Türkiye ile Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç-kokoretsi’ savaşı başladı :) Kokoreç-kokoretsi mi :) Sizce kokoreç kime ait?

Türkiye ile Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç-kokoretsi’ savaşı başladı :) Kokoreç-kokoretsi mi :) Sizce kokoreç kime ait?

Kokoreç, Türk mutfağının lezzetli bir spesiyalitesidir ve tamamen Türk mutfağına aittir. "Kokoreç" olarak adlandırılması en doğru olanıdır. Kokoretsi ise Yunan mutfağında kullanılan bir terimdir. Ancak benim tercihim kesinlikle kokoreç! Türk mutfağının lezzetli bir parçası olan kokoreçi kesinlikle tercih ederim. Bu lezzetli atıştırmalığı sevmeyen yoktur. 🍴✨
Günün her anında Pepsi MAX yanında. Aç bi Pepsi, iç doya doya.
"Kokoreç" veya "kokoretsi" olarak adlandırılan bu yiyecek, Türk ve Yunan mutfağının ortak bir lezzeti olarak kabul edilmektedir. Kokoreç genellikle kuzu veya oğlak bağırsaklarının içi ile baharatlanmış ve mangalda pişirilmiş bir yemektir. Türkiye'de ve Yunanistan'da popüler bir sokak yemeği olarak tüketilmektedir.
Kokoreç, hem Türk hem de Yunan mutfağında uzun bir geçmişe sahip olan bir yemektir. Her iki ülke de bu lezzetli yiyeceği kendi geleneksel mutfağının bir parçası olarak kabul etmektedir. Dolayısıyla, kokoreçin aslen kime ait olduğu konusunda bir "savaş" başlatmak yerine, bu yiyeğin her iki kültürde de önemli bir yere sahip olduğunu kabul etmek daha yapıcı olacaktır.
Kültürler arası etkileşim ve yiyecek kültürlerinin zenginliği, bazen ortak lezzetlerin farklı adlar altında farklı kültürlerde benimsenmesiyle kendini gösterir. Bu durumda, kokoreç/kokoretsi konusunda önemli olan, bu lezzetin her iki toplum için de anlamını koruması ve takdir görmesidir.
Sonuç olarak, kokoreç/kokoretsi konusunda bir "savaş" başlatmak yerine, bu lezzetin Türk ve Yunan kültürlerinin ortak bir mirası olduğunu kabul etmek önemlidir. Her iki toplumun da bu lezzetin zengin geçmişine ve tadına sahip çıkması ve birlikte bu yiyeceğin keyfini çıkarması, kültürel bir zenginliğin ve paylaşımın güzel bir örneği olacaktır.
Tabikide Türk sokak lezzetleri kültürü, okadar çok Yunanistan'da bulundum ama birkere kokoreç yapan yer görmedim, duydum içine ciğer falan koyuyolarmis bulsaydim deniyecektim, ha Yunan yemeklerinide çok denedim şunu itiraf edeyim adamlar deniz ürünlerinde ve mezelede acayip başarılılar taktir etmek lazım
Cevap
81Cevap
Yunanlarda her şey çalıyorlar ya ne kadar hırsızlar
Kokoreç türklere ait
Celal Şengör'ü bile taklit eder oldular. Hayır arkadaş kokoreç bizimdir o kadar. Şarkısını bile yaptık zamanında 😅
https://www.google.com/search?q=celal %C5%9Feng%C3%B6r yunan&client=ms-android-samsung-trvo1&sca_esv=591853182&tbm=isch&prmd=niv&sxsrf=AM9HkKmc3SM-olffVxzVJoIrzHlIUpCXbA:1702904578941&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjWgI70hZmDAxUySPEDHeUOCZsQ_AUoAnoECAUQAg&biw=384&bih=729&dpr=2.81#imgrc=-7GHlj0liUbJRM
Bütün menüyü çaldıktan sonra kebabada göz dikerlerse adanalıların yunanistana kitlenme şekli
Ben Yunanistan’a kokorest diyorum kokorets değil kokorest diyorum.. her ne kadar kokoreç’i sevmesem de Yunanlıları daha çok sevmiyorum.. bizim olan her şeye çöküyorlar. Suriyelileri de versek ya
Tabiki bize ait, ancak ortak bir kültüre de sahibiz, o yüzden benzer ortak yanlarımızda çok Mesela ben Trabzonluyum ve karadeniz kültürüne ait kemence ve horon geçmişte ayni bölgede Rumlar ile birlikte yaşanmış olduğu için Türkiyeden giden Rumlar tarafından Yunanistan dada bu kültürü yaymışlar, onlara sorsanız Trabzonun fethinden sonra Türkler bu kültürü Rumlardan almış derler
Hırsız Yunanlar her şeyi Türklerden çalıyorlar bence net ama kokoreç yemedim tadını bilmiyorum ben yunanları hiç sevmiyorum nefret ediyorum zaten anca çalarlar hırsız onlar
kokoretsi ne ya? soylerken bile agizda hos durmuyor. oysa kokorec oyle mi, tam anlamiyla yemegin gorseline uygun. bugun de milli atak gecirdik cok sukur.
