Ben kabağı çok seviyorum. Lif ve su oranı yüksek, ayrıca kalorisi de düşük. Diyetlerde kullanılabilecek en iyi sebzelerden biri. Kardeşime sevdirmek istiyorum. Önerebileceğiniz bir tarif var mı?
Diyette çok kullanılan kabağın en lezzetli hali nedir?
Rahmetli anneannem yapardı ve sofra şenlenirdi kabak köftesi kızartması veya fırında da köfte gibi olabilir muhteşem olur, bir de piknik böreği diye bir kek yapardı bildiğin keki kabağı, havucu, patatesi küp küp doğrayıp ta o da şahane ve doyurucu olur, afiyet olsun..🍀🍀
Kabaklı yulaf görmüştüm kaç sene önce ve sadece 1 kere denedim evde hiçbir şey yoktu diye ve tadı kötü olmamıştı asla tatlı da olduğu için öyle deneyebilirsin. Smoothilerin içine bira kabak atarsan yine yavaş yavaş tadına alışacaktır. Sevdiği sebzeler varsa onlarla bir salata hazırlayıp içine ızgaralarmış kabak koyabilirsin. Kabak bence diyet yemeği olmamalı sağlıklı ve her yerde kullanılabilecek güzel bir sebze olarak kalmalı akıllarda. Yemeğinden biraz sıkıldım klasik olandan ama şu ara favorim tost makinesinde ya da ızgarada biraz pişirip üzerine zerdeçallı veya sumak ve karabiberli bir yoğurtla servis etmek.