Yarına Kadar iyi olmam Lazım, Boğaz iltihabi her yerim ağrıyor, izin almam zor, çünkü özel egitim cocuklar rezil olur, bitkisel bir yontem var mı bildiginiz?
Boğaz enfeksiyonu icin önerebileceginiz Etkili bir Yöntem var mı?
Boğaz enfeksiyonu, genellikle viral veya bakteriyel bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar ve semptomları boğaz ağrısı, yutma zorluğu, kızarıklık ve enfeksiyon belirtileri olabilir. Tedavi amacıyla bazı etkili yöntemler önerilebilir:
1. Sıcak içecekler tüketmek: Sıcak suya bal, limon ve zencefil ekleyerek hazırlayacağınız içecekler boğaz ağrısını hafifletebilir ve boğazınızı rahatlatabilir.
2. Tuzlu su gargara: Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyerek gargara yapmak, boğazı rahatlatabilir ve enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olabilir.
3. Bol sıvı tüketmek: Su, bitki çayları ve sıcak sıvılar, vücudu nemli tutar ve iyileşmeyi destekler.
4. Dinlenme: Boğaz enfeksiyonu durumunda vücudunuzun dinlenmeye ihtiyacı olabilir. Dinlenmek, bağışıklık sisteminin enfeksiyonla mücadelesine yardımcı olabilir.
5. Ara sıra soğuk şeyler tüketmek: Özellikle dondurma gibi soğuk yiyecek ve içecekler, boğaz ağrısını hafifletebilir.
6. Doktora danışmak: Antibiyotik gerektiren bakteriyel bir enfeksiyon söz konusu ise, doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisini düzenli bir şekilde uygulamak önemlidir.
Boğaz enfeksiyonlarının ciddiye alınması ve uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması önemlidir. Eğer belirtileriniz uzun süre devam eder veya ciddileşirse, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Bu öneriler, boğaz enfeksiyonu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir ancak kesin bir tedavi için bir doktora görünmek en uygun yaklaşım olacaktır.
Alerjin var mı elinde aferin sinüs klacid tarzı antibiyotik olur tuzlu karbonatlı suyla gargara yap ama eğer ağrı acı varsa acile git serum takılır iğne verir rahatlarsın bitkisel yöntemler ile hemen geçmez
Hap öneremeyeceğim. Bende hastayım çok ağır değilim ama dışarının soğunu az biraz yediğim zaman kendime gelemiyorum başlıyorum öksürüğe. Bugün 3-4 saat dışarıda kaldım, eve geldim pert. Halsizlik, gözler kıpkırmızı takır takır öksürük.
Çok geçmiş olsun.. maalesef öyle 1 günde geçmez abla ya, ama doktora gidip antibiyotik kullanabilirsin biraz iyi gelir.. ya da yarına kadar bol bol sıcak şeyler tüket. vitamin içeren bitki çayları iç veya meyve sebze de iyi gelebilir.. 🙏 zencefil de koyabilirsin
Merhaba öncelikle günaydın ve geçmiş olsun boğaz enfeksiyonu için hemen iyileşmek mümkün değil ama yardımcı gıdalar ile ayakta durmana yardımcı olabilirim tabi bana iyi gelen sana da iyi gelecek diye bir şey yok
1 Dondurma
2 sahlep
3 boza
4 kara biber
5 çiçekli ıhlamur
6 hakiki zeytinyağını şekersiz süzme bal ile karıştırıp yemek
7 limomu güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyip kaynatıp sıcak sıcak içmek ve uyumak terlemek ve sıkça çamaşır değiştirmek
8 mümkünse konuşmamak
9 bu yazdıklarım alternatif tıp öncelikle dr tavsiyesine uymak
Gerçi fotoğraf herşeyi yaptını gösteriyor. Sana tavsiyem demir eksikliği halsizlik yapar. Ona bir baktır ihmal etme Ballı bitki çaylarını tüket. Eczaneden boğaz gargarası al ve sıkça kullan , Sigara içiyorsun acilen kes Çay içiyorsan bir parça limon atarak tüket son olarak meyveli boğaz pastillerinide kullanmayı unutma
Teşekkür ederim sigara alkol vs hiçbiri yok bende. şu an tek düşüncem okul, çocuklar bana alışkın. Küsüyorlar sonra benimle konuşmuyorlar hemen iyi olmam lazım, :((
@fesfs En iyisini yapıyosun. İşte örnek alınabilecek bir öğretmen👏🏻👏🏻 Haklısın onlar çocuk dünyaları çok farklı ve sana çok alışmışlar. Umarım en kısa sürede iyileşirsin
Bitki çayı demle zencefil karanfil ve ıhlamur demlendikten sonra balla birlikte tüketebilirsin boğaz ağrısı için bir sprey var temin edebilir misin hemen bilmiyorum
Amway glister boğaz ağrısına çok iyi geliyor benim ağrımı hemen almıştı yarına temin edebilir misin bilmiyorum
Bitki çayı, zencefil, kekik çayı gargara asla iyi gelmez. Kesinlikle antibiyotik tedavisine başlamalısın. Aksi halde ileride ölümcül hastalıklara yakalanırsın. Bu yüzden dayımın oğlunu 25 yaşında kaybettim.
Gece gittim, 5 tane iğne verdi, 2 ciyi akşam yaptircam, ama yarına kadar iyileşmem gerek, izin alamam, özel eğitim çünkü çocuklar özel, bana alışkinlar stajyer kız, yeni alismadilar ona, sonra bana kusuyorlar yüzüme bakmıyorlar, 😔
3 hafta önce aynı durumu yaşadım. Doktor bana Klamoks verdi. 2. Gün sonunda geçti ağrım. Yemek yiyemiyordum. Sadece su içebiliyordum. Taş gibi kadınsın. Bunu da atlatırsın. Ama 3. gün sonunda bir acile gidip durumunumu anlatsan?
En azından çok ağrıyordu direk size geldim eğitimci olduğum için izin almak istemedim dersin.