Ayran & asitli içeceklerden daha güzel bence. Hem sağlığa da çok faydası var.

Ayran & asitli içeceklerden daha güzel bence. Hem sağlığa da çok faydası var.
Yaaa, ilk kez duydum bunu, içmeyi düşünüyorum, bu bilgi artık ben de. Atatürk'ün zevkli bir insan olduğunu düşünüyorum, çünkü en sevdiği kitap Çalıkuşu kitabı, ahh o kitap fevkalade güzel, Aydan Şener de hatta onore olmuştu Atatürk'ün en sevdiği kitabın Feridesini canlandırdığı için ve keza Atatürk'ün en sevdiği şarkı da Fikrimin İnce Gülü şarkısı, o şarkı da zarif, hoş bir şarkı, ahh bilhassa sözleri, melodisi de öyle. Atatürk'ü yad etmek için paylaşayım bu şarkıyı melodisiyle.
İnsana huzur veren bir şarkı. Ah Atatürk sever de kötü olur mu hiç.
Kendisinin ne denli zevkli bir insan olduğunu bildiğimden hardaliyeyi tatmak isterim, adını dahi ilk kez duydum, içerken de kendisini anımsar, yad ederim, hardaliyeyi tadarken belki de bu melodiyi dinlerim..
Kırklareli'ne giderseniz asla ama asla kaçırmayın. Üzümün kendisini ve üzümden yapılan tüm içecekleri seven biri olarak BA-YIL-MIŞ-TIM!
Bir ara Migros'ta da satılıyordu, haftalık alışveriş yaparken mutlaka alırdım 3 4 şişe. Sanırım Karlıbağ'dı markası da.
Cevap
11Cevap
Hayır maalesef hiç denemedim
Rahatsiz olanlar gelir şimdi gizliden saldırmaya.
Banada öyle geliyor 😂
Hayir denemedim ilk defa duydum.
Hardaliye yapımı için hardal tohumları, üzüm suyu, su, tuz, şeker, karabiber ve kimyon kullanılır. Hardal tohumları öğütülerek karışıma eklenir, ardından üzüm suyu, su, tuz, şeker, karabiber ve kimyon ilave edilir. Karışım güneş almayan bir yerde fermantasyona bırakılır, daha sonra buzdolabında soğutulur. Bu süreçte laktik asit fermantasyonu gerçekleşmez ve alkol oluşmaz. Sonuç olarak, ferah ve baharatlı bir lezzete sahip alkolsüz bir hardaliye elde edilir.
Hayır merak ettim ama denemek isterim bulursam ilk fırsatta
Ilk kez duydum ama Trakya ya gidince mutlaka deneyeceğim. Sanırım kırmızı şarap ın alkolsüz haline benziyor.
Hayir ama merak ediyorum. Eminim sembol haline getirmek istedigi kadar guzeldir
Denedim. İçilir ama kötü bir özelliği var; alkolsüz
Hiç içmedim valla iyiyse olsun fark etmez
Hayır ilk defa duydum
Denemedim maalesef.
Hiç denemedim ilk defa duydum
Denemedim.
Mayonezlisi yok mu
Denemedim ama m. ettim
Hayır içmedim
Hayır ama bir gün inşAllah denerim
İlk defa duydum. Peki tadı nasıl deneyen var mı