Tahinle denemedim hic yorumlara göre tadını hafifletiyormuş gerci ben tatlı severim kabak tatlısı da sevdiğim tatlılardan deneyebilirim tahinle bakiyim nasılmış
0
1 Yorumla
Soran
2 ay
Ben normalde çok şekerli yapmam ama tahin iyi gidiyor gerçekten denenebilir.
Revani, kemalpaşa, şambali gibi irmik ya da yoğurt bazlı tüm tatlılara. Hatta tatlı üzerine tahin, üzerine kaymak ve ceviz de eklediğinde muazzam bir lezzet ortaya çıkıyor.
Evet, İzmir’de mutlaka kullanırız. Şekeri seyreltir, lezzeti arttırır. Bir de kavrulmuş susam tahini kullanırız burada. Daha yoğun kıvam ve lezzeti oluyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Kabak tatlısını çok severim. Hatta son yıllarda en favorim diyebilirim ama tahin şart değil. Çok bayıyor. Kaymak kâfi.
Çok yakışıyor zaten kabak tatlısını tahinsiz düşünemiyorum. Olmazsa olmazı, üzerine serpiştirilen cevizdir bence.
Tahinle denemedim hic yorumlara göre tadını hafifletiyormuş gerci ben tatlı severim kabak tatlısı da sevdiğim tatlılardan deneyebilirim tahinle bakiyim nasılmış
Ben normalde çok şekerli yapmam ama tahin iyi gidiyor gerçekten denenebilir.
Tahinli sevmiyorum. Hep bol cevizli yiyorum:)
Kültürümüzde neden kabaktan tatlı yapma çabası olmuş anlamış değilim. Tamam tatlı ama ne gerek var 😂
Bence güzel bir tatli, mesela baklava yiyemiyorum ben aşırı geliyor kabak iyidir:)
Bizimkilerde ıspanaklı pasta yapıyorlar. O da güzel ama neden tatlısı 😂
😊 renk ve hafif acimsilik güzel oluyor :)
Tavuk göğsünü de katalım bari
Bayılırım:) Yapmışlar iste fazla kurcalamayalim:)
Tahin, kabak tatlısına farklı bir lezzet ve kıvam katar. Ancak, tahinsiz de lezzetli bir kabak tatlısı yapabilirsiniz.
Evet, kadayıfa da yakışır. Ben çok şerbetli tatlı sevmem. Tahinle çok dengeliyor tadını onun için seviyorum
Öyle miymiş, hiç denemedim 🙄 ilk kez görüyorum tahinli kabak tatlısı
Evet. Tahin, Kemalpaşa tatlısına da çok yakışıyor 😋
O kadar kemalpasa tatlısı yedim kimse tahinle iyi gittiğini söylemedi:)
Üstüne de fındık tozu, off 😋 Mutlaka dene. Ben bugün bunu yapacağım galiba. Canım çekti 😁
Denerim şimdiden afiyet olsun:)
Teşekkürler, sana da 😊
Tahin birçok tatlının olmazsa olmazıdır
Baska neye ekliyorsunuz
Revani, kemalpaşa, şambali gibi irmik ya da yoğurt bazlı tüm tatlılara. Hatta tatlı üzerine tahin, üzerine kaymak ve ceviz de eklediğinde muazzam bir lezzet ortaya çıkıyor.
Bahsettiklerine biz kaymak ekleriz tahin hiç denemedim yöresel farklılık demek.
Evet, İzmir’de mutlaka kullanırız. Şekeri seyreltir, lezzeti arttırır. Bir de kavrulmuş susam tahini kullanırız burada. Daha yoğun kıvam ve lezzeti oluyor.
Afiyetle:)
Cümlemize. 😊
Tahinsiz kabak tatlısı kabak tadı veriyor😃
Tek sevmediğim tatlı 🤦
Ben kabağın her türünü severim:)
Yemeğini severim;) afiyet olsun
teşekkür ederim
Kesinlikle bana kabak tatlısını sevdiren en güzel detaydır hatta
Evet, cevizi de unutmayalım lütfen 🥰
Kabak tatlısı olmasa da olur 'dur. 🤷♀️
Bence tahin şart ya çok yakışıyor kabak tatlısına.
Tahinsiz kabak tatlısı düşünmüyorum
Tahinli kabak tatlısı hiç yemedim
Kesinlikle evet üzerine de ceviz.
Bence kabak olmasın tahin tek başına olmazsa olmaz