklavanın içinde fıstık kullanıldığı söylenebilir. Sonuç olarak, baklava fıstıklı ya da fıstıksız olarak da yapılabilir, ancak geleneksel olarak fıstıklı olarak bilinir.
Şimdi ramazanda oldu mu bu şimdi.. baklavada bir racon vardır bilir misin? Fıstıklı yapılır.. baklavanın fıstıksizi tekerleksiz araba gibidir.. yanında da bi sade dondurma.. üstüne bir bardak su ya da limonata.. ay çok canım çekti..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Cevizli olur cevizli
Fıstıktan o tadı alamıyorum
Beklava fıstık baksana fıstık 🥜
Baklavanın içerisinde kullanılan malzemeler bölgesel farklılıklar gösterir. Örneğin, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde genellikle fıstık kullanılırken, Ege bölgesinde ceviz tercih edilir. Bazı baklava çeşitlerinde ise fıstık ve ceviz birlikte kullanılabilir. Ancak, geleneksel olarak baklavanın içinde fıstık kullanıldığı söylenebilir. Sonuç olarak, baklava fıstıklı ya da fıstıksız olarak da yapılabilir, ancak geleneksel olarak fıstıklı olarak bilinir.
Şimdi ramazanda oldu mu bu şimdi.. baklavada bir racon vardır bilir misin? Fıstıklı yapılır.. baklavanın fıstıksizi tekerleksiz araba gibidir.. yanında da bi sade dondurma.. üstüne bir bardak su ya da limonata.. ay çok canım çekti..
Offf işte gerçek bir gurme ya 👌😅 Ağzının tadını bilen 👏😇
😅 düşürdün aklıma aç karnına şimdi..
Vallaha ya yazarken ağzım sulandı yemin ederim 😅
Hakkını helal et valla kusura bakma ✋😇
İsteğim iftara kadar.. önemli değil 😊
Baklavanın kralı budur. Diğerleri bunun elini öper
fıstıksız ne demek yahu :)
fırtıklı olur cevizli olur... fıstıksız diye baklava türü mü var?
Orijinaline sadık kalınmalı.
Fıstıklı
baklava dediğin 1 kilo olacaksa 950 gramı antep fıstığından oluşacak
Benim için farketmez ama fıstıklının yeri de ayrıdır tabi..
Pek sevemiyorum ben bu tatlıyı ya. Olursa fıstıklı da olur fıstıksız da. Fark etmez bana pek.
Uzun zamandır yemedim, bunların fiyatları ne oldu acaba
Şerbetli tatlılar ile pek aram yoktur ama olacaksa da fıstıklı tercih ederim
Şunu da hiç sevmem he. Fıstıklı olur, cevizli olur ilgimi çekmiyor neyli olursa olsun.
baklava dedigin ucuz olmalı ama yüksek kalite. ikisi de olamayacagına göre baklava defterini kapadım
Ben fındıklı seviyorum
Tabi ki oda bir seçenek 👏😇
Baklava dediğin fındıklı olur 😄
Olur o da olur 👏😅
Baklava dediğin cevizli olur...
Tabi ki o da bir seçenek 👏😇
Fıstıklı baklavalar inanılmaz ağır geliyo bana bence cevizli
Cevizli fıstık sevmem
Fıstıklı çok güzel.