Üniversiteye yeni başladım ama ben çok asosyal yetiştim kafelere çok giden biri değilim. Starbucks a falan da hiç gitmedim ve nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. O değişik içeceklerin isimlerini nasıl söyleyebilirim onu da bilmiyorum benim gibi olan var mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Yeme & İçme konusunda 997 cevap paylaştı.
+1 yılAy hiç kafaya takma ya. Arkadaşlarınla Starbucks'a mı gideceksin hemen. YouTube'da nerede nasıl davranılır görgü kuralları vb. videolar var. Ama herkes o kadar yüksek görgülü değil yani, o yüzden senin davranışların da çok göze batmaz. Normal kendin gibi davran. Oraya ilk kez gittiğini de arkadaşların sormadan soylemezsin. Ben daha önce gitmiş olmama rağmen içecek isimleri falan söylemiyorum. Genelde filtre kahve içerim. Ayrıca değişik içecek ismi söyleyeceksen de orada yazana bakarak söyle gitsin. Oradaki çalışan seni anlayıp sana hizmet sunmak zorunda. Kimsenin de seni bu yüzden küçük görmesine izin verme. Kimse kimseden üstün değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Starbucks "starbaks" diye okunuyor, orada girdiğin gibi bir sıra var sırada beklerken kasanın orada kahve isimleri, kahvelerin görselleri var ve kahvenin fiyatları var beğendiğin birinin ismi orada yazıyor okunuşunu bence söylersin anlarsın kasma okunuşu yanlışsa bile o kasiyerler günde 92837 tane yanlış telafuz duyuyor sorun yok yani doğru telafuz edemezsende anlar kasiyer, kasiyere ne diyeceğini anlatıyorum örnek büyük boy bir cool lime beğendin şöyle de "1 tane büyük boy cool lime alabilir miyim?" Sonra tamam diyip ismini soracak sende ismini söyleyeceksin ödemeyi yapıp kahvelerin teslim edildiği yere gidip bekleyeceksin kahvenin üstüne adını yazıp verecekler al ve bir masada iç veya istemiyorsan dışarda iç :) Umarım yardımcı olmuşumdur. Bu arada yanlış telafuz edersende kasma zaten kasiyerlerin kafası çok dolu unutur gider umrunda olmaz öyle, İyi günler.
00 Yorumla
+1 yılsipariş verdiğin yerde arkada isimleri yazıyor görüntüleri ile birlikte panoda hiç söyleyemezsen şundan bundan istiyorum desen bile kâfi, sana bardak boyu soracak antin kuntin ismini söylemene gerek yok orta boy küçük boy büyük boy hangisini istiyorsan onu söylemen yeterli , ismini soracak ismini söyle bitti ödemeni yap ve bekle hazır olduğunda seslenecekler bitti ✅
00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 771 cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, ben de birkaç defa gittim hayatımda çok gitmedim ama yurt içinde de yurt dışında da aynı mantık. Örneğin latte istiyorum dersiniz. Kahvenin boyutunu sorar, bir de sizin isminizi sorar. En sonunda ücreti sorar size. Ücreti öder geçersiniz yani ben hiç zorlanmadım açıkçası. Dediğim gibi hem yurt içinde hem de yurt dışında starbucksa gitme şansım oldu. Siz de rahatlıkla halledersiniz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca pano da olur hemen üst tarafta. Oradan da yararlanabilirsiniz.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
75Cevap
- Yeme & İçme konusunda 65,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence gittiğiniz zaman söylein direk yani hangileir güzel diye onlar size yardımcı olurlar zaten..
