Soğuk suyla demleyince ciddi bir tat farkı oluyormuş arkadaşlar benn şookkk😨

Soğuk suyla demleyince ciddi bir tat farkı oluyormuş arkadaşlar benn şookkk😨

Öncelikle demlik kısmına çayı ve biraz soğuk su koyuyorum çayı ıslatacak kadar sonrasında altındaki su kaynayana kadar çay demini veriyor su kaynayınca çayın üstüne suyu ilave ediyorum. Tadı bana göre diğer yöntemlere göre farklı oluyor
Aynen ben de bu şekilde yapıyorum
İlk önce büyük çaydanlığı mı koydugum vakit demliğime çay atıyorum attım çayı da yıkıyorum böyle süzüyorum tozunu alıyorum Kaynar suyu da demliğe döküyorum çaydanlığımın altına da soğuk su koyuyorum ki daha lezzetli oluyor altında koyuyorum o kaynayana kadar çay çöküyor güzel oluyor
Suyu kaynatıyorum üst demliğe bir çay bardağından daha az buz gibi su koyuyorum sonra su kaynayınca sıcak suyla demliyorum daha lezzetli oluyor bende bir yerde görmüştüm denemelisin🌸
Ben önce çok az soğuk su koyuyorum. Birkaç dakika sonra üstüne sıcak su ekliyorum. Ayrıca, çaya biraz karanfil, tomurcuk ve bergamot kabuğu ekliyorum.
Ayy karanfil çok yakışıyor eveett
Cevap
20Cevap
Bekleyeceksen soğuk su ile demlenmesi çok daha iyi olur.
Bu yöntemi koca ksde bilen bi sen bi ben varız ha
Ya dimi :) Bunun bencesini bile yazdım ben 2015 lerde
Ben de yıllardır biliyorum ama bu site için çuk fazlayız….
Ben çay içmem ama insanlar soğuk su da demler sanırım
Marketten ice tea alıp kaynatıp içiyorum ben
Mikrodalgaya at dicektim ama doğalgaz beleş doğru olanı yapıyosun
anaa çaydanlık ne kadar güzel ve otantik 😌 valla ben çay içmem ama çay yaparken sıcak su
Ben daha çok sobayı kıskandım 😂
ya ben de sobayı çok özledim yaaa 🥺 üstünde kestane pişireceksin ekmek kızartwcaksın vs yanında kavrılıp uyucaksın mis gibi 🥺
Soguk suyla çayı koyarım demlige biraz çay atıp çayı yıkarım sonra üzerine çayı islayacak kadar su koyarım su kaynayana kadar çay ıslanır demi çıkar sonra sıcak su ile demler biraz daha o şekilde kaynasın demini alsın diye kaynatirim
Sıcak suyla.
Soğuk suyla denedim göl suyu gibi çay
Nasıl ya🙄
Sıcak suyla ama soğuk da denemem lazım mantıksız gelse de bana..
Bi dene çok iyi oluyor. bana da mantıksız gelmişti ama altta su kaynarken üst kısımdaki soğuk su sa yavaş yavaş ısınıyor çayları yakmadan demlemiş oluyorsun. Ben su kaynayınca üstüne biraz sıcak su da ilave ediyorum tabi içim rahat etsin diye
Hem soğuk suyla demleyip hem de nasıl sıcak su ekliyorsun..
Demliği komple soğuk suyla doldurmuyorum. Yarısını doldurup, yarısını da su kaynadıktan dolduruyorum
Soğuk suyla yarıya kadar demliyorsun, sonra gerisini sıcak suyla..
E alttaki buhar ne kadar ısıtabilir ki demliği.. Soğuk kalır gibi geliyor bana.. Ayrıca soğuk suda çay çözülmez, açılmaz ki..
Baya ısıtıyor parmağımı soktum yaktı🙄
Iyyy o çay içilmez.. 😂
Öyyy ö çöy öçölmöz
Arkadaşım soğuk suyla demliyordu gayet güzel oluyor ama zaman meselesi sanırım ben sıcak suyla yapıyorum
Sıcak su ile demliyorum ama evet soğuk su ile daha güzel oluyor diyorlar. Sıcak su ile çay haşlanıyor yanıyor.
Çay olmasa aramam ama arada çok çok arada, içtiğimde insanları şaşırtacak kadar arada içerim😂 soğuk suyla hiç demlemedim olmaz ki🙄
Önceden soğuk suyla demliyordum. Annem öyle beğenmedi. O günden beri sıcak su ile demliyorum.
İlk defa duyuyorum soğuk suyla demlendiğini.
Sıcak suyla demlerim soğuk suyla nasıl bir fark oluyor denemedim hiç
Sıcak suyla yıkıyorum ben genellikle ama annem hep soğuk suyla yıkar
Hic bilgim yok ama yaparken evdekiler hatiriniz icin bakar burdan cevabimi veririm sayin fenomen.
Çay içmeyeli yıllar oluyor, o yüzden bilemiyorum. 😅
Misafir gelecekse genelde soğuk suyla erken vakitte demlerim çayımı. Kimse yoksa sallama çay 😅
Çayı yıkayıp demlemekle aynı etki oluyor. Ben sıcak demlerim.
Sıcak su ile demlemek zararlı bunun araştırmaları var zaten.
Sıcak suyla demliyorum. Soğuk suyla demlendiğini de biliyorum ama hiç denemedim güzel oluyor mu
Bana mantıksız geldi alttaki suyun buhari tam olarak kaynatmaz ki demlikteki suyu.
Sıcak suyla daha lezzetli oluyor diye biliyorum 😘
Soğuk suyla demlemem ben
Alltaki çaydanlık kaynayınca üstteki demliğe boşaltırım
Soğuk suyla Çay mı demlenir
Eveeett. Nasıl bilmezsin😨
Sıcak suyla demlerim.
Resimdeki çay gerçek mi baya iyi canım çekti ocakta demelenen çayda tadı aynı değil
Ne gibi fark var. Denemedim.
Çay daha yumuşak içimli oluyor acı tad yok. Ve rengi tam bir tavşan kanı🙄
Hiç demlemiyorum ısıdjdjsk
Aşkım sen bize kahve demle
Hemen americano demliyorum
demi kaynatmamak lazım. sıcak su döküp 5 dakika ocakta bekletmek yeter
çok güzel görünüyor
Soğuk suyla demlenmezki🙄
ılık suyla kanka ılık 😉😉
Soğuk su ile demliyoruz
Didi ya da ıce tea içsinler o zaman.
Soğuk suyla çay nasıl demlenir ya