Alman döneri ve bizim dönerimizin farkı ne? İkisini de tadan varsa hangisi daha iyi?
Vedat Milor şöyle demiş, "Gastronomik açıdan Alman dönerinin bizdeki çok iyi bir dönerden daha iyi olma ihtimali tüm paralel evrenler dahil sıfır."

Alman döneri ve bizim dönerimizin farkı ne? İkisini de tadan varsa hangisi daha iyi?
Vedat Milor şöyle demiş, "Gastronomik açıdan Alman dönerinin bizdeki çok iyi bir dönerden daha iyi olma ihtimali tüm paralel evrenler dahil sıfır."

Almanya'da döner yapılıyor diye Alman döneri olmuyor. Türk kültüründen olan döner Türk kültürüne uygun olarak yapılıyor. Bu konuyla ilgili özür dilemeli.
Türkiye'deki döner ile Almanya'daki döner arasındaki fark Almanya'da cacık, Türkiye'de ketçap konulması. Almanya'da isteğe bağlı salata, soğan ve acı da konulabilir. Döner isterse sade yenilebilir. Gayet lezzetli yapılan yerler var. Denk gelmemiş demek ki. Bana göre de Türkiye bu lezzete erişemiyor. Türk kültüründen olan cacık'ı dönere koymanın nesi yanlış? Soğukken yersen tabii çamur olur. Alışmışsınız döneri Hamburger usulü yabancılar gibi yemeye. Türk kültürünü bilmiyorsunuz herhalde.
Alman döneri diyen insanlar "Sonra neden asimile oluyoruz? Neden yemeklerimize başka ırklar sahip çıkıyor? Bu bizim yemeğimiz." diye ağlamayın. Bu nasıl bir Türklük şuurundan yoksun olmaktır. Utanç duyuyorum hepinizden.
Almanya'da yapılan döner Alman döneridir. Türkiye'de dönere kim ketçap koyuyor mk? Dönere ketçap falan koyulmaz.
Döner'e cacık da koyulmaz, bir mik bildiğin yok duymuşsun bir ketçap saçmalığı, gelmiş Türkiye'de dönere ketçap koyuluyor diye Türklere akıl tarif ediyorsun
@Master81 @ragnar_lodbrok Sorulan soru da ve açıklamasında sadece etten bahsedilmiyor, genel bahsediliyor. Almanya'da yapılan döner Türk döneridir. Almanlar bile dönerin Türk olduğunu kabul ederken bu söylediğin çok komik. Hayatında hiç döner ile cacığı birlikte yedin mi acaba? Ayrıca benim yorumuma gelip terbiyesizce küfür yazma. Almanya'da pek çok dükkan ve restaurantın kullandığı etin tadı da aynı değildir. Kaliteli döner bulmakta zordur.
Almanya'da döner ayrı bir forma ve yola girmiş olarak satılıyor, sadece Türkler de yapmıyor bu işi
Döner ile cacığı birlikte yiyecek sapıklıkta insanların fikri zaten önemsizdir
Evet, satıyor ama bu Türk yemeği olduğunu değiştirmiyor. Tıpkı Türkiye'de İtalyan pizzası satılması gibi. Amerikan Hamburgerin satılması gibi.
Döner ile cacığı birlikte yemek sapıklık değil, damak tadıdır. Sıcak olduğun da muhteşemdir ama soğuk olduğunda tadı kötü olur ve miden bulanır.
Soğuk olduğunda çamur da oluyor.
İki stil birbirinden farklı, bana sorarsan orada doğup yetişen Türk kökenliler Türk bile değil, Alman
Döner bir Türk yiyeceği olabilir, ancak Almanya'da oturmuş olan usül Alman usülü oluyor.
Amerikan pizzası diye bir şey var mesela, pizza normalde İtalyan, ancak Amerika'da oturan usül ile İtalyanınkisi farklı olduğundan böyle bir ayrım var.
