Arkadaşlar mantar bildiğiniz kirli ama internette yıkanmaz yazıyor nasıl temizlicem bunları

Arkadaşlar mantar bildiğiniz kirli ama internette yıkanmaz yazıyor nasıl temizlicem bunları
Ay herkes yıkanmaz diyor da markette simsiyah mantarlar oluyor onu soysan da peçeterle temizlesen de kirli kalıyor. Geniş delikli bir süzgeç içerisinde hoplatarak çeşme altında iyice yıkamadan içim rahat etmez
Mantarın süngerimsi yapısı suyu içine çekip hapsedeceği için bu durum mantarın lezzetini ve rengini negatif etkiler. Ayrıca dış yüzeydeki bakteri ve mikroplar mantarın içine hapsolmuş olur. Bu nedenle mantarlar su ile yıkanmamalıdır.
Mantarı yıkadığınız takdirde süngerimsi dokusu anında suyu çekecektir. Bu durum ise yemeklerinizin lezzet kalitesini düşürebilir. Ayrıca su çeken mantarlar daha geç pişer. En önemlisi de bakteri miktarı artar; gıda zehirlenmesine kadar yol açabilir.
Cevap
12Cevap
yıanır bence
Mikro dalgada küçük bir ısıl işlem uygumakta yarar var diye düşünüyorum. Tabi pişirmeden sıcaklık çok etki etmeden.
Sünger gibi bir şey olduğu için suyu çeker dışındaki pislik içine geçmiş olur o yüzden yıkanmaz.
yıkanmaz diyen tembeldir üstüne bir de pistir
Ben yıkarım isteyen istediğini desin. Toprak yemek istemiyorum
Yıkamadan kuru bir bezle sil al üstündekini içine ıslakken geçerse daha kötü
Ben hem yıkıyorum hem kabuğunu soyuyorum
ben yıkıyorumvalla yemem öyle hatta bazen ayıklıyorum da
yıkanır
suda bırakılmaz
yıkanmaz evet kabuğunu soyacaksın
Yıkanır. Sonra bıçakla soy onları..
Yika ya yikanmazmi , iyice yika pisligi gitsin
mantar yıkanmaz, soyulur.
Soyuyorum ben