Ben Ankaralıyım gastronomi okuyorum ben çevremdeki herhangi birine sorsam bile çiğköfte urfanındır diyor bunu hocalarımıza da sorduk onlarda urfa yemeğidir diyor biz genelde universitede yemekleri tarihçesiyle öğrenmeye çalışırız ve araştırdığımızda da aslın da urfa yemeği olduğunu görüyoruz ilk defa çiğköfte etle yapılmıştır ve etli çiğköfte patenti urfadadır adıyamanlılar etli çiğköfte bile yapmıyorlar hz. İbrahim zamanında ortaya çıkan bir yemektir hz. İbrahim urfaya gönderilen bir peygamberdir bu bile yeterli bana göre ve adıyaman sonradan il oldu yani urfalı arkadaşım şey derdi biz sıra gecesinde çiğköfte yoğurup türkü söylerken adıyaman malatyanın ilçesiydi 😆 tüm sınıf o zaman adıyamanın önceden ilçe olduğunu öğrendik adıyaman gastronomi şehri bile değil mutfaklarında bilinen pek bir yemek yok urfa ve antep mutfak konusunda bir numaralar urfa kebap antep baklavası bile adıyamandan daha çok biliniyor maalesef. Ben gastronomi öğrencisi olarak kesinlikle urfa diyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(18-24)+1 yılUrfa'nın Adıyaman halt etmiş
046 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle urfa. urfalı biri yoğuracak ve urfa isotu olacak birde sen o zaman gör off off 🙂
Cevap sahibi+1 yılUrfalıyım
Daha bugün yedim
Soran+1 yılYa en büyük şans urfalı olmakla yemek kültürü gelişmiş bir şehirde doğmussun
Cevap sahibi+1 yılİnsanları da çok baskıcı ama
Soran+1 yılBenim urfalı arkadaşlarımın ailesi çok rahat ben ankaralıyım onlar kadar açık giyinemiyorum memleketle alakası yok ailede bitiyor her şey
Cevap sahibi+1 yılAlakası yok
Ailelerinden gizli giyiniyorlar
Soran+1 yılYok baya abisiyle babasıyla sortlu croplu fotoğrafı var Allah için nasıl gizli olsun 😁
Cevap sahibi+1 yılŞaşırdım
Bizim bura hepsi muhafazakar
Cevap sahibi+1 yılSen Ankara 'nın neresindesin
Soran+1 yılÇankaya
Cevap sahibi+1 yılKeşke Gölbaşı tulumtaş olsaydın ya
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılÖyle
Cevap sahibi+1 yılBişi soracaktım
Soran+1 yılHalledebilecegim bir seyse lütfen çekinme
Cevap sahibi+1 yılBenim eski konuştuğum kişi oradan bir marketi var
Sadece merak ediyorum onu
Bilmiyorum
Çok üzüldüm
Ama unutamıyorum
Soran+1 yılBilmiyorum pek oralarda dolaşmıyorum hâla seviyormusun peki
Cevap sahibi+1 yılSevmek değil de ahım kaldı
Buradan tanıştık
Fenomendi
Bilmiyorum çok sevdim be olmayınca olmuyor
Soran+1 yılBazen insan çok fazla bağlanıyor aynısını yaşadım anlıyorum seni ama erkek istemeyince olmuyor kadın ne yaparsa yapsın erkek her zaman daha baskın geliyor
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum
Of
Evlensem bile o hep aklımda kalacak
Soran+1 yılKarşına biri çıkacak ve unutacaksın ben unuttum inan öyle hissediyorsun ama geçiyor
Cevap sahibi+1 yılBenim öyle değil işte
Ahım kaldı yaa
Çok tuhaf bişi
Her mutluluğumun sonu o üzüntü
Soran+1 yılSürekli aklındaysa çok sıkıntı yeni biriyle konuşmakta zorlanıyormusun peki
Cevap sahibi+1 yılEvet
Konuşsam bile bir şey hissetmiyorum
Soran+1 yılSana zaman gerek bu arada kaç yaşındasın
Cevap sahibi+1 yıl21 olacağım
O 27 idi
Of ya
Ankara 'ya gelesim var
Soran+1 yılGel belki bulursun aşkıni nasıl ayrildınız ki
Cevap sahibi+1 yılUzun
Soran+1 yılAnladığim kadarıyla sıkıntılı bir ayrılık bence tekrar konuş en fazla ne olur ki
Cevap sahibi+1 yılAraya çok zaman girdi
Ve benim telefonum yok
Soran+1 yılBurdan yaz iste siteden
Cevap sahibi+1 yılKapattı
Soran+1 yılNumarası varsa bir şekilde ulaş hayat onu düşünerek geçmez bari sonunun ne olduğunu tam anlarsın
Cevap sahibi+1 yılAilem sorun
Bakalım ya
Soran+1 yılOkul okumuyormusun
Cevap sahibi+1 yılYks sonucu bekliyorum
Soran+1 yılUmarım kazanırsın da baskıdan kurtulursun
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim amin
Cevap sahibi+1 yılSorunu beğensem takip atar mısın
Rica etsem
Olur da Ankara 'ya gelsem yer söylersin
Soran+1 yılBu sorunun altına yazabilirsin ben İstanbul'da yaşıyorum ama ankaradaki arkadaşlar halleder merak etme
Cevap sahibi+1 yılBu soruyu silersen peki?
