Ben bir kere kırmamak için yedim ama bir daha yermiyim pek emin değilim 😄

Ben bir kere kırmamak için yedim ama bir daha yermiyim pek emin değilim 😄
Ne kadar sevmiyorum o önemli. Bir de herkes tarafından sevmediğim belirli yemekler var. Ben kırmayayım yiyeyim desem bile aaa o sevmez derler hemen. E böyle olunca şimdi onda o yemek yapıldığında yersem diğerinde yemezsem kırılır. En iyisi hiç yemeyip açlıktan ölmek.
Hayır yemem. İnsanları memnun etmek için kendi saygımı hiçe sayamam. Hatta bunu kişisel gelişimci bir kadın da söylemişti. Dediği şuydu hatırladığım kadarıyla ‘ küçüklükten beri bizleri ona ayıp olur ye buna ayıp olur öyle deme vb tarz da yetiştirdiler büyüyünce de özgüvensiz kendine saygısı olmayan başkalarına hayır diyemeyen insanlar olduk’ demişti. O kadar haklı ki. Ben asla böyle bir insan olmadım. Kendi değerim her zaman en önde geldi. Sevmediğim istemediğim her şeye kolaylıkla hayır yemem, hayır yapmam dedim. Herkeste böyle olmalı bazıları bunu saygısızlık olarak görüyor alakası yok sen başkasına olan saygıyı değil kendine olan saygıyı düşüneceksin. Hassas kalpli olmaya da hiç gerek yok ilk öyleleri harcanır. Sevmediğim bir şeyi yapmam veya yemem demek kendimi çokta önemsemediğimi gösterir buna da kesinlikle karşıyım.
Herkes yine pek cool hsjdks hatır için çiğ tavuk yenir demiş atalarımız. Bütün tabağı yemem elbette ama biraz ucundan vs yer herkes ölmezsiniz merak etmeyin hsjdja emek vermiş yapılmış
Bence de öyle yapılmalı.
Ben mesela kesinlikle ciğer yiyemiyorum yersem direkt kusarım, ciğer konarsa asla yiyemem ama atıyorum kerevizi sevmem ama yiyebilirim öyle bir şey olabilir.
Böyle durumlarda tabi yememek gerekir.
Cevap
26Cevap
Yüzüklerin efendisi ki kule filminde ki bu sahne geldi aklıma :D ben de insanları kırmayı istemediğim için aragorn gibi yerdim

Eowyn geri dönmeseydi Aragorn da yemeği dökücekti 😅
😅 ama yine de nasıl dayandı sıcak çorbaya, eline dökmüştü
Yiyemem ben zor. Yedim de geldim derim olur biter 😄
Tadına bakarım tok olsam bile. Çünkü bir emek var ortada. İkram söz konusu ise yememek ayıp olur.
Evet katılıyorum.
Pırasaydı 😄 Tek sevmediğim sebze yemeğiydi onu da arkadaş ikram edince yedim artık.
Bizimkiler de çok sever ama ben pek yiyemiyorum.
Nefret ettiğim bir yemekse imkansız ama nadir yemeği yemem zaten. Bir de hijyen değilse asla yemem bahane üretirim..
Şırdan , beyin gibi tuhaf yemekler varsa yiyemem. Şırdanı merak edip yemiştim. Kokusundan çok tiksindim. Ama kokoreç severim. Ama normal türk yemekleri varsa tadına bakarım.
Mişafirlikte verilen ikramları geri çevirmeyi ayıp olayak görüyoyum. Beni rahatşız edecek bir boyuta bir yemek oluyşa belki yemeyebiliyim
Yemek ayıran birisiyim açıkçası bu konu benim kırmızı çizgim yani kim yapmış olursa olsun güzel kibar tatlı bir dille onu yemiyecemi karşı tarafa uygun bir dille anlatır ve anlamasını sağlarım.
Yersem kendime zulum etmiş olabilirm.. çok mu istemediğim bir yemek o zaman yemem... ama yencek bir sey ise yerim kırmam
Yemem. Bizim burada İt bile açtan ölüyor olsa da ekmek atsan yemiyor illa pirzola yiycek. Her ikram yenmez
Çöpe gideceğini bildiğim bişey ise almam ama diğer türlü yemeğe zorlarım kendimi. Sakatat türü ise mesela asla yiyemem
Sevmedigim bir yemegi bir sekil yerim de eger tiksindiysem yiyemem eger yersem felaket seyler olabilir
Eskiden yerdim de, şimdi yemiyorum. Soran olursa diyet diyip geçiyorum. O da olmadı reflü var diyorum. :D Bir şekilde atıyoruz başımızdan.