00 Yorumla
+1 yılİlk gittiğimde heyecandan sırayı karıştırmıştım zor bir şey yok isim ile seslenip kahveyi verdikleri sırada bekleme benim gibi white chocolate mocha istemiştim boyutunu sordular mu sıcak mı soğuk mu olsun diye soruyorlar ödemeyi yapıyorsun bu kadar birde ismini alıyorlar sonra diğer sırada bekliyorsun ismini söylüyorlar içeceği alıyorsun ve pipetini kendin alıyorsun insanların nasıl yaptığını incele ve aynısını yap zaten kimse kimsenin umurunda değil o ortamda rezil olma ihtimalin düşük rezil bile olsan çokta mesele değil bence boş boş büyütülen bir ortam
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılAy ne kasıyorsun kendini be üst düzey bürokratlar hazırlamıyor kahveleri 😂😂 ayrıca çok da değişik isimler yok milletin abartısı. İstediğin içeceği söyle kahve boyutunu Recep İvedikteki gibi soruyorlar sadece Tall, grande, venti akxkdkfkflflglglglhl küçük, orta, büyük desen de olur. Espresso şat alma da ne alırsan al bu iyi bi tavsiye bak aklında bulunsun 😂😂 yumuşak içim seviyorsan tavsiyede bulunabilirim.
10 Yorumla
+1 yılBende hiç gitmedim. Gitmeyi de tercih etmiyorm. Ordaki kayhevelerin kralını evde kendim daha ucuza yaparım neyse. Ortam için gidiyorlar ztn. Çok bişey bilmene gerek yok. Herkes bu durumu yaşamıştır. Ordaki çalışanlar çok görüyor ilk defa gelenlere. İlk defa geliyorm pek hakim değilim içeceklere diyebilirsin. Tavsiye isteyin ztn o size en çok tercih edilenleri söyler. Ha yok ben yapamam dersen. Latte iste en basidi. Orta boy vs
13 Yorumla- +1 yıl
Sen ölürsen seni gömmeyem kız. Etinle pirzola yapacağım kalanı ile sucuk... hayatımda ilk defa insan eti yiyeceğim:)
- +1 yıl
Tövbe estağfurullah
- +1 yıl
Tövbe etme kız tövbe etme Senin bu kafa yapında Ben bir kadın bulamadım biliyor musun Yanlış anlama yani azıcık sakızı saklı çalışan bir kadın seni gördüm böyle yanlış ya gerçekten seviyorsun
+1 yılGittiğinde ne içmek istediğini söylersen zaten öneride bulunacaklardır o an ki ruh halime göre merhaba bi kahve istiyorum yoğun kahve içerikli soğuk/sıcak buzlu neyse işte içinde çikolatalı ya da karamel yani canın ne istiyorsa söyle ne istediğini bazen sıcak içeceğe 1 2 küp buz istiyorum onlar da insan öyle sınıflandırma mekanları
10 Yorumlaben 3. yilimda gitmistim, kuyrukta kimse yoktu sormustum ilk defa geliyorum nasil seyler var burada diye 😂 anlatmisti sagolsun kabaca. kremali sekerli seyleri seviyosan white choclate mocha klasiktir favorimdir.
"bi vaytmoka kucuk olsun" dersin yeter 😂 bi de tiramisu al off misss gelsin kaloriler 🤩00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOff boşa para ya inan hiç önemli değil içme gitme başka yermi yok
55 Yorumla
Soran+1 yılEvett biliyorum ama böyle arkadaşlarla illaki gidiyorsun onlar gidince rezil olmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılYouTube baksana
Cevap sahibi+1 yılAnladım canım ama kasma kendini bu kadar takma stres yapınca sende etki yaratır rahat ol
Cevap sahibi+1 yılRezil oluyisa da ol gül geç ben takmam onlarda anasin karnında bilmiyodu herhalde
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😍
+1 yılSanki varya ölüm kalım meselesi ne abartın ya.
Gidip ders çalışıp formül ezberle desek bu kadar umrumda olmaz61 Yorumla- +1 yıl
Rahatlık
https://www.instagram.com/p/CyIxhxzoWV7/
işte böyle :D
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende hiç gitmedim, mis gibi Türk kahvesi yapar içerim, başka içeceklere hiç merakım yok, illaki gitmek zorunda mısın ki, şöyle bi iyi tarafı varmış istediğin kadar oturabiliyormuşsun galiba yoksa Starbucks bardağını elinde gezdirince ne oluyor anlamıyorum
00 Yorumla
+1 yılGERÇEKTEN HİÇ GİTMEDİN Mİ yemin ediyorum eli öpülecek kadınsın.. insanları sömüren mekanlardır oralar.. eskiden böyle benzer yerlerde çalıştım 2 tl lik kahveyi sana 50 tl ye içiriyorlar gözlerimle gördüm bu tür sömürüleri...