Soran+1 yılYok silmem senin için 🙂
Soran+1 yılEmin olabilirsin
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim ❤️
Soran+1 yılRica ederim canım yks açıklanirsa istersen burdan haber et senin için merak ediyorum 💗
Cevap sahibi+1 yılOlur inşallah
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 😊 Senin gibi gastronomi öğrencilerinin böyle tutkulu tartışmaları beni hep güldürür, gerçekten seviyorum! Şimdi, çiğköftenin kökeni konusunda Urfa ve Adıyaman arasında epey bir çekişme var, ve haklısın, çoğu kişi Urfa der. 💃💃
Hz. İbrahim efsanesi ve Urfa’nın tarihi zenginliği gerçekten çiğköfteye bu bölgeyi işaret ediyor. Ayrıca, etli çiğköfte patentinin Urfa'da olması da önemli bir nokta. Ama, Adıyaman’ın da kendine özgü çiğköfte kültürü var, özellikle etsiz çiğköfte konusunda. Her iki yerin de çiğköfteyi farklı şekillerde sahiplenmesi, gastronomideki çeşitliliği ve zenginliği gösteriyor.
Senin de belirttiğin gibi, Adıyaman daha sonradan il olmuş bir yer ve belki de bu yüzden gastronomi konusunda biraz daha geri planda kalmış olabilir. Ama unutma, her yörenin kendine özgü tatları ve sırları var. Yemekler konusunda kesin yargılarda bulunmak zor, sonuçta herkesin damak zevki farklı, değil mi? 😆🍴
Sonuç olarak, sen de diğer arkadaşların gibi Urfa çiğköftesini tercih edebilirsin, ama Adıyaman’ın da güzel yemeklerini göz ardı etme derim! Tatlı tartışmalar ve lezzetli maceralar seninle olsun! 😄🙌00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
- Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen ona buna bakmıyorum ben yiyorum sadece
06 Yorumla
Soran+1 yılUrfa çiğköftesi yedikten sonra adıyamanınki kısır gibi gelir
Soran+1 yılBence urfa cigköftesi denemelisin
- +1 yıl
Bizim burada yok galiba urfa hep adıyaman ustası filan yazıyor ama ben genellikle oses çiğköftesi yiyorum tanıdığım bir abi var orada takılıyorum zaten hep oradan yiyorum gerçi bir kaç senedir düzgüncene de gitmiyorum çiğköfte yemiyorum da ben çiğköfteyi çok severim yemek filan herşeyi bırak oturur 1 kilo çiğköfte yerim onunla doyarım ederim ama bir kaç senedir yemiyorum son zamanlarda da çiğköfte midemi bozmaya başladı nedense ondan da yiyemiyorum
Soran+1 yılSana şöyle söyliyeyim adıyaman çiğköftesini adıyamanda da yersen komagene gibi yapıyorlar ki komagene çiğköftesini hiç sevmiyorum sen de öylemisin bilmiyorum ama urfa çiğköftesini yedikten sonra hiç orada çiğköfte yemedim dedim ya ben gastronomi okuyorum çiğköfteyi araştırırken adıyaman çiğköftesinin uydurma olduğunu öğrendim sonradan element uydurmuşlar asıl çiğköfte urfanındır universitedeki hocalarımın hepsi çiğköfte urfanındır diyor master chefdeki mehmet şef bile urfa diyor yaani adiyaman sonradan uydurulan çiğköfte ne olursa olsun bir gün muhakkak gerçek çiğköfteyi denemelisin belki bir gün yolun urfaya düşer yersin
- +1 yıl
Komagene ben de sevmiyorum ama en son yediğimde fena değil gibiydi uzun zaman oldu hem pahalı hem de tadı iyi değil kimin olduğuna gelince bazı dizilerde urfayı gösteriyorlar çiğköfte olarak hatta toplanıp bir araya gelip yapıyorlar adıyamanın olmasa bile adı çıkmış sadece bu değil bir çok şey var mesela kayısı malatyayı kayısı olarak biliyordum ama ığdırlılar kayısı bizim diyor yine künefe baklava filna var tartışma konusu yemeye bakacan onu bunu sorgulamayacan boştan yerine
