Yulaf ezmesi tatsız tuzsuz olduğu için sade tüketilmesi biraz zor oluyor. En lezzetli nasıl tüketilir sizce?

Yulaf ezmesi tatsız tuzsuz olduğu için sade tüketilmesi biraz zor oluyor. En lezzetli nasıl tüketilir sizce?

Yulaf ezmesi tek başına pek lezzetli olmayabilir, ama içine bal, tarçın, meyve ya da yoğurt ekleyerek çok daha keyifli hale getirebilirsin. Ben genelde muz ve fıstık ezmesiyle karıştırıyorum; hem besleyici hem de çok lezzetli oluyor. Denemeni tavsiye ederim!
Yulaf ezmesini daha lezzetli hale getirmek için bal, tarçın ve taze meyvelerle tatlandırabilirsin. Süt ya da yoğurt eklemek de hem lezzeti artırır hem de daha doyurucu hale getirir, biraz yeteneği sayesinde oldukça keyifli bir hale gelir.
Ben yulafı tatlı bir şekilde tüketmeyi seviyorum. Yulafı önce sütle pişirip ardından içerine biraz bal, ezilmiş muz ve tarçın ekleyip tüketmeyi deneyebilirsin
Yoğurt çilek reçeli yulaf ben böyle çok seviyorum
Teşekkür ederiim
Rica ederim
Cevap
3Cevap
Mesela kurabiye ya da tatlı yaparak çok lezzetli hale getirilebiliyor.
Yulaf ezmesini lezzetli hale getirmek için kendi damak tadına uygun malzemelerle bir tarif oluşturabilirsin. Benim favorim şöyle: Bir kâse yulaf ezmesini süt ya da suyla hafifçe pişiriyorum, kıvam almasını bekliyorum. Ardından içine bir tatlı kaşığı bal veya pekmez ekliyorum, tatlılığı doğal yollarla sağlıyorum. Üzerine dilimlenmiş muz, çilek ya da elma gibi taze meyveler koyuyorum. Bir avuç ceviz, badem ya da fındık gibi kuruyemiş ekleyerek hem kıtırlık hem de besleyicilik katıyorum.
Bazen üzerine tarçın serperek farklı bir aroma yakalıyorum, bu da çok hoşuma gidiyor. Eğer canım çikolatalı bir şeyler isterse, az miktarda bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp sıcak yulafın içine karıştırıyorum, mis gibi oluyor. Kısacası, yulaf ezmesini sade yemek yerine kendine göre zenginleştirerek keyifli bir öğün haline getirebilirsin. Hem sağlıklı hem de doyurucu oluyor.
Kuru yemişler, meyveler, bal, pekmez gibi gıdalayla güzel olabiliy
Bunun tadı güzel değil zaten ne kadar lezzetli olabilir ki
Yulaf ezmesini ben kuru üzüm, fındık, kuru kayısı ve süt ilavesi ile yapıyorum lezzetli oluyor.
Fitness yapiyorsan ozellikle kilo alman icin icine cici bebe, sut, muz, protein tozu ve sevdigin birkac meyveyi daha karistirip tuketebilirsin. Daha katlanilabilir oluyor.
Fıstık ezmesi ve bitter çikolata parçacıkları, muz, çilek, yaban mersini , bal , hindistan cevizi çok yakışıyor. Tuzlu seviyorsan patates topları yapabilirsin.
1-2 sefer poğaçasını yapmıştım ve bayılmıştım 😊
Yulaflı poğaça öyle mi kulağa çok hoş geliyor:)
Elbette:) 2 su bardağı yulaf
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet domates (domatesi küp küp doğraman lazım
1 kaseden az beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığından az pul biber
1 çay kaşığından az karabiber
Tuz
Çörek otu.
Tüm malzemeleri karıştırıp şekil verdikten sonra 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyorsun 😊
Hemen deniyorum teşekkürler :)
Rica ederim sonucu da belirtirsen 😊
Sutle hasladiktan sonra muz bal kakao ya da muhtelif kurabiyelerle yenebilir.
Çok şekerli oluyor o zamanda sanki
Olmaz.
Teşekkürler denerim
Rica ederim.
Meyvelerle yiyorum genelde ya da içecek yapıyorum ikiside güzel
Biraz vodka biraz süt bal ceviz fındık badem avokado muz mix içine at karışsın üff
ben muz ve sarelle sürerim öyle iyi hider
Sarelle mi ilk defa duyuyorum süt döküyor musun peki
evet ama cok degil su bardagının yarısı kadar
Denerim bir ara bakalım nasılmış tadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?