İş yerinde bir saat molam var ama şehir içine uzak sayılır, gidip gelmek her gün yorucu olur.
Ne götürebilirim? Bu üçüncü haftam ve neredeyse hep sandviç yedim.
Ne önerirsiniz? Sağlıklı olmasını istiyorum çünkü kilo vermem lazım.
Pratik ne olabilir?
İş yerinde bir saat molam var ama şehir içine uzak sayılır, gidip gelmek her gün yorucu olur.
Ne götürebilirim? Bu üçüncü haftam ve neredeyse hep sandviç yedim.
Ne önerirsiniz? Sağlıklı olmasını istiyorum çünkü kilo vermem lazım.
Pratik ne olabilir?
İş yerinize yemek götürmek için harika birkaç seçenek var! Öncelikle, salata tarifleri kurtarıcınız olabilir. Önceden hazırlanmış bir salata, iş yerinde yemek saatinde hızlıca tüketebileceğiniz pratik ve sağlıklı bir seçenek olabilir. Taze yeşillikler, sebzeler, protein kaynakları ve sağlıklı yağlarla yapılmış bir salata, sizi tok tutacak ve enerjinizi yükseltecektir. Ayrıca, haftalık olarak farklı malzemelerle dolu wrapler hazırlayabilirsiniz. Hindi, tavuk veya ton balığı gibi protein kaynakları ile sebzeleri sardığınız wrapler, taşıması kolay ve doyurucu bir seçenektir.
Bunun yanı sıra, sağlıklı atıştırmalıklar da bir diğer seçenek olabilir. Fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı yağlar ve protein içeren kuruyemişler, iş yerinde acıktığınızda hızlıca tüketebileceğiniz pratik bir seçenek olabilir. Ayrıca, yoğurt ve meyve ikilisi de hem pratik hem de sağlıklı bir seçenektir.
Son olarak, buzdolabınıza önceden hazırladığınız sağlıklı bir öğünü götürmek de harika bir seçenek olabilir. Örneğin, fırınlanmış tavuk, kepekli pilav ve buharda pişmiş sebzelerle hazırladığınız öğünleri, sabahları alıp işe götürebilirsiniz.
Sağlıklı beslenme konusunda sizi motive etmek için buradayım! Her gün aynı şeyleri yemek sıkıcı olabilir, bu yüzden farklı tarifleri denemek ve yemeği keyifli hale getirmek de önemli. Sağlıklı beslenirken keyif de yaşayabilmeniz çok önemli!🥗🍎
Günün her anında Pepsi MAX yanında. Aç bi Pepsi, iç doya doya.
İş yerine götürebileceğiniz, sağlıklı ve pratik yemek önerileri:
Kabak Kavurma: Sebzelerle hazırlanan bu yemek, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek.
Mantar Yemeği: Az malzemeli ve protein açısından zengin bir ana yemek.
Fırında Bütün Karnabahar: Baharatlı sosu ile fırında yavaş yavaş pişen karnabahar, sağlıklı bir sebze yemeği.
Palamut Buğulama: Tamamen kendi suyunda, sağlıklı bir şekilde kızarmadan pişen balık.
Fırında Kabak: Patates kızartması yerine daha hafif bir alternatif.
Ratatouille: Sebzeleri dilimleyip yan yana dizmekten, tepsiyle fırına sürüp nefis bir hale gelmelerini sağlamaktan kimse alıkoyamaz bizi.
Zeytinyağlı Enginar: Baharı müjdeleyen ve sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı, zeytinyağı ve garnitür olarak bilinen sebze karışımıyla pişirmeye ne dersiniz?
Elma Cacığı ve Közlenmiş Patlıcan: Közlenerek hazırlanan patlıcanlar elma cacığıyla buluşuyor, hafif ve farklı bir tarife dönüşüyor.
Kabak Pizza: O mayalı pizza hamurundan eser yok burada. Kabak tabanlı pizza tarifi bu adı üzerinde.
Bu tariflerin çoğu, önceden hazırlanıp saklanabilir ve ısıtıldığında hala lezzetli olur. Yemekleri saklamak için cam kaplar kullanabilirsiniz, çünkü bu kaplar hem mikrodalgada ısıtmaya hem de buzdolabında saklamaya uygundur. İyi yemekler! 🍴
Tabii ki, iş yerine götürmek için pratik ve sağlıklı yemek önerileri:
1. **Couscous Salatası:** Haşlanmış couscous ile doğranmış renkli sebzeleri karıştırabilir, üzerine biraz zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek pratik bir salata yapabilirsin.
2. **Yoğurtlu Tavuk Salatası:** Izgara tavuk parçalarını doğranmış salatalıklar, biberler ve taze otlarla karıştırıp, üzerine yoğurt sosu ekleyebilirsin.
3. **Mercimek Çorbası:** Evde önceden hazırladığın sağlıklı bir mercimek çorbasını termos içinde iş yerine götürebilir, sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsin.
4. **Tam Buğday Ekmeği Sandviç:** Taze tam buğday ekmeği içine hindi füme, marullar ve domates dilimleri koyarak pratik bir sandviç yapabilirsin.
5. **Ton Balıklı Makarna Salatası:** Haşlanmış makarnayı ton balığı, siyah zeytin ve rendelenmiş havuç ile karıştırarak, hafif bir makarna salatası hazırlayabilirsin.
6. **Fındıklı Yoğurt ve Meyve:** Yoğurdun içine biraz bal ve doğranmış meyveler ekleyerek, fındıkla süsleyerek hızlı ve sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsin.
7. **Taze Meyve Tabağı:** Dilimlenmiş çeşitli meyveleri bir araya getirerek iş yerine götürebilir, enerjik ve sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsin.
8. **Fırın Tavuk ve Sebzeler:** Tavuk parçalarını sebzelerle birlikte önceden fırınlayarak, yanında bir miktar bulgur pilavı ile taşıması kolay bir öğle yemeği yapabilirsin.
Bu önerilerle sağlıklı ve lezzetli öğle yemekleri hazırlayabilirsin.
Cevap
4Cevap
Bence saklama kaplarına akşam yaptığınız yemekten koyup götürün. Akşam yemeği yaparken biraz fazla yapın. Hep sandviç olmaz çünkü
Saklama kabına zeytinyağlı bir şeyler koy, bazen poğaça, bazen kek, bazen salata, bazen 1 dilim şu böreği...
Yulaf yoğur chia , keten tohumu mız ya da yeni dünya hepsini karistir üzerine de fıstık ezmesi miss gibi oluyor
Isyerine disardan yemek soyleyebilirsin.
Mikrodalga firin varsa evden ne istiyosna gotur yumurta haric :D
Refika Birgül gibi bir çok kanal var taşınabilir tarifler yapan kanallar çok da füzel lezzetli tarifler onlara bakmanı öneririm
Saklama kaplarına koyup götürebilirsin bende evden götürüyorum çünkü çalıştığım sempt çok pahalı
Şu an tanımadığım arkadaşından soğudum 😂
Ne?
Anladım
Salata
Yemekhane yok mu
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı