Çayı güzelleştiren tüyolarınız var mı? Demlerken içine karanfil, tomurcuk atmak gibi.

Kaçak çay tüketiyorum.
Çaydanlığı ocağa koyarken yıkıyorum çayı, su ısınırken onun buharının ısısıyla çayda salmış oluyor kendini. Kaynadığında da demiyorum. Ara ara tomurcukla desteklediğim de oluyor.
Azının tadını biliyon kaçak çay çok güzel
Dedikodu fjfjdjsj
Kuru zencefil ve çubuk tarcın bir tane de karanfil koy tabi zencefil cok olmasin yogun bir aromasi var digerleri onun kadar degil bence. Tam soguk havalara gore bir cay tarifi. Ben cok severimm😃
Bunu kesin denerim ben 😃
😌♥️
Bazilari catlasin diyecem de ona da eig gelmis neyse uzulmesin diyedir o uzulmesin shdhshdhdnnxncndnx
Ya haykırdım 😂😂
😂😂😂
Eniştem kahvehanede işlettiği için ondan biliyorum. Çayı demliğe koyduğunuzda çayı ıslatarak kaynanaya bırakıp sonrasında demlemek gerekiyormuş hem daha lezzetli hem daha rengi oturmuş oluyormuş
Cevap
18Cevap
Ben çay hiç sevmem. ama kahveyi güzelleştiren tüyolarım var o da soğuk kahveye buz atmak. sjssjj
Bir kahve işleten abişten duymuştum çaya suda ekleyince demi daha güjel oluyoymuş
Dağ çiçeği diye Bi bitki var. Normalde çayın içine tomurcuk dahi atmayan ben bunun bağımlısı oldum
Müthiş bir aroma veriyor. Tavsiye ederim.
Aktardan aldım reis.
hicbir sey sevmiyorum, baharatli cay icmek istesem chai tea icerdim... dumduz Türk cayi. bergamota bile tahammul edemiyorum
Kaçak ve türk çayı karışımı olmalı.. Önce suyu demlikte kaynat.. Kaynadıktan sonra birkaç saniye dinlendirip yarı kaçak yarı da türk çayı koy.. 20 ila yarım saat bekle.. Nefiss.. 🫠
Benim elimden güzel oluyor 😄 şaka şaka valla bir taktiğim yok 🤷♀️
Annem çaya hep karanfil atar, onun da çayı hep başka olur.
Kaçak çaya farklı bir çay daha karşıtır bir adet de defne yaprağı ekle oh mis gibi olur.
Tomurcuk atıyorum arada ama çaydaki o seçicilik hiç yok bende :D
Karanfil kullandığım oluyor
Hoşuma gidiyor şahsen
Çayı attıktan sonra hareket ettirme demlenene kadar pırıl pırıl olur
Herhangi bir tarifim yok açıkçası hazır lipton çay içiyorum ben genelde tek yaşadığım için
Bir önceki günden kalma Çaydan bir minnak kaşık dökün bakın da doyamayın tadına
3-5 tane kakule tohumu atıp demle, farkı gör. Çayın aromasını kuvvetlendirir.
Soğuk su ile demlenen çayın tadı çok daha güzel oluyor
Ecevit çayı şeklinde demlemek daha güzel
Kaynar suyun üzerine koy çayı demlerken mesela. Sonra semaverde yapma imkanın varsa o da muazzam olur.
Çay sevmem ama reyhan atınca içine içiliyor ya...
Karanfil ya da tomurcuk olursa kafidir
Demlenme süresi bence 30-35 dk hatta 45 dk olmalı
Karanfil kullanabilirsin😅✨
seker niyetine bir çay kaşığı bal kullanmak
Çayı güzelleştiren bergamot ve şeker.
Karanfil koyunca efsane oluyor
Bakır demlikte yap çayı asıl tadı o zaman alırsın
Tüyolar için teşekkürler
Cayi guzel yapan güzel muhanbettir cay bahanedir
İçine kakule atıyorum bazen.
Limonlu severim. Bazen elma kabuğu.
sigsrayla birlikte içmek