Kocama her gün yemek yapmak zorunda mıyım?
Evet zorundasın
Hayır değilsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kocama her gün yemek yapmak zorunda mıyım?
Hayatın doğal akışına uygun olarak her konuda olduğu gibi yemek yapmak konusunda da işbirliği ve paylaşım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Evlilik iki ayrı hayatın sonlanmadan birleşen yeni bir mutlu yaşam yaratmaktır ve bu yaşamda zorunluluklar olmamalıdır.
Çiftler yemek, temizlik gibi günlük konuları el birliğiyle yerine getirirler. Geleneksel kadın işidir erkek işidir tarzı yaklaşımları hiç beğenmiyor ve yaşamımda uygulamadım asla.
ya arkadaş evlenicez diye gtünüzü başınızı yırtıyosunuz şöyle aşığımlar böyle seviyorumlar ay canım kocamlar havada uçuşuyor. yani neden bir yemek yapmak zor gelsin ki insan sevdiğiyle aynı evde yaşayınca ona dünyaları sermek bile istiyor. karşındaki adam m*l değilse, merhametsizce sadece senden beklemiyorsa ve sen de çalışmıyor evdeysen neden yemek yapmaktan gocunursun ki? zorunluluk olmamalı zaten, içinden geliyor olmalı yani. içinden gelmiyorsa zaten orada bi evliliğini sorgula ben bu adamı seviyor muyum diye sor kendine yoksa evlenmiş olmak için mi evlendin bir kararlaştır. tek başına eve çıksan yemeğini kim hazırlayacak dışardan aşçı mı tutacaksın tabii ki kendin hazırlayacaksın. evlenince ne değişiyor? ben bu konuda çok şanslıyım, haftaiçleri yemek yapmıyoruz evde ikimiz de çalışıyoruz haftasonu yapıyoruz onu da beraber yapıyoruz bazen ben tek yapıyorum zoruma gitmiyor eşime yemek yapmak severek yapıyorum. hele bide beğeniyor bir sürü iltifat ediyor ya o bile yeter insana. eşin de önemli tabii seni evde hizmetçisi gibi görüyorsa ona göre davran
Evlilikte iş bölüşümü yapılmalı ve iki tarafa da yeterince iş yüklendiğinden emin olunmalı. Örneğin biri yemek yapar diğeri temizlik. Taraflardan biri çalışmıyorsa o ev işlerini daha çok yapmalı ki denklik sağlansın.
Cevap
42Cevap
Hayır zorunda değilsin sen hizmetçi değilsin sonuçta.. kendisi de yapar ben olsam eşime yardım ederim her konuda
Zorunda demeyelim de;
evlilik kurumu belli fedakarlık istiyor her iki taraftan.
Bu yüz yıllardır her iki tataf için geçerli, yani bu sonradan uydurulmuş bir şey olmadığı için, evlenecek kişi de tüm bu fedakarlıklar ı bilerek evlenir ya da evlenmeli.
Kadın ve erkeğin evlilik içinde ki yapması gereken fedakarlıkları tek tek yazmanın anlamı yok ki hepimiz biliyoruz. O halde şöyle diyim,
Hani hep denir ya evlenince bir iken, iki olunur.
Aslımda 1 iken 2 olunmuyor,
Biri diğerine bölünüyor / buna da fedakârlık diyoruz.
Velhasılı evlilik demek; diğerine bölünmek demek.
Şimdi benim anlamadığım bir nokta var kocama her gün yemek yapmak zorunda mıyım peki sen her gün yemek yiyor musun her gün uyuyamazsın her gün su içiyor musun ihtiyaçlarını görüyor musun evet, peki aynı evde yaşarken evlendiğin zaman bunların böyle olacağını bilerek ilgileniyorsun değil mi durum böyle olunca yemek yapmak bilmem ne yapmak bunlar zorunluluk değil ihtiyaçtır evet eşin yeri geldiği zaman sana yardım etmeli yeri geldiği zaman destek olmalı her şeyi senin üstüne yakın olmalı ama yemek yapmak zorundalık ve kölelik değil ihtiyaçtır Bu yüzden de yapman gerekiyor.
İkiniz de çalışıyorsanız ve ikiniz de aynı derecede yoruluyorsanız öyle bir zorunluluğun yok ama mesela sen çalışmıyorsan hep evdeysen ama o hep yorgun geliyorsa yapman iyi olur. Birinizin işi ağırsa yine fark etmez illa sen yapacaksın diye bir şey olmaz.
