Ben evde zaman zaman hamburger, pizza, tavuk döner yaparım. Fakat dışarıda ki lezzeti nedense tutturamıyorum ev ortamında. Siz evde bu tarz denemeler yapıyor musunuz?

Ben evde zaman zaman hamburger, pizza, tavuk döner yaparım. Fakat dışarıda ki lezzeti nedense tutturamıyorum ev ortamında. Siz evde bu tarz denemeler yapıyor musunuz?
Olmuyor pek. Aradaki o lezzet farkını yakalayamıyorum. Örneğin evde Whopper yapmaya kalkıştım, tadı tutmadı. O özel soslar ve yağda kızartma olmayınca olmuyor. Ama bazen kendi versiyonumu yapıyorum, daha sağlıklı oluyor. Yani taklit değil de ilham alıyorum sadece. Markaların lezzetini tutturmak zor, onların malzeme ve ekipmanı farklı. Yani evde farklı güzel.
Cevap
6Cevap
evet denerim
Tutturamazsın sektörde çalışmış gıda mezunu bir abin olarak sırrını vereyim MSG (Monosodyumglutamat) kullanmmıyorsun
çin tuzu denen monosodyum glutamat kullan aynısı olur ama dünyanın en zararlı ilk 5 gıdası arasındadır.
ete gelirsek, yaylada otlayan hiç yem yemeyen hayvanın eti harika lokum gibidir ama market kasap sana en kötü eti satar. onun eti ise köpeğe versen yemez o derece kayış gibi olur. Yeni 1 kg et aldım çöpe attım valla yenmedi.
Pizza yapıyorum gayet de güzel oluyor. Tavuk, et dürüm de denemiştim onlar da idare ederdi işte 😁
Hamburgerim efsane olur.. pizza
. et döner de yaparım.. evde yspinca aksine çok daha sağlıklı ve lezzetli oluyor
Pizza falan yapmıştım ama tabiki tam olmuyor
Evde tutturaman tabi. Evdeki hijyenik ve aynı yağ ile 100 kişilik patatesi tekrarlamıyorsundur
Evet deniyorum
Oluyor
Oluyor evet tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?