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ben de hiç gitmedim ve eksiklik hissetmiyorum bu yorumunla da düşüncemi tasdikledim
İsrail'in Gazze'ye ve Kudüs'e yaptıklarını duymadıysan oradan içmeye devam edebilirsin, bir çok midesi kaldıran insan gibi!
44 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
- +1 yıl
Beğenip alkislamisiz. Ama sizde sıkıntı olduğundan anlayamamissiniz bile.
Ya rahat ol boş ver yazıldığı gibi oku gitsin nolcak ki çokta dert etme ben starbucksa wc için girmiştim kasadaki kız müşteriden müsait olup bana wc nin yerini gösterene kadar ortaya şırrr bıraktım 😂😂 buda bir anı olarak dursun burada
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyy herkes mükemmel söylüyor sanki😂 nette menüleri var aç bak beğendiğini git al. Misal "latte" de diyebilirsin bu kadarınıda söylersin zor bişi yok karşındaki de senin benim gibi yurdum insanı, fransız aristokrat yok karşında😂
00 Yorumla
+1 yılBen de senin gibiyim ama kolay kaparsın. Mesela şuna dikkat etmelisin. Sana bakan çok olursa dikkatin dagılır içeceğe vakit bulamazsın. O yüzden tek gitme bence :) İyi arkadaşın illaki vardır ortamda..
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bende 1 kez gittim ahım şahım bir yerde değil popülaritesi olduğundan insanlar sürü psikolojisi ile gidiyor başka bir amaç veya sebep yok zaten.
O yüzden kasma kendini.10 YorumlaBen de bilmiyorum her seferinde arkadaki listeden bakıp bu ne bu ne diye soruyorum😃 boş ver, biliyormuş gibi yapacağına ilk kez geldim diyebilirsin
10 YorumlaFazla kasmaya gerek bnde ilk gittiğimde Cook lime Grande boy olsun dedim sonra baktım hiç kimse boyutunu bn gibi ingilizce söylemiyor hiic siritmadim orada hatte müdavimi gibi bir Vibe verdim😂
00 Yorumlaİnternette starbucks içecekleri ve okunuşları diye bi başlık var orada hem içeceklerin okunuşu hem de tatları yazıyo ilk gittiğimde çok işime yaramıştı he bi de boyları söylerken ben hala orta boy diyorum ve beni şimdiye kadar kimse “yalnız o grande” diye uyarmadı o yüzden de boyları söylerken klasmana hiç gerek yok
00 YorumlaBen hep cappicunio içerim veya latte en kötü sütlü filtre kahve, zaten kahve çeşitleri belli expreeso vs gider bi de white choclate mocha 😅 işin şakası şundan de geç
00 Yorumla
+1 yılStarbucks müdavimi olarak değil, Starbucks'a hiç gitmedim diyerek daha cool olabilirsin aslında. Bunu bir düşün derim.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 389 cevap paylaştı.
10 YorumlaKasma bu kadar. Starbucks o kadarda abartılacak bi yer değil. Dürüm yemeyi tercih ederim mesela. Ama cidden çok kasma
10 Yorumla
+1 yılGidip karamel makiyato de, boy olarak da benti dersin. :D Sert istersen aycıd amerikano. :D
10 Yorumlabelki bi iki kez anca gitmişimdir Starbucksa onun yerine bir sürü güzel kafe var İstanbul'da giderim oralara tercih meselesi tabi
00 Yorumlaİngilizce bir kaç kelimenin okunuşunu bilmen yeter abartma bence 😅 sen almak istediğin bir şey varsa yaz ben sana okunuşunu yazayım.
00 Yorumla
+1 yılBende senin gibi çok kasiyordum ama abartılacak bir şey yok ekranda yazıyor zaten oradan bak şöyle kimse senin nasıl söylediğine takılmıyor emin ol :)
00 Yorumla
+1 yılStarbucks’a gidip kendini havalı sananlar, önlerinden geçtiğim arabayı görünce oha, bune diye bakış atıyorlar :)
00 Yorumla
+1 yılGit ve listeden göstererek "şundan istiyorum" de. Herkes isimleri bilmek veya doğru telafuz etmek zorunda değil.