Üçüncü şık işbirliği, sen evde olup çalışmıyorsan yapmak zorundasın demek farklı anlaşılıyor senin görevin o, o da çalışıp ekonomiyi sağlıyor, işbirliği yani, şimdi feministler çıkıp hayır asla zorunda değiliz demesin
burada klavye delikanlığı yapan bayan arkadaşlar zorunda değilim diye oy kullanmış ama çoğunun hayatına bak babasına sevgilisine eşine yemek yapan kişilerlerdir.
Her gün yemek yapmayın ne yapmayı düşünüyorsunuz merak ettim
Hadi bir iki gün dışarda yemek yediniz sonra ne yapacaksınız eşinizle yardımlaşarak yemek yapmak zorundasınız
tembel erkek seçmiyoruz
Aslında bu zorunluluk değil mesela evlendiğin zaman bunların yaşanacağını az buçuk bilirsin, ama aslında bu bir ihtiyaçtır zorunluluk meselesi değil. Tabi yeri geldiğinde o da yapabilir ya da yardım edebilir ama evin hanımı sensen işlerin çoğu genel olarak hanımlara düşüyor
E sen her gün kendine yemek hazırlamayacak mısın? Hazırlarken biraz fazla yapacaksın, bir tabak fazla..
@ManKafalıErkekler genelde işten gelir, annesi hazırlamış olur?
@ManKafalıErkekler evlenmesinler o zaman. Öyle evlilik mi olur? Görev dağılımı yapsınlar.. erkek yemek hazırlasin erkek çamaşır yıkasın bulaşıkları da yıkasın ee kadına niye ihtiyaç duysun? Ne yapacak bu hanımefendi?
@ManKafalıErkekler ben görev dağılımı dedim zaten. Yani erkek çalışsın para kazansın kadın evde oturabilir
@ManKafalıErkekler hay sizin eşitlik anlayışınıza.. Kadınlar bas bas bağırıyor iş hayatının zor olduğunu, erkeklerden daha fazla yıprandıklarini aynı işte calissalar bile.
Fıtrat uygun değil zaten bu şartlarda kadının çalışmasına.
Eşini seven erkek, çalışmasına razı gelmez. O evde rahatına baksın ben kazanırım parayı der.
ne alaka değil ya o kadınlar kadın değil hem kadınların az bi kısmı çalışıyor hangi kadın demiş zor diye
noldu eşitlik eşitlik diyip duruyordun al size eşitlik işte
@ManKafalıErkekler ablacım nerde dedim eşitlik diye? Beni tanımadığın o kadar belli ki. Kadın erkek eşit degil ki? Eşit olsa tek cinsiyet olurdu. Farklı cinsiyet olup eşit olabilirler mi?
Nefes almak dışında hiçbir eşit yanımız yok.
Görünüş olarak bile farklıyız. Güç olarak da zihnen de. Nasıl eşit olabiliriz?
Erkeğin rahatlıkla yaptığı işi eşitlik diye kadına yaptırırsanız o kadına zulüm olur.
Görelim o eşitlik peşine düşen kadınları maden ocaklarında.. Demir çelik fabrikalarında vardiyede. Ne gücü yeter, ne takati, ne psikolojisi.. 3 yılda 30 yıl yaşlanır çöker..
Eşitlik zirvasına inananin aklında zoru vardır.
görev dağılımı dedin işleri tam tersi yaptım bak nasılda reddettin madem tek yemek yapmak yan gelip yatmak e hadi o zaman kadın çalışsın siz yapın dedim noldu kayırdın lafı
Hayır zorunda değilsin sen hizmetçi değilsin sonuçta.. kendisi de yapar ben olsam eşime yardım ederim
Eğer çalışıyorsan ve çok yoruluyorsan gerekirse işten çık ve eşine yemek yap 👍 evde otur sadece kocanı sev kocan çalışır ikinize bakar.
Zorunluluktan değil görev dağılımından dolayı yapılmalıdır. Eğer çalışmıyorsan yemeği yapmak senin görevin..
Eğer çalışan bir kadınsan kesinlikle gerekli değil. Ben çalışıyorum eşim evde mesela yapıyor yapmadığında baya sorun yani.
Yemek yapmaktan gocundugun bir adamla neden evlendin?
Hayır. Eğer yapmak istemiyorsan. Evlenmeyip aşçı tutsun.
Tabiki zorundasın işinin adı ne?
