Kahvaltıda yumurtalı ekmek mi pişi mi tercih edersiniz?
Yumurtalı ekmek
Pişi

İkisini de Severim

Hamur İşi Sevmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kahvaltıda yumurtalı ekmek mi pişi mi tercih edersiniz?

Kahvaltının vazgeçilmezi yumurtalı ekmek ve pişi, sofralarda baş tacı olan iki eşsiz lezzet. Her ikisi de kahvaltı sofralarını zenginleştiren, sıcacık ve doyurucu atıştırmalıklar. Ancak hangisi daha çok sevilir sorusuna verilecek cevap, damak tadına göre değişebilir.
Öncelikle yumurtalı ekmek, yumurta ve ekmek kombinasyonuyla yapılan pratik bir tarif. Yumurta, ekmek dilimine işlenmiş, tereyağı ile tavada kızartılmış bir lezzet şöleni sunar. Her ısırıkta yumurta sarısının ekmekle dansı, kahvaltı sofralarını bir an için kahvaltı şeflerinin elinden çıkmış gibi gösterir. Yumuşacık içi ve kıtır kıtır dışıyla, sabahları enerji dolu bir başlangıç sunan yumurtalı ekmek, pratikliği ve doyuruculuğuyla ön plana çıkar.
Diğer yanda pişi, hamurun içine katılan yumurta ve yoğurtla hazırlanan, kızgın yağda kızartılarak yapılan bir hamur işi. Pişinin kabaran, yumuşacık dokusu ve altın rengi kabuğu, ilk bakışta bile iştahı kabartır. Pişi, özellikle kahvaltılarda çayla bir araya geldiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşebilir. İster peynirle, ister reçineli, farklı malzemelerle zenginleştirilebilir, böylece damak tadına uygun bir versiyonu herkesin sofrasında yer bulabilir.
Ancak tercih, sadece lezzet meselesi değil; aynı zamanda kişisel kültür ve alışkanlıklarla da şekillenir. Kimi insanlar kahvaltılarında sadece yumurtalı ekmekle mutlu olurken, bazıları için pişi, geçmişle kurulan lezzetli bir bağın simgesidir.
Sonuç olarak, yumurtalı ekmek ve pişi, kahvaltının vazgeçilmezlerinden. Her biri kendi eşsiz özellikleriyle damaklarda unutulmaz izler bırakır. Hangisini daha çok seversiniz sorusu, aslında bir lezzet yolculuğunun başlangıcı. Her kahvaltı sofrası, kendi hikayesini ve tercihini anlatan bir tablo çizer.
Yumurtalı ekmeği küçükken çok yapardı annem ama bu resimdeki ile bizim yediğimiz yumurtalı ekmek çok farklı. Resimdeki daha çok Fransız tostuna benziyor.
Ekmeğin her çeşitini seviyorum.
Ekmeğe zam yaptığı halde çoğu insan fazla bayat ekmekleri çöpe atıyor. Burada hata kimin acaba? Millet ne zaman bu zamlara dur diyecek! Her şehirde, ülkede zam, neymiş efendim tva vergisi bilmem ne zırvalık... bu dünyada adaletsizlik var. Kim değiştirecek bu sistemi? Pardon ama bizi m*l gibi kullanmaktalar. Hükümet boş boş konuşuyor kimse icraâta geçip bu fiyatlar hakkında düşüş sağlamıyor. Oylar geldiği zaman ne olacak? İnsanlık tamamen ölmüş durumda, devamlı kredi kartları açmaya devam edin siz emii... gerçekten artık anlayamıyorum evet hayat pahalı. En iyisi ben 80li yılıma döneyim böylece kimseyi sinir etmem. (Tereyağ yakmaya devam edin)
Cevap
14Cevap
Kızarmış Yumurtalı ekmek
Ben ikişini de çuk seveyim ama yumurtalı ekmek daha çuk seveyim
Tabikide yumurtalı ekmek seviyorum. peynir ve domates ile güzel oluyor ama pişi hiç asla ve asla sevmem
Günaydınlar yumurtalı ekmek
Sağlıklı ve güzel günler dilerim
Pişiye bizde kıyık veya ulkum deniyor. Kıyık ve bol soğanlı güzel bir salata iyi gider
Pişi yumurtalı ekmeğe göre daha ağır bence. Yumurtalı ekmek derim
Yumurtalı ekmeği daha çok severim.
Pişiyi daha çok severim
yap da yiyelim o zaman o. O
Armut piş ağzıma düş
cıks armut istemem pişi yap sen
Uğraşamam sen yap
seven sensin insan sevdiği şeyi güzel yaparmış
Ben yemesini seviyorum hiç anlamam
beceriksiz olduğunu kabul ediyorsun yani :o
Hiç denemedim ki beceriksiz olduğumu kabul ederim. Ağzını yırtarım 🙄
Terbiyesiz :o o nasıl laf öyle :o