Ben acıyı hiç sevmiyorum ve yiyemiyorum. Sadece ağzım yanıyor, bundan bir zevk alamıyorum. Ailem ise özellikle acı yemeklerin tadının daha lezzetli olduğunu söyleyip duruyor. Acı yiyen ve sevenlerin mazoşist olduğunu düşünmeye başladım. Sadece dile zarar, mideye zarar, ayrıca dildeki tat alma duyularının kaybolmasına sebebiyet verebiliyor. Bunun nesini sevmeliyim?🤦♀️
Dilimizde özellikle acı tadını alması için reseptörler bulunuyor aslında. Ben severim bazı acılar çok lezzetlidir. Sen sevmiyorsan kendini dışlanmış hissetme ama herkes sevmek zorunda değil. Bu gayet doğal. Ayrıca insanların acı eşikleri farklıdır. Sana çok acı gelen bir yemek bazı insanlar için neredeyse acısızmıi gibi hissediliyor olabilir.
Kendimi dışlanmış hissediyorum çünkü ben acı sevmediğim halde yemek inadına yapılır gibi acı yapılıyor. Ayrıca benim acı dediğim yemeğe de inanmıyorlar. Size acı gelmiyor olabilir ama bu yemek acı bana göre acı diyorum, bana kızıyorlar, bende onlara kızıyorum.
Herkes acı sevmek zorunda değil. Sevmemen ve rahatsız olman gayet doğal. Kızmakta çok haklısın ben de başka malzemelerle ilgili benzer birkaç tartışmaya çok girerdim.
Yoğurt ve zeytinyağı gibi asidik malzemelerle taze nane her zaman dostun olacaktır. Onları üzme 😇
Bazı malzemeleri kullanamayacağın durumlarda taze naneyi devreye sokabiliyorsun o yüzden demiştim. Ama önemli değil. Buradaki ana nokta asidi yüksek besinlerin acıyı nötralize ederek rahatsızlığını gideriyor oluşu :) ne seviyorsan onu tüketebilirsin
Şimdi dozajında olan her şey lezzetlidir. Baharları doğru kullanmak gerekir. Baharatsız yemeğim yoktur. Ama tadındadır hatta öyle ayarlanır ki et tadı bile verilebilir. Püf nokta önemli.
Acısız olmayan baharatta kullanılabilir. Ağzı yakmak gerekmez ki acıyı seven birisi olarak yemeklere acı katmak yerine kendi tabağına katan ya da yanında acı biber, biber turşusu yiyen insanım. Herkes sevmiyor sonuçta.
İşte öyle olmuyor. Babam acı yemeği seviyor diye bütün yemekleri on un damak zevkine göre yapıyor annem. Sonra doğal olarak tartışma çıkıyor çünkü ben hiçbir şey yiyemeden sofradan kalkmak zorunda kalıyorum.
Acıyı ben de sevmiyorum. Yani yakmayacak kadar hafif acı güzel tat verebiliyor ama yakacak kadar çok acı yiyenleri anlamıyorum yaa. Bana mazoşitlik gibi geliyor yani 😂 insan neden kendine acı çektirmek ister ki
Daha çok tuz yemegin tadıdır diye bilirim Fazla acılar kullanmam yemek yaparken Gerek duymuyorum Ama tat versin diye tatli toz biberi kullanirim bu hem daha güzel bir lezzet veriyor yemege 🤗
Annem salça karabiber sogan sarımsak ile bir sos yakıyor Allahım evin içini mis gibi bir koku alıyor. Sorunuza gelecek olursak uzun süreli tuzlu yiyen birisi tuzsuz yerse yemekten keyif almaz mesela sarma ekşisiz olursa güzel olmaz.
Hahah dostluğumuzu böyle böyle arşa çıkaracaksın sen. Sana güveniyorum sen yaparsın bea😂 Ben sürekli tökezleyen, sen de tökezleyen dostunu sımsıkı tutan o dostsun.😌