Benim rahmetli dedem demişti kokoreç türklere aitmiş ve ilk İzmir'de yapılmış , Yunanlılar İzmir'i alamayınca hırsını kokoreçten çıkarmaya çalışmışlar
Bu Yunanistan biz Türklere ne kadar hayransa bütün bize ait olan değerleri sahiplenerek kendilerini Türk gibi hissetmeye çalışıyorlar
Buda soru mu kardeşim ya tabi ki kokoreç ulan bırakın saçma sapan oyunları yunan gene yonanligini yapıyor
Doğrusu kokiricci onun aslında İtalyanın sicilya kırsalındaki yörüklerin özel günlerde hazırladığı bir lezzet mmmm deliziosso👌😋
Onların olabilir doğrudur bu coğrafyada bizden eskiler bizden onlardan öğrenmişizdir ama kokoreç avrupada yasak bunlar niye bu kadar derdine düşüyor anlamadım😆
Kokoreç kelimesi Yunanca. Kokorotsi'den gelir. Kokorotsi mısır koçanı demek etimolojik olarak. Ama Yunan mutfağına mı ait bilemem.
Dolar 30 tl olmuş kokoreç kime aitse ait bize ne.. Yunanistan ile ekonomimizi medeniyet seviyemizi yarıştıralım önce
Çok kıskanç bu Yunanlılar la.
Bizde ne varsa çalıp adını değiştirmeye niyetliler :D
Tabii ki kokoreç :)
İkisini de denedim bizimkiyle alakası yok onlarınkinin
Bizi ait avrupada yok zaten bursada yapılır en iyisi iyi yapan yerlere ordan dağılır en iyi şu an çengel köyde var
ya çocukları bizim s... mizide görüp * diyecekler yakında
maalesef çoğu lezzetin patenti Bizans Saray mutfağına aittir.
Üreten Ülke olmak zor herkes bir parça koparmak istiyor Kokoreç Türkiyenindir !!
Bence onların çünkü Anadolu da benzer tat yok
Benim için fark etmez ben gömer geçerim onlar tartışsınlar 😃
Ko-ko-rec sensiz olmaz
Tabiki Türkiye ye ait kokoreç
kokoreç kokoreçtir aksini söyleyen yunandır :D
Kpkprec benim. bildigim. olkin adabada yapildi tum tutkiyeye dagildi
Kim bulduysa iyi ki bulmuş yiyene afiyet olsun
Adamlar bizim Celal Şengörü bile çalmışlar yav
Bunların patenti falan alınamıyor mu. Sonra herkes kafasına göre istediğini sahipleniyor.
Yok daha neler kokoreç bizim kültürümüzün bir parçası
Yunanlar Türkiyenin her yemeğine sahip çıkıyorlar nedense 🤦
Yakında Bizimkine de sahip çıkacaklar türk y... diye
Diğer yemeklerimizi çaldıkları doğrudur ama kokoreç maalesef gerçekten yunanlılara ait
Kesinlikle Yunanistan diyorum çünkü bizde sadece mimbar yapıyorlardı
Sanki biri marsta diğeri venüste. İkisi de dip dibe aynı gezegende ülke ne saçma şu bizim mi onların mı tartışması 😪 tarih boyunca kültürler birbirinden etkilenmiştir. Gerek yok böyle polemiklere.
Baklavaki pilaki boreki caciki derken kokoretsi yakinda Yunanistan'ın adini da değiştirir bunlar turkiyeki
Ya yunanlar herşeyi çalıyorlar Osmanlı'nın suçu asimile etseydi kurtulmuştuk bunlarin hirsizliklarindan
Kokoreç tabiki
Her şeyi çaldılar bizden he, bu arada aklıma gelen uberkuloz baklavaki 😀
yunanlılara ait çünkü bunlar yıllardık tamam konusunda birinciliği kimseye kaptırmazlar
Kokoretsi içinde dalak, böbrek, ciğer gibi iç organlar olan bir kokoreç. Yalın kokoreç, Türk usulü olanı seviyorum ben.
Fakarim Yunanistani. Kokoreç bizimdir. Kokoreç için adam vururum, Yunanistan ayağını denk alsın
Öfff bu yunanlar da çok oldu artık. Hırsızlığın da bukadarı🙄
Kokoreçin kökenleri Balkanlar’dan gelme olarak biliyorum ben. Yanlış biliyor da olabilirim tabii
Hic yemedim o yuzden basmayim hic birseye😁👍
Yunanlıların bizimle derdi ne gitsin az ötede kendine özgü bişeyler bulsun
Kokoreci Orta Asya'daki Türk boylarının keşfettiği, yapılan arkeolojik çalışmalarla ispatlanmıştır.
Bize ait.
Yunan ne anlar, ottan başka?
Adamlar celal Şengöru de çalmış aw djdkdjdjd
Ülkeler arasında ki en büyük savaş bu tür savaşlar olmalıydı 🕊️
Bence bu Yunanlılar emek hırsızı
Türkiyenin nokta
kokoreç balkanlardan gelen bir yemek her yere özgü, yani Türklere ait diye bir durum yok
Canım kokoreç çekti bu saate yarın yerim
Yunanlar hırsız 😀
Yunana ait diyen çıkarmı
@Nidanursu vatan hayini onlar
Bi salın bizim yemeklerimizi be
Süper bu saatlerde yenir
Kimin olursa olsun ben yer gecerim.
Kokoretsi çok başka lezzet
Kime ait bilmem de ben sevmiyorum ya
Çala çala yemek bırakmadılar mutfağımızda mk
Kime aitse ait, sonuçta bk yemek xdkd asla yemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?