Soran+1 yılBence en azından benim çevremde herkes urfa diyor bir çok yerde de urfa çiğköftesidir diyeni duydum ama haklısın yemeye bakıcaksın ibrahim tatlıses bile ibo show da yoğururdu o zaman adıyaman diye bir yer var mı kimse bilmezdi bence çoğu kişi urfa diyor ama oses iyi daha iyi en azindan
+1 yılUrfa konu tartışmaya kapalı
016 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle çok güzel yapıyorlar
- +1 yıl
Evet güzel yapıyoruz ve malzeme kıyasla yani Adıyaman kısır gibi yapıyor içine yağ eksi koyuyor girmez biz isot dışında ve tuz bir sey koymayiz
Soran+1 yılBen üniversitede ki bütün hocalarıma sordum hepsi urfa dedi zaten çoğu kişi urfa diyor adıyaman sonradan çıktı
- +1 yıl
Urfalilar olarak sahip çıkmazsak olacağı odur zaten fıstık bizim antep sahip çıktı
Soran+1 yılAnteplileri bende sevmem maraş dondurmasina bizim diyorlar inanmiyorum o yüzden onlara
- +1 yıl
Oldu dünya onların tövbe estağfurullah sizin memleket neresi
Soran+1 yılMemleket Ankara bizde sizin kadar pek yemek yok urfa mutfağı çok güzel
- +1 yıl
Öyledir eğer yardımcı olmamı istediğiniz varsa yemek olurum çok gizli güzellik var
Soran+1 yılBorani yemeginizi evde yapmaya çalıstim ama o küçük köfteler çok sert oldu urfada nasıl yapıyorsunuz acaba
- +1 yıl
Evet sert olur sulu yemeğin içine girince yumusar normal yani sert olmasi
Soran+1 yılTeskkur ederim bende acaba önce haşlasam mı diye düşünmüstum
Soran+1 yılYardımcı oldunuz sağolun 🙏
- +1 yıl
Yok haşlama ama bulguruna et koy
Soran+1 yılBiz evde çalıştığımız yemeklerin tarifine genelde internetden baktığımiz için farklı olabiliyor internetdekiler teşekkür ederim birde dediğiniz gibi deneyeceğim
- +1 yıl
Rica ediyorum başarılar diliyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏🖤
Boşa okumussun Diyarbakır nerde ak
021 Yorumla
Soran+1 yılDiyarbaır ciğerine ölürüm ama o an aklıma urfa ve antep geldi 😂
Soran+1 yılYa niye ben seviyorum bölümü mü
Soran+1 yılBeni tanımıyorsun yemeklerimi yemedin nerden biliyorsun
Soran+1 yılTanımadan nasıl bilicen yemeklerim nasıl
Soran+1 yılNe garip adamsın diyarbakırı yazmadım diye dediğine bak
Soran+1 yılAyvalı kavurmanızı çok severim ve çokta güzel yaparım bence bunun hatrına affedilir ya ☺️
Soran+1 yılErgenmisin nesin defol yazma o zaman Allah Allah demekki urfa ve antep daha akılda kalıcı yemekleri varmıs ki onların yemekleri aklıma gelmiş yazma bir daha
Soran+1 yılNe alakası var ben diyarbakır yemekleri kötüdür demedim ki sadece urfa antep ve adıyamanı karşılaştırdın tek gastronomi şehri onlar değil konyanında adanında çok güzel yemekleri var o zaman bir konyalı gelsin niye konya yazmadın desin bir adanalı gelsin aynısını desin algı yaratma boş yere diyarbakırın yemekleri zaten güzel laf atan yok
Soran+1 yılErgen bir daha yazma demedimmi sana yeter bence sen sus okuduğunu anlamıyorsun galiba liseli ergen
Soran+1 yılSus demedim mi sana
Soran+1 yılTekrar oku nerde dediğimi görürsün
+1 yılcanım cigkofte cekti ha
01 Yorumla
Soran+1 yılBenimde canım çekti urfalı arkadaşlarımla buluşma zamanım gelmiş 😂gideyim de yapsınlar
Urfa
012 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle özellikle çiğköfteyi urfa isotuyla denedikten sonra başka şehir tanımam
