Daha az vergi ödemek için yapılanlar yok artık dedirtiyor. Gerçekten aklımız her türlü artniyete çalışıyor..

Daha az vergi ödemek için yapılanlar yok artık dedirtiyor. Gerçekten aklımız her türlü artniyete çalışıyor..

Bunu vergi ile alakası yok sadece fahiş fiyat normal yemekte %1 değil mi? % 10 ya da 20 olsa dahi sadece kdv yi etkiliyor 654 tl nin vergisi her halükarda verecektir vergi %1 lik kesimden hesaplanmaz.. bütün giderler çıktıktan sonra kalan kar marjından vergi uygulanır büyük ihtimalle fişi yanlış kesmiştir
ben de eskiden sizin gibi düşünürdüm vergi verilmeli falan diye ama
verginin bir geri dönüşünün olmadığını deli dumrulun ayak bastı parası olduğunu anladım
Cevap
37Cevap
Evet gelen fişe bakıyorum çünkü bazen fazla veya eksik kesilmiş oluyor. Ne fazla ne de eksik ödeme yapmak istemem.
Allah belalarıni versin. İfşalayın ki kimse gitmesin..
Bakarım tabi.
Evet bazen ediyorum
Evet kokoreççi boş pide diye kesmiş 🤣 sovecegim onlara %1 ile alıyor bunlar malzemeleri keserken kendisi %10 bunu da benden alıyor zaten. Yarın denetlemeye girince de ağlayacaklar maliyeci mal kokoreççide, restoranda boş pide su fişi niye kesiyor diye sormayacak fark etmeyecek
Aslında direkt mühür vurup kapatmaları lazım. Bir daha da bunlara işyeri açma ruhsatı vermemeleri lazım. En caydırıcı ceza bu olur
Umurunda mı devletin ben de fişleri muhasebeleştirirken sorun yaşıyorum 500 TL'lik pide diye kesmiş :D ben artık uyarıyorum. Birinde abi o otomatik öyle kalmıştır vs vs diyor. Bu bir kez olur her gittiğinde pide kesiyor adam. Millet iyice sıyırmış valla ülkede refah düzeyi yükselmezse istikrar olmazsa olacağı bu
İmza, kaşe vurdum bu yoruma. Sonuna kadar haklısın.. 😄
Baksana ülkeye hangi dönemde kiracı-ev sahibi olayları bu kadar fazlaydı? Kiracıyı nasıl çıkarırım diye kırk kılğa giriyor ev sahibi, kiracı da ne kadar az kira öderim diye. Daha dün muhabbetini yaptık gurbetçi bir mülk sahibi kiracıyı zorla çıkartırmaya çalışıyor. Kıl olmuş bir şeye sanırım. Kışın ortasında insan demez mi kışın bu adam ne yapacak diye. Devlet kimden yana belli değil asgari maaş olmuş 17K kiralar bakıyorum 20K matematiğin bittiği nokta :D
Sanırım geçenlerde bununla ilgili bir yasa çıkmadı mı yürürlük durumu nedir bilmiyorum ama.
Artık yemek yenen yerlerde müşteri içeri girmeden dışarıda fiyat menüsü yer alacaktı. Çünkü böyle kazıklar yiyenler çok olunca artık bu anlamda kim ne yiyor ne kadar ödeyecek önceden girmeden öğrenmek hakkı diye böyle bir yasa düzenlenmişti.
Yemek keserse %10 kdv ödeyecek
Su kestiğinfr %1 kdv oluyor
Halıyle aradakı ucurumu boyle yok edıyorlar
Evet, bazı arkadaşlarımız ne fark eder, yanlışlıkla kesilmiştir vb yorumlar yapıyorlar ama ben yanlışlıkla yapıldığını sanmıyorum. Gayet bilinçli yapılıyor.
Su stoğu çoktur arkadasın 😜
Hahaha 😄
Bir ülkede fatura fiş kayıt kürek tutularak vergi toplamaya çalışmak toplu topuna yanlış. Bırakın milleti faturayla fişle uğraştırmayın. Kişilerin servetine bakın vergiyi serveti üzerinden alın. En garanti vergi toplama yöntemi.
öyle olursa göze batar. ama garibana dar gelirliye çaktırmadan ufak ufak kesersen damlaya damlaya göl oluyor devlet için milyonlarca insanda : ))
Cağ kebap olmuş tanesi 75-80 lira yediğin sayıya göre normal gibi de su ne alaka
Vergi kaçırmak için yapılıyor. :))
Su olarak işlendiği zaman oran %1 oluyor.
Bunu devletin denetlemesi lazım, herkes bilinçli vatandaş olamayabiliyor ve kontrol etmek aklının ucundan geçmiyor. Vatandaşın refah ve huzur içinde yaşaması için devletin daha sık denetime çıkması şart.