Sen hamburgeri Türkiye'de Türk usülü yaparsın, bunu dünya çapında kabul ettirirsin olur sana Türk hamburgeri
İngiltere'de de deli gibi döner yeniyor, gece içince acıkıldığında en çok tercih edilen büfe ürünlerinden birisi ama İngiliz döneri diye bir şey yok. Neden? Çünkü öyle bir oturmuş usül yok
Dönerin içine cacık ve salata koymak Alman usulü değil, Türk usulüdür. Cacık bir Türk mezesidir.
Almanya'da doğup büyüyen Türk kökenliler Türk değil, Alman diyerek açık açık bir Türk düşmanlığı yapıyorsun. Ondan bu sebeple açık açık Türk dönerini Alman diye pazarlamaya çalışıyorsun. Bir Türk düşmanı ile bu konuyu daha fazla konuşacak değilim, çünkü amacını anladım.
Öyle bir usül yok, Türkiye'de nerede cacık ile döner yiyen bir yöre, grup gördün de konuşuyorsun?
Usül denen şeyin anlamını bilmeyip, sırf cacık Türk ürünü diye böyle bir Türk usülü varmış gibi davranmak da işte Türk dilini ve düşüncesini pek benimseyememiş koftilerin alameti
Ben Türk düşmanı değil, gayet Türkçü olduğumdan senin gibilerin kimlik kargaşasını kabul etmiyorum. Türk kime denir? Türkiye'ye vatandaşlık bağı ile bağlı olanlara
Bu Kürdü de içerir, Çerkesi de Lazı da
Aynısı Almanya veya Fransa için de geçerli. Alman vatandaşlığı olan, Almancası Türkçesinden düzgün olan insanlardan Türklük öğrenecek değiliz
Alman vatandaşlığa sahip bir Türk değilim. Türküm. Uzun yıllardır da Türkçüyüm. Türkçülüğün ne olduğunu anlayamayıp gelip burada ahkam kesmen çok komik. Öncellikle Türkçülük birleştiricidir. Türklere ve Türk hisseden herkese sahip çıkar. Senin gibi Almanya'da yaşıyor o, Türk değil gibi şeyler söylemez. Yıllar önce okul'da da her zaman Türk olduğumu gururla söyledim. Hiçbir zaman kimlik kargaşası yaşamadım. Fırsatım varken alman vatandaşlığı almadım. Bana vatanseverlik öğretmeye çalışma.
Ben spesifik olarak senden bahsetmiyorum.
Türkçülük birleştirici falan da değildir. Türk bir ulus kimliği ve etnik kimliktir gayet.
Bu tür konularda da Almanlar, kalkıp Türkleri temsil edemez
Hele hele ''Cacık ile döner Türk usülüdür'' diyecek kadar konudan uzak, anlamadığı konular hakkında bır bır edenler
Türk dönerini almanlar yapmıyor zaten. Ya Türk ya Kürt yapıyor genel de. Çok nadir farklı bir ırk. Alman usulü olmuyor. Almanlar temsil etmiyor. Almanlar Türk döneri diyor.
Türkçülük birleştiricidir. Ziya Gökalp Kürt olduğu halde Türkçüdür. Atatürk "Fikir babam Ziya Gökalp." demiştir. Türk ve kendini Türk hisseden herkese "Ne mutlu Türküm diyene." diyerek sahip çıkmıştır. Türkçü olduğunu düşünmüyorum. Sadece öyleymiş gibi yapan birisin.
Atatürk'ün fikir babası Fransız devrimidir, Ziya Gökalp demişmiş
Her şeyi palavra olan insanlara ifrit oluyorum.
Ziya Gökalp çok büyük adam
Ancak, Ziya Gökalp'in Türklüğü, senden yüksek orası kesin
Hiçbir şeyin tarihselliğini bilmeyip sadece milliyetçilik kasan insanlardan olsa olsa Mhpli olur
Atatürk'ün kendi söylediği sözü yalanlıyorsun. Atatürk'ün kendisