Bence menemen soğanlı olur soğansız menemen olmaz ben yaptığımda soğanlı yapıyorum biberde koyuyorum bazen kırmızı ve sivri güzel oluyor ama her zaman değil normal soğanlı anam babam usülü de yapıyor tek yaşadığım için İstanbul’da 😊

Bence menemen soğanlı olur soğansız menemen olmaz ben yaptığımda soğanlı yapıyorum biberde koyuyorum bazen kırmızı ve sivri güzel oluyor ama her zaman değil normal soğanlı anam babam usülü de yapıyor tek yaşadığım için İstanbul’da 😊
Menemenin içinde soğan olup olmaması kişisel tercihlere dayalı bir meseledir ve bilimsel bir doğruluğu yoktur. Menemen, temel olarak biber, domates ve yumurta içeren bir Türk kahvaltı yemeğidir. İçine soğan eklemek veya eklememek, tadı ve dokusu üzerindeki etkiler açısından kişisel tercihlere bağlıdır.
Menemenin tarifleri kişisel zevklere ve bölgelere göre değişebilir. Kimi insanlar menemeni soğansız tercih eder ve sadece biber, domates ve yumurta kullanırken, diğerleri soğan eklemeyi sever. Soğan, menemene daha fazla lezzet ve tat katarken, bazı insanlar soğansız menemenin daha hafif ve daha kolay sindirildiğini düşünebilir.
Bu nedenle, menemenin nasıl yenmesi gerektiği kişisel tercihlere ve damak zevkine bağlıdır ve bilimsel bir "doğru" veya "yanlış" yanıtı yoktur. Her iki versiyon da popülerdir ve hangisini tercih ettiğiniz tamamen size bağlıdır.
Cevap
5Cevap
Bende tek yaşıyorum İstanbul'da. Bence soğanlı acili ustunede kasar
Evet olur bence de gizli olmasaydın keşke ikimizde tek yaşıyoruz
ben soğanlı yerine 1 diş sarımsak atıyorum tad veriyo tavsiye ederim bende İstanbul’da yalnız yaşıyorum bu arada
Neresindesin istanbulun
@graywolf849 aynen sarimsak her zaman gitmiyo ama. ya
Sarimsagi salcali makarnada pulbiberle berber seviyorum
Ortaköy sen?
@graywolf849 yakiniz
Menemen soğanlı oluurrr
Akşam masterchef te coğu soganli yaptı.. Ben de soğanlı tercih edenlerdenim.
Valla bı ara bozulmuş soğan yedim o günden beri on yargim var, sogansiz daha iyi o yüzden
Soğanlı çok daha güzel
Soğanlı olur menemen
En iyisi soğanlı
Bence soğanlıı
İki türkü de olur
Türlü*
soğansız severim
Soğanlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?