Çoğu dükkan restoran bakkal fiş bile kesmiyor vergi kaçırmayan kim var ki. 100bin kahvehane var adam günde 100 çay satıyorsa 10 çay yazıyor. Türkiyede çark böyle dönüyor.
Evet ederim çok iğrenç gerçekten ifsalamak lazım müşteri kaybetsinler ya da maliye direkt
Kıyafet mağazasından bir kıyafet almıştım bir kere poset parası 300 küsür tl yazmışlardı şaşırmıştım 🤣
Akbili doldurunca bile doğru rakam mı diye fişe bakarım, fakirlik ve güvensizlik seviyemi kimse sorgulamasın. d
Evet ben ne alırsam alayım markette filan mutlaka fişine bakarım. Artık kimseye güvenemez olduk. Yapmayacakları şey yok.
Benim de dikkatimi çekiyor, bazı işletmeler bu tarz fiş kesiyor aldığın ürünle alakasız bazen de sadece ücret yazıyor
Çok degil millet bir hafta gitmesin mekanlara falan bakalım napcaklar gitmeyin böyle yerlere
bi gün bende böyle dolandırılcam diye korkuyorum jsd
Esnafta haklı iyiden iyiye vergi ülkesine döndük onun içindir
Bir kaç defa almadigim ürünleri yazdıklarına denk geldim o yüzden sürekli bakarım
Evet incelerim aksi bir şey varsa konuşurum olmuyorsa İnceleme yaptırırım
Olm orası mandıramı bu kadar su kullanılıyor 🤣
Geçen gün ben de ünlü bir döner restoranında gördüm benzer durumu. İki iskender sipariş etmiş olmamıza rağmen fişte içecek yazıyordu.
Dışarı da yemek yemeyin diyoruz hala akılllanmadı bu millett
Dünyada kendi vatandaşına düşman tek Türk tüccarıdır herhalde
Uzun zamandır hiç dışarda yemek yemedim olurda yersem dikkat ederim..
Şaşırmaktan şaşırmayı unuttuk. Artık her şey normal.
Su mu 292 TL nasıl su
Altın çeşmeden akan
Ölümsüzlük suyumu niye
Şikayet et
Laf demiyeyim bunlara
KDV den kaçmak için böyle yapıyorlar
Vergiyi %1 vermenin yeni yöntemi :))
Zaten bunu hep yapıyorlardı. Bizler şikayet etmediğimiz müddetçe de yapmaya devam edecekler.
İyi yapıyorlar %10 vergi ödese ne olacak ki daha yeni makam arabaları alsınlar diye mi? Millet domalmaktan bıktı artık
Her halde su günahlardan arındırıyor kejejdje fişe bakmak lazım.
Evet kontrol ederim genelde
vergiden kaçmak için ufak tefek hareketler.
Fişe bu yüzden bakıyorum
Menüye bakarak seçip hesaplıyorum
Evet genelde bakarım..
Evet bazen kontrol ediyorum
%1 vergi ödemişler daha ne istiyolar
Menüye bakmayı bu yüzden isterim işte.
Evet dikat ederim ben 🤗
Mühürleyeceksin böylelerinin dükkanlarını
açık vardır :D dilan polat bunları çağırıyor
Etmek gerekiyor çok yakaladık ticari zekalıları 😒
bunun sebebi vergiden kaçmak
Şikayet edin büyük cezalar yesinler.
Ben fişimi alıp kontrol ederim
Ben izin vermiyorum bu duruma
Ediyorum Esnaf para kazanamıyor ne yapsınlar? Haklılar !
vergi kaçırma bu
Evet, maalesef öyle. Denetlemelerin daha sık yapılması, daha ağır cezala yaptırımları uygulanması gerekiyor. Yukaridakiler restoranları salınca, onlarda istediği gibi at koşturuyorlar..
Zemzem suyudur
Bre ne abartoyonuz küçük esnaf işte amaan be
O kadar abartılı yemek yemiyorum
KDV Şi normal fiyatı😄
Ciddi suç bu
Tabiki bakın hesap ktap yapın
vergi kaçakcılıgı
Etmiyorım
böyle terler şikayet edipmeli keisnlile
Oha ben arada bakarım
Gitmem bn oralara
Helal sana
Tesekkur ederim
Bende gitmem akıl mantık işi değil 1 çaya 20₺ vermek 1 döner ekmeğe 50-70₺ vermek saçmalık
Evde yerim isim olmaz elim ayagim tutuyo kebab yemesemde bi kuru fasulye pilav yaparim bi bas sogan miss daha nolsun 😊
Hayallerimdeki kadınsın sen 🤠
Canım köfte ekmek çekiyor mesela daha yapmadım da kasaptan hazır köfte alıp evde yapcsm bol köfteli köfte ekmek dışarda 1 tane köfte ekmek parasına evde 4 tane yapılır o parayla 3 tanesi kaarlı
Tabiki👍
Eee yapak hadi bir köfte ehmahh
sende enayi olmican bu kadar net
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?