Hayır her gün yemek yapmak zorunda değilsin.~☆
Eğer sadece erkek çalışıyorsa yapılmalı bence uğraşmak istemeye bilirsin ama makarna yapar geçersin öyle günlerde patates falan haşlarsın hergün 2 3 çeşit yemek yapmalık bi durum yok ama kadında erkekte çalışıyorsa iş değişir
Erkekler hizmetçi tutsun beleşe çalışma artık bu. popon kaldırıp arada kendileri yapamayan kesim evet demiş.
Hayır değilsin ortak bişeyler de yapıla bilir o da yapabilir ben yemek yaparım mesela
çalışmıyorsan tabi zorundasım ablacım yok öyle evde popo büyütüp oturmak
ben yemek yapamam elimin hiç lezzeti yok beceremiyorum da zaten. bi şef bulursam ancak o zaman evlenebilirim 🤣
Yapmasınlar ya ne gerek var. Dışarıdan sipariş geçerim
Bazen yapma, kahvaltı, yumurta gibi şeyler yiyebilir
Zorunluluk değilde yapmak doğru olur ikimizde yicez sonuçta
Evet zorundasın
Sana zahmet olacak ama bana da yap lütfen
Şöyle eğer siz çalışan bir bayansanız yapmak zorunda değilsiniz ama eğer Koca parası yiyip yatan biriyseniz bu sizin göreviniz ne yani bu dünyada herşeyin bir karşılığı var ve ben bunu bir kadın olarak söylüyorum
Bilinçsiz yapılan evlilik böyle sorunlar yaşatır tamamen aşka dayalı evliliğin sonucu işte ortada
Eşinde yardım etmeli arada sırada dışarda yemek yenilebilir
Yapmıycaktın neden evlendin? Kocan senin ihtiyaçlarını gidermek için her gün çalışmak zorunda mı evet sende evet
yemek yapmak kendi tercihin olmalı bence kocanın dayatması olmamalı sen severek isteyerek yapsan kocanda illa yemek yapcaksın diye dayatmasa zaten sorun olmaz
oyle sey mi olur ya ne alaka. ayda bi kere yap yeter
O da eve çalışıp para getirmek zorunda değil o zaman bu nasıl bir mantık! Ziktirin gidin evlenmeyin siz! Mümkünse senin gibilere yasaklasinlar
değilsin eve aşçı almıyor öyle erkekle de evlenme böyle mal erkekleri tepenize çıkartmayın iyice kendilerini bi bk0k sanmaya başladılar
Eve ne alıyoruz öyleyse, biz çalışmayalım siz yemek yapmayın gökten ağzımıza lokma insin
bizde ömür billah birine yemek yapıp çamaşırını bulaşığını yıkıyalım diye evlenmiyoruz kendi işinizi kendiniz görün insan sevdiği için evlenir hizmeti yapılsın diye değil 3nayi mi var karşınızda
çok lazımsa git aşçı tut o zaman onun için evleniyon demek ki
İnsan da sevdiği için yemek yapar
erkekler sevmiyor o zaman demek ki biz niye yapalım
en iyi aşçılar erkekse erkekler yapsın yemeği
Ben seni seviyorum eğer istersen 🤗
Zorundasın ama koca icin degil sen de yiyceksin öyle düsün her insan bi sogan kavurmayi bilmeli
Eve parayi kocan getiriyorsa evet değilse ortak yapmalısıniz
Yapma boş ver bende haftada 2 kez Anca yapıyorum ne o hergun hergun
Çalışmıyorsan zorundasın ablam
Kocan her gün işe gitmek zorunda mı?
Adam seni süs diye aldı dimi
erkek kölesi
Pardon anlamadım?
Kadın ve erkeğin karı koca görevleri vardır kadın evi çekip çevirir yeri geldiğinde kocasını da çekip çevirir
çalışmakta erkeğin görevi o zaman neden kadın çalışıyor alışverişte onun işi
Her erkek aynı değil demek ki kimisi evi ahır kendisini öküz sanar bekler sahibi önüne saman koysun diye
Zorunluluk değil, merhamet.
Yapma abla o zaman saçma sapan sorular.
Hayır değilsiniz
eğer çalışıyorsa ve sen evdeysen evet
evet zorundasın.
Selamlar
Evleneli ne kadar oldu 🤔
öyle bir zorunluluğun yok
Zorunluluk bazında değil ama gerekli
Adam isini bilecek kadin evini
Kendi ayaklarının üstünde duruyormusun reis
Yaparsan oda ödüllendirir