Benim önceliğim, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa illerinden oluşan mutfak yönünden zenginliklerini tadmak istediğim Güneydoğu olurdu.

Benim önceliğim, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa illerinden oluşan mutfak yönünden zenginliklerini tadmak istediğim Güneydoğu olurdu.

İlk durağı bilmem de son durak hastane gibi. Haritada memleket hayvansal yağ içinde yüzüyor. En iyisi bir bölge gezildikten sonra akdeniz bölgesine uğrayıp diğer bölgeye geçmek lazım.
Zor soru ama ege bölgesinden başlamazdım. Doğu da olabilir, iç anadolu da olabilir. Karadeniz belki. Ama asla Akdeniz veya Ege bölgesinden başlamazdım. Zeytinyağlı otlu yemekler benlik değil. Ben ellerime et yağı bulaşsın isterim.
Et sevdiğim için herhalde Güneydoğu Anadolu veya Doğu Anadolu doğru seçim olacaktır.
Ege otlarını ve zeytinyağlıları da beni benden alır ama yine de önce protein lazım bünyeye. 😂
Mardin’e gitmeden ölmek istemiyorum. İlk keşif durağına Hatay derdim ama çokça defa gittim ki zaten ortada bi Hatay da kalmadı, orayı görememiş yemeklerini tadamamış olan herkese çok üzülüyorum
Cevap
13Cevap
Gaziantep, Hatay dan başlangıç yapardım.
Aynen öyle hacım, gidicem ben yaaa
Antalya olurdu
Yemekleri gömüp doğru sahile 😃
Ramazan dönemi sosyal medya da sürekli karşıma çıkan şu Kayseri yağlaması için önceliğim Kayseri olurdu
Karadeniz bölgesinden başlardım çünkü tek keşfetmedigim bölge orası. Ama favori bölgen nere dersen tabiki adana bölgesi derim
İlk hedefimiz Adana o zaman. Planlamam da değişiklik yapabilirim.😀
Ben Adana'ya çook gittim. İlk planimiz Karadeniz olsa 🙆♀️
Seninle her yere varım ben. Olsun🙂😘
😘
Van-Hakkari-Şırnak-Tunceli-D. bakır
Bu 4 ili gezmek isterim. Daha önce gezdim gerçi ama yeniden gitmek nasip olursa eğer benim favori illerim bunlar. Hem cografyası, hem insanların sıcaklığı, hem yöresel tatları (özellikle D. bakırın) müthiş 🙌🏽
Kesinlikle Güneydoğu Anadolu bölgesi olur. Adanalıyım Antep'e o taraflara çok gittim yemekleri mükemmel aç kalmazsin
Bir Karadenizli olarak, gitmediğim iki bölge vardır; Ege ve Akdeniz. İlk olarak Ege, sonra da Akdeniz derim ben.
Ben direkt yabancı ülkelere gidip orada gurmelik yaparım bizim yemeklerimizin elwştirilecek tarafı yok.
Doğuda olmanın şansı😂 ama merak ettiğim her yemeğe hamsi koyan Karadeniz ajaj
Ebeden başlar hatay adana antep taraflarında bitiririm.
Güneydoğudan başlarım Trakyada bitiririm, güzel bir rakı iyi bir son olur 😅
Tekirdağ’dan başlarım Karadeniz doğu güney iç Anadolu en son Ege
Doğu/Güneydoğu bölgelerinden başlardım gastronomi diyince zaten aksi mümkün değil 😄
balıkesir tabi. bi kere en az bilinenden baslardım.
Güneydoğu bölgesi olur heralde çünkü yemekleri güzel
Diyarbakırlı biri olarak güneydoğunun yemekleri şahane diyorum 😁
Abi sevgilinin profil fotosunu çalıp hesap açmışlar. Bir uyar.
Teşekkürler.
Etraf sapık kaynıyor Allah akıl fikir versin.
Antep mutfağından başlangıç yapardım.
Yemek yapmasını bilmiyorum maalesef ahahahahah
Bilmediğin için en çok senin gezmen gerekir hazır yemek.😀
Haritaya bakarsak Marmara bölgesini tercih ederdim
Elbette doğudan :D
Çok şükür hepsini tattım dogu karadeniz hariç.
Karadeniz mutfağı olurdu..
Ege bölgesi ve Doğu Anadolu bölgesi
Gaziantep ve Şanlıurfa çok merak ediyorum buralı
Doğu Suriye bölgesi
Güneydoğu Anadolu candır ahsh
Kayseri
güneydoğu
Tabiki Antep
guneydogu anadolu
Güneydoğu Anadolu
Urfa Antep
Mardin