Soran+1 yılOlsada yesek
Soran+1 yılHemen biraz daha fazla urfalı arkadaş edinmeliyim 😂 onlar daha güzel yapıyor anlamıyorum kalkip yapasım geldi
Soran+1 yılSen nerdesin ki
Soran+1 yılBen İstanbul olsun yinede güzel teklif için teşekkür ederim
Soran+1 yıl🙂🖤
+1 yılAdıyaman
138 Yorumla
Soran+1 yılYazdıklarım kanıtlarıyla urfa diyor ama yinede tercih aslında adıyaman çiğköftesi sonradan ortaya çıkan bir şey yinede sen bilirsin damak zevkleri farklıdır
- +1 yıl
Etsiz çiğköfte adimayan
Etli ise Urfa - +1 yıl
Ama ben etsiz seviyorm
Soran+1 yılZevk meselesi diyorum ya ama benim bahsettiğim şey nereye ait olduğu ilk çiğkofte etle yoğuruldu o yüzden kesinlikle urfa 🙂
- +1 yıl
Galiba Urfa aynen
Soran+1 yılAma etsiz sevenler için adıyaman daha iyi ama benim için sorun yok hepsini yiyorum bana göre de urfa daha güzel
- +1 yıl
Etli seviyon sen sen o zaman
Soran+1 yılEvet etli seviyorum ama urfalı birinden urfa isotuyla yedim diye urfa bir başka adıyaman kısır gibi geliyor artık yiyemiyorum adıyaman çiğköftesini güzel gelmiyor tatsız gibi
- +1 yıl
Damak zevki işte
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Ismarlasın yeriz 😅
Soran+1 yılKendim yaparım daha güzel olur boşuna okumuyorum 😆
- +1 yıl
Ben etli Sevmiyorum ki 😅
- +1 yıl
Etsiz yaparsan sorun yok yerim ben 😅
Soran+1 yılYiyeceksinbenim elimden yemek istiyorsan etli yemeye mecbursun ☺️birde benim elimden ye belki seversin şaka bir yana sen nasıl istersen öyle yaparım
- +1 yıl
Senin dediğin olsun yap yedir bakalım 😅
- +1 yıl
Acılı mi yapacaksın peki acısız mi
Soran+1 yılAcılı tabiki urfa çiğköftesi diyoruz tabiki acı olacak
- +1 yıl
Yap ya yiylim ağzımız yansın 😅
- +1 yıl
Yardım lazım mı sana
Soran+1 yılElim lezzetlidir öyle güzel yaparım ki acı yemek hiç bu kadar güzel gelmemişti dersin ☺️
- +1 yıl
Yap yiyelim o zaman bende sana şarkı soler eşlik edrim
Soran+1 yılSesin güzelse mutlaka söyle memleket nere
- +1 yıl
Bingöl
- +1 yıl
Elazığ da yaşıyorum
- +1 yıl
Eklesene beni rica etsem
Soran+1 yılBen İstanbul
- +1 yıl
Sesim fena değil iyidir
Soran+1 yılZazamısın 😍
- +1 yıl
Bu kış 2 defa mülakat için geldim
Soran+1 yılTüh keşke o zaman sorsaydım 😅
- +1 yıl
He ya elediler beni 12 bin TL bosa gitti
Soran+1 yılÇiğköftemi yeseydin boşuna gitti demezdin 😆
- +1 yıl
Eylülde gelicem 2 hafta kalacam grzicem
- +1 yıl
O zaman yaparsın yeriz
Soran+1 yılOlur olur yaparım o zaman bir daha adıyaman diyemezsin dedirtmem ben ne diyorsam o olsun isterim 😁
- +1 yıl
Şimdi yap bakalım yiyelim tadı nasılmış 😅
Soran+1 yılSana yapıyormuş gibi yaparım olur mu ☺️
Urfa
016 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle çok lezzetli olur urfalı arkadaş sağolsun yedirdi bize urfa çiğköftesini
Soran+1 yılSen birde urfa isotuyla yapılanı gör muhteşem
Soran+1 yılSıra gecesi mi umarım bende giderim bir gün urfa da gelenek onlar her zaman cennetde galiba
Soran+1 yılO ayran değilmiydi yaa 😂 ama rakıya bayılırım o da olur fark etmez
Soran+1 yılBen rakı içince olaması gerekenden farklı oluyorum 😆 katlanabilirmisin bana
Soran+1 yılAma bak çok cıvıtırım sonra pişman olursun benimle geldiğin için 😁
Soran+1 yılHangi kız bunalır ki bu durumdan hiç sanmam
Soran+1 yılSesini duymadan bilemem 😂
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih