Akşam yemeği sonrası için çay içmeye geleceklerse kek yapmak hem pratik hem lezzetli bir çözüm oluyor. Evdeki malzemelere göre limonlu, üzümlü, cevizli, kakaolu bir şeyler yapabilirsin. Bizde özellikle kış aylarında patlamış mısır ve yanında meyve ikram edilir ama bunu yaz ayı içinde gerçekleştirmek son derece mümkün
Çaya geleceklerse eğer pastaneden ikramlık kuru pasta vs alabilirsin. Yanına biraz çerez koyarsın. Çay faslı sonrası da meyve ikram edebilirsin ya da Türk kahvesi yaparsın
He tamam o zaman :) Bir kere meyve sularının yanına peynir yakışıyor. Kare ekmeklerden alıp minik kanepeler yapabilirsin. İki ekmeğin arasına arasına peynir, roka, zeytin ezmesi vb. malzemeler koy. Salam da yakışabilir zevkine göre. Salam koyarsan peynir yerine mayonez sürebilirsin. Neyse, sonra ekmekleri dokuz eşit parçaya böl, minnak sandviçlerini de kürdanla tuttur. Al sana mis gibi sunumluk kanepe.
Bununla uğraşamam dersen patates kroket gazlı içeceklerle iyi gidiyo bence, super fresh'in vardı. Yanına sigara böreği yapabilirsin. Yufkadan kendin de hazırlayabilirsin, marketten hazır alıp kızartabilirsin de. Küçük sunum kapların varsa, ketçap mayonez koyarsın yanına da, al sana mis gibi sunum.
Soğan halkası falan da kızartabilirsin de bira tabağına doğru gidiyorum diye abartmaayayım dedim :D
Meşrubat aşırı tatlı olduğu için baymasın diye genelde tuzlu tarifi verdim ama tatlı da istersen, bir de üşenmem yaparım dersen, kurabiye olabilir. İstersen damla çikolata ile falan şenlendirirsin. Ya da kek de olabilir.
Sen ikramlıktan biraz rakı sofrasına döndürüyordun ucundan döndün gibi 😄 baya güzel öneriler sundun üşenmeden yazdığın yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Zahmet verdim ve şaşırdım bu kadar uzun güzel öneriler beklemiyordum 😄
Söyleyim belki yaparsin ama yap cok lezzetli benim gibi findikli keki seviyorsan onuda seversin 3 yumurta 3 kizartmalik kabak rendele suyunu sık yarim su bardagi un maydonoz ve dereotu varsa onuda ekleyebilirsin hepsini bir karistir tavaya az yağ koy isininca karisimdan birer kasik koy arkali onlu pisir ☺️