Babamla işi gereği ailecek 1 Afrika ülkesi 3 Asya ve 5 Avrupa ülkesi olmak üzere 9 ülke gezdik.
Hicbirinde et lüks değil temel ihtiyaç olarak görülüyordu! Sizce Türkiye’de kırmızı et neden lüks oldu?

Babamla işi gereği ailecek 1 Afrika ülkesi 3 Asya ve 5 Avrupa ülkesi olmak üzere 9 ülke gezdik.
Hicbirinde et lüks değil temel ihtiyaç olarak görülüyordu! Sizce Türkiye’de kırmızı et neden lüks oldu?

Kırmızı etin lüks olup olmaması veya bir toplumda nasıl algılandığı birçok faktöre göre değişebilir. Farklı bölgelerdeki kültürel, ekonomik ve tüketici alışkanlıkları kırmızı etin lüks veya temel bir ihtiyaç olarak algılanmasını etkileyebilir. Türkiye'de kırmızı etin lüks olarak algılanmasının birkaç olası nedeni olabilir.
Bunlardan ilki, ekonomik durum olabilir. Türkiye'de kırmızı et, diğer protein kaynaklarına göre genellikle daha yüksek maliyetlidir. Dolayısıyla, kırmızı et yemeği, belirli bir refah seviyesine sahip kişiler için daha erişilebilir olabilirken, daha düşük gelirli insanlar için lüks bir tüketim maddesi olarak algılanabilir.
Diğer bir neden ise kültürel alışkanlıklar olabilir. Bazı toplumlarda, kırmızı et tüketimi özel günlerde veya kutlamalarda sınırlı olabilir ve diğer zamanlarda daha az tüketilebilir. Bu, kırmızı etin lüks bir tüketim maddesi olarak algılanmasına katkıda bulunabilir.
Ayrıca, sağlık ve beslenme endişeleri de kırmızı et tüketimi ile ilişkilendirilebilir. Bazı topluluklarda, bilinçli bir şekilde kırmızı et tüketimini sınırlamak veya alternatif protein kaynaklarına yönelmek sağlık nedenleriyle tercih edilebilir. Bu durumda, kırmızı et lüks bir tüketim maddesi olarak algılanabilir çünkü genellikle diğer protein kaynaklarına göre pahalıdır, kırmızı etin lüks veya temel bir ihtiyaç olarak algılanması bölgesel, kültürel ve ekonomik farklılıklara göre değişebilir. Bu nedenle, kırmızı etin bir toplumda nasıl algılandığını anlamak için o toplumun tüketici alışkanlıklarını, tarihsel ve kültürel bağlamını ve ekonomik koşullarını dikkate almak önemlidir.
Çoğu ülkede domuz eti olduğu için et fiyatları ucuz. Özellikle domuzlar çabuk büyür ve çabuk çoğalır. Eti de ucuzdur. Bizde talep çok, hayvancılık zor durumda. Yükselen bir enflasyon var.
Hayvancılık ve tarım ile uğraşan insanlara yeteri kadar destek olunmadığı için. Yoksa tarım içinde, hayvancılık içinde ülkemizin coğrafi yapısı çok müsait.
Cevap
12Cevap
Pahalı çünkü
Çünkü yeterli hayvancılık yok, ancak şehirleşme ilerliyor, devlette ne çiftçiye ne de hayvancılığa destek vermediği için bu durumda sonra yapay et devreye girdi neden kolay ve masrafsız olduğu için ama sağlıklı mı tabiki hayır onlar orijinal bizse zor bulduğumuz et bile yapay ya da başka hayvana ait çıkıyor
Bizimkisi gibi kula kulluk yapmanın, abtallığın bol olduğu coğrafyalarda , insanca yaşamak için gerekli temel şeyler bile ulaşılması zor, lüks tüketim haline gelir.
lüks değil
üretim yok, üreticiye destek yok, maliyetler roket hızıyla arrtıyor. sorun bu
Bunu toplumca sorgulayabilmeyi başarabildiğimiz gün, kurtuluşumuz için önemli bir adım atmış olacağız...
Hangi afrika ülkesine gittin? Güzel miydi? Yaşanır mı orada peki
Gabona gittim şehir kesiminde bulunduk gayet modern Eskişehir gibi bir yerde 1,5 ay kaldık
Talep oldugu için ve dini bayramda kullandığımız için avrupada lüks değil
bir erkeğin seks yapması da lüks,30+ olunca mı olucak ne zaman olucak anlayamadım,28 im
Muhteşem ekonomimizden dolayı jgjk
Her şey pahalı burada
Luks degil sadece belli kesim icin ulasilmaz oldu
Temel ihtiyaç olduğu için 😅😅
İnekler dışarıdan geliyor la 😂
Devletimiz sağ olsun bizde bilmiyoruz ki bunu 😂😂
Türkiye de gereksiz pahalı olduğu için lüks.
1 Afrika ülkesinde lüks değildi ilginç
Evet Gabon’da et lüks filan değil okuma yazma bilmeyen bir insan bile 1 günlük çalışma ile 3 kg et alabiliyor
Sen git birde diger ülkeleri gör adamlar haftada 4,5gun çalışıyor yine fazla diyor 😅 bizde mecbur 6 gün çalışıyorlar ve yine tembel diyorsan demek ki işçinin köle olmasını istiyorsun! Başka açıklama bulamadım
Sen 6 gün çalışanların hakkı ile çalıştığını mı sanıyorsun. Ayrıca tembellik işçilikten çıkarılmaz ne üretiyoruz merak ettim doğrusu çünkü ucuza alıyorlar diye Sütçülükten vazgeçtik tarım ucuz oluyor diye tarımcılıktan vazgeçtik hayvancılıktan gaz geçtik biz mi tembel değiliz hep devlet desteklesin devleti oluşturan bizler değil miyiz
Ekonomik sorunlar
pahalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?