Zeytin, peynir, ekmeğe sürülmüş sarelle, bir tane elma, pestil, ceviz ya da badem.. 😊Kantinden bir şeyler almak bile lükstü..Cuma günü son ders heyecanı.. :/
Bazen patates bazen peynir bazen domates bazen soğan salatalık getirirdim ekmekle yerdim Milletin oğlu kızı çantası beslenmelerle dolup taşıyorken bizim ki sadece bir patates ekmekle yemiştik ya da bir domates 2000 li yıllarda çektiğimiz o yokluğu hiç unutmam yüce Allah'tan bir daha yaşatmamasını diliyorum Millet kundura giyerken bizler lastik ayakkabı giyerdik Millet 2 km yol özel servislerle gelirken biz evimize 5 km uzaklıkta bulunan okula yürüyerek gidip geliyorduk Ah beslenme çantası ahhhh ulan ah Millet beslenme çantasına beslenme doldururken bizim normal çantamız bile yoktu. Poşetlerle geliyorduk. Defter kitap kalem. Hepsi bir arada. Beslenmemiz ayrı bir poşette Allah'ım sen ne kadar da büyüksün O yokluktan bizi bu varlığa getiren Allah'ım O dönemin en kral ailelerini tanıyorum Çocuğuna en pahalı ayakkabı kıyafetleri alan ailelerin kendileri hepsi şu anda Bizim çalışan personellerimiz olmuş İşte Allah'ın adaleti böyle bir şey Hiç kimse Allah'ın adaletinden şüphe etmesin
Benim genellikle yemek olurdu ama neler olduğunu çok hatırlamam zaten o zaman 1. sınıfa gidiyordum yıl 2007 sanırım. ama ondan sonra kantinden simit ayran yapardık arkadaşlarla. ya da poğaça alırdık liseye geçtiğim de ise genelde sandiviç ve kahve yemeği severdim..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ananem özenle hazırlardı ilk senemi onun yanında okudum anne babam ayrılma sürecinde olduğu için. Meyve peynir zeytin nutella salatalık domates falan koyardı bir şeyler yumurta asla istemezdim. İçecekler toplu alınırdı her gün eklerdi beslenme cantasına. Annemle babam tekrar barıştıgında onların yanına geçtim annem beslenme çantası koymazdı bir süre heveslendi sanırım evde hamburger falan yapardı sıcak şekilde getiriyordu bana hergün ne kadar da sağlıklı. Sonra yoruldu sanırım kantinciye aydan aya ödeme yapmaya başladı bende gidip sıra beklemeden istediğimi ödeme yapmadan alıp yiyordum.
Öğretmenler ayrımcılık olmaması için beslenme listesi hazırlardı. Herkes o listeye uymak zorundaydı genelde bizde de bir dilim çiko ekmek olurdu. Başka ne vardı pek hatırlamıyorum. Haftada bir gün sınıftan birisinin annesi mama yapar getirirdi ketçaplı makarna yerdik onu hiç unutmuyorum
Full annemin yaptığı tostlar oldurdu yemezdim eve beslenme çantası dolu giderdim annem bu yüzden kızardı “niye yemedin, o kadar uğraştım!” diye bu yüzden 10 tokat yemiştim bu olaylar yüzünden. Eğlenceli zamanlardı hahaha bu arada aklıma gelmişken anı albümüme baksam mı? Özledim o günleri
Beslenme için gün gün ne getireceğimizi öğretmen belirliyordu. Mesela şokelyalı ekmek, ne kadar besleyici. canım saçma şeyler, ben niye şokelyali ekmek yemek zorundayım. Çocuğum olsa itiraz ederdim, öğretmenin belirlediği şeyleri yemek zorunda olmazdı benim çocuğum. Her gün sağlıklı lezzetli besleyici yiyecekler olurdu..
Annem çok fazla ozenirdi ya😅sabah altıda sıkılmış meyve suyu ya da hoşaf, garnitürlü tavuklu pilav ya da köfte yoğurt her besin grubundan özenle kuruyemiş, tatlı falanda tabi, sabahta saçımı yaparken yumurta kuruyemiş tikardi o yumurta tikama yüzünden yumurta yemiyorum
Çoğunlukla aç gider aç gelirdim. Kahvaltı bile yapmadan akşam yemeği ile bi sonraki akşam yemeğine kadar dayanmışlığım oldu o zamanlar ilkokula gidiyordum... Şimdi düşünüyorumda , çocuğa hem kahvaltı yapmıyorsunuz , hem de yesin diye bir şey de vermiyorsunuz... Cidden herkes ebeveyn olmamalı. : (
Fıstık ezmesi veya çikolata, peynir.. mevsimine göre meyve, biskiviler.. (görseldeki her iki aslan parçası koca yürekli oldukları o kadar belli ki, her şey gönlünce olsun..
Cok iyi hatırlıyorum ben. yalnız yemezdim asla 3 arkadaştık ben pankek ve reçel ( pankek dediğime bakmayın kuru ekmek gibi bir şey yapardı babaannem pankek diye yuttururdu 😄 Fakirdik tabi ), biri peynir yumurta biri ekmek zeytin.🙂
Ben beslenme çantasıyla gitmezdim. Kantinciydik :) Daha doğrusu evde kimse olmadığından şartlar öyleydi. Kantincinin müdüre bol bol malzeme attığı, bize de aralara 1-2 serpiştirdiği şeylerle beslendik:))
Ankara 'ya çok geldim ya.. Aspava'nın kebabını az yemedim.. 😄 Yurt genelinde yarın yağışlı hava varmış.. Ben de diyorum şu meteorolojiyle kim uğraşıyor.. 😅
Haşlanmış yumurta, salatalık, domates. Annem bazen patates kızartmak isterdi ama arkadaşlarımın canı çekmesin (durumu olmayanlar vardı bunun için) diye koydurtmazdım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Börek, kızartma, meyve, çikolata ve içecek. Fotodaki senmisin? Siyah önlük için küçük değil misin?
Bi kamyon sey saymıssın... Ben beslenme dersini hiç sevmezdim içine koyacak bir şey bulamazdık... Yokluktan bizim nesil özgüvensiz yetişti hep... simdikiler sansli bizden... Benim ozamanki yakisiklilim simdi olaydi cokkkkk can yakardim... Hayatimizda cocuklumuzda fakirliğe kurban gitti... Hep sukret sukret sukret sukret... Ede ede boka battik iyce
Zeytin peynir patates kızartması ekmeğe sürülmüş çikolata tost günü olurdu ama tost makinemiz olmadığı için ekmeğe haşlanmış patates koyardım hamur işi vardı bir de