İkram edene göre değişir. Sevdiğim birinin benim için uğraşıp ve yaptığı bir yemekse yerim. Aksinde düşünürüm…
Yani ağzıma sürmem dediğim yemekler ise hayır ya. Kimse için sakatat yiyemem mesela jfkdf Midem bulanır.
Ama onun dışında örneğin sevmediğim bir sebze yemeği de olsa -bamya, pırasa gibi- yerim sorun olmaz.
Temiz olduğunu bildiğim birinin elinden farketmeksizin herşeyi yerim. Ama temizliğine dair en ufak şüphem varsa ısrar da edilse yiyemem
Nezaketen tadına bakarım mutlaka. Sevmesem de ikram sonuçta, kırmak istemem kimseyi böyle bir şey için.
Zannetmiyorum sevmediğim bişeyi sırf hatır olsun diye kendime eziyet edemem.
Hayır, yemem. Sevmediğimi açıkça söylerim. Teşekkür ederim.
Yemeğe bağlı; şırdan, işkembe gibi şeyler ikram edilirse değil yemek kokusunu alsam kaçarım
Yemem değil sevmediğim şeyi yiyemem zaten 😸
Kibar biriyimdir ama o kadarını da yapamam kimse için… 🙈
Sadece açlıktan ölürsem yiyeceğim şeylerse almak hiç istemem 😄 onun dışında alabilirim
İkramı yapan kişiye bağlı.
Bamya haric her şeyi yerim onu da mecbur kalirsam suyuna ekmek banarim
Hayır yemem. Sevmediğim bir şey olduğunu söyleyince karşı tarafın buna kırılacağını düşünmüyorum 🎈
Hayır, yemem misafirim diye de sevmediğim yemeği yiyecek değilim.
Binbir türlü bahane bulurum yememek için haksjaksja.
Bolerek ufak bir parca istedigimi soylerim ve emeği için nezaketen de olsa tadına bakarım.
hepsini yiyemesem de birazını yemeye çalışırım çünkü ben çok üzülürdüm ikram yemeğim yenmese😔
Benim peygamberim sevdiği yemeği yer sevmediğini yemezdi bende ayını yaparım
Hayır "götür bunları sobaya at" der tepkimi gösteririm
Sevgilim haricinde kimsenin yaptığı "mesafeli" olduğum yemekleri yemem..🍀🗝️
Misal kurufasulye evde asla yemem ama misafirlikte ikram edilmişse yiyebildiğim kadar yiyip teşekkür edip kalkardım masadan.
Sevmediğim yemek 1-2 tane var onları da ikram etmesin bı zahmet
Kanka bazı yemekleri gerçekten yiyemem kusarım direkt ama sadece sevmiyorsam kırmamak için saygıdan birazcık yerim ve sevmediğimi belirtirim ki birdaha böyle bir durum yaşanmasın
Birkaç yiyemediğim yemek var onlar hariç yerim
ben çoğu yemeği sevmem ama hani karşıda sevdiğim biri varsa o yiyeceği de kendisi yapmışsa ayıp olmasın diye yerdim
Misafir işlem yetim kendi evimde yemem
Vallahi yazdığından bir şey anlamadım 😄
Midem hassas rahatsız ediyo veya iştahım yok
Hayır bahane uydururum ya da çok zorda kaldıysam direk söylerim yemem.
Evet mecburen yani. ya da sadece o yemek veriliyorsa diğer bütün yemekleri yer onu yemem
Hayır yememe asla...
Kırmamak için midemi mi kıracağım yemem
Hiç değilse bir kaşık mutlaka alırım
Yemeğe saygı duyarak tebessüm ederim jdjdjd
Çikolatayı bile yemiyorum yemeği hiç yemem sanırım
teşekkür ederim tokum derim 🤣
Yerim ya emek verilmiş sonuda
Aşırı sevmediğim bir yemekse hayatta yemem.
Tadına bakarım.
Tadına bakarim ama sonra yine yemem
Hayir kusacam diyorum vazgeçiyorlar zaten
Evet nezaketen kabul ederim
Bildiğim yemeklerden sevmediğim yok
Ciğer ya da bamya ise yiyemem 😕
Yemeyiz, yemek seçiyoruz
Tokum teşekkür ederim ben almayayım
Patlıcan haricinde yerim
ufak bir parça alırım hatrı kalmasın
Bi ısırık alırım sonra Yemem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?