00 YorumlaAçıkçası ben içindekilerin ismimi söylüyorum. O zaten adını söylüyor. 😁 o kadar kasma kendini. Çokta gittiğim yok zaten :)
00 Yorumlaİngilizce telaffuz ede biliyorsan problem değil. Ama sadece filtre kahve al geç zaten diğer içecekleri güzel değil Türkiyede.
00 YorumlaHayatım gördüğüm en lüzumsuz işletme, elimden gelse tüm işyeri ruhsatlarını iptal ederim. Cafe Nero tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılGidip okuyosun, o zaten seni yönlendiriyo, birine hee diyosun :)
Sırf dalga olsun diye 2 kere gitmiştik. Bi b. k da yokmuş
00 Yorumla
+1 yılGenelde hibiskus ve chocolate mocha alıyorum hahshshshs isimleri akılda kalır şeyler
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAymok dedikten sonra sacmala aymindhdddhddbd falan onlar anlar :)))
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Önceden eğitim alman lazım. Yoksa yanlış bir talaffuzla dahi orada rezil olursun.
11 Yorumla- +1 yıl
😊.
+1 yılBence hiç gitmeyin. Çünkü içinde fil dışkısı varmış.
10 Yorumla
+1 yılcool lime ql gitsin ya da ıce latte illa farklı şeyler demene gerek yok
00 YorumlaBen uniye gitsem bile Starbucksa hiç gitmem merak bile etmiyorum
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey kaybetmemişsin gitmemekle, oraya gidenlerin çoğu sonradan Görme.
00 YorumlaAvucuna vayt çaklıt moka yaz söyle gidince. Yumuşak içim olsun demeyi unutma 😄
00 YorumlaBeri hibiskus de ve her soruya evet de
Çayti latte de yine herşeye evet de sorun yaşamazsın00 Yorumladamat bakmaya gitmiyorsun, altı ustu bi cafe ortami
00 Yorumla
+1 yılBende gitmedim ismi soylenir bi sekilde ne olduklarını bilmiyom cogunun
00 Yorumla
+1 yılGitme kadın. aynini evde 7 liraya yaparsin gel 10 liraya ben yapayim
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen baristaya söyle o sana uygun birşeyler ayarlar bişey olmaz
00 Yorumla
+1 yılKasma o kadar kendin ol. Bende yıllardır giderim tek bildiğim Ristretto Bianco
00 Yorumla
+1 yılYani starbucksta parasının hakkını veren sadece türk kahvesini güzel yapıyolar.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Türkçe olarak soyleyebilirsin. Ozenti tipler ingilizcesini soyluyor
00 Yorumla
+1 yılboş ver şimdi de gitme hiçbir farkı yok normal Türk kahvesi iç daha iyi
00 Yorumla
+1 yılKiz işe başladım daha hala gitmedim sterbaks denilen o kafire
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılGitmeden bir ay önce internetten araştırmak veya barista eğitimi almak en ideal duruş olur🍀🗝️
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılSıtarbakısa bu kadar özenmeyin paranıza yazık
00 Yorumla
+1 yılöyle yerlerde işim olmaz ne içtiğimiz belli değil
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe içmek istiyorsun ki? Sütlü filtre, latte, mocha, americano falan alırsın alışana kadar
00 Yorumla
+1 yılNormalde kafede ya da evde ne içmeyi seviyorsan derdini o şekilde anlatabilirsin.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılİnternetten bak söyle ve kasma kendini hepsi kahve zaten
00 Yorumla Sıra sana gelene kadar uzaktan göz ucuyla ezberlemeye çalış seçtiğin kahveyi
00 Yorumla
+1 yılÇok gittim hep sıcak çikolata alırım. Ama para çok gidiyor
00 Yorumla
+1 yılZaten orada isimleri yazıyor bakınca onu işaret edip al işte
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Starbucks'a hiç gitmedim. O değişik içeceklerin ismini nasıl söylerim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler