Başta kırmızı biber, yoğurt, soğan ve sarımsak olmak üzere baharat çeşitleri…Tarhana çorbasını kış ayları için şifalı bir çorba haline getiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bulaşıcı hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve gribe karşı hızla etki eder, iyileşmeye yardımcı olur.
Tarhana çorbasını çok severim benim için sadece bir çorba değil adeta kış aylarının şifa kaynağı ve aile sıcaklığı demektir. Tarhana çorbasının o hafif ekşili ve yoğun tadı üzerine gezdirilen naneli tereyağı ile birleştiğinde ortaya çıkan lezzet başka hiçbir çorbada bulunmaz. Benim için tarhana soğuk bir havada içini ısıtan bağışıklık sistemini destekleyen ve bir oturuşta iki kâse içme isteği uyandıran en geleneksel ve özel lezzetlerden biridir.❤️
Çok kolay pişirimi Volkan, biraz tere yağı, salça, su ve nane önceden kaç kalık koyacaksan ıslatıyorsun, sonra yavaş yavaş karıştırıp kaynatıyorsun Senin için dediğim gibi duacıyım kardeşim, erken bir vakitte umduğun gibi bir kadın çıkar inşallah 🙏🏻 karşına
Teşekkür ederim abim Allah razı olsun Ben işin şakasındayım bu arada gerçekten yemekleri iyi biliyorsun ha kendin yapıyorsun ne güzel bayağı öğrenmişsin
Marketlerde ne olduğu belli olmuyor üzgün olarak söylüyorum ama köyde hanım efendi kadınlar sağ olsunlar gözümüzün önünde ekmeği, tarhana, erişte, domates, salatalık, yumurta😅 daha neler neler, sizinde ellerinize sağlık olsun, afiyetle tüketmeniz dileğimle🙏🏻
Vallahi yapanların ellerine sağlık, ben böyke tarhana yediğimi hatırlamıyorum, bende geçtiğimiz hafta sağ olsun köylü bir hanımefendiden satın aldım, tertemiz pırıl pırıl un gibi mis kokulu hazırlamış, sizede afiyetler olsun
Icemedigim tek corba.🙄Eksi tuhaf bir kokusu ve tadi var. Kiymayla da denedim, yesil mercimekle de denedim. Hepsinde ayni koku ve tadi almaya devam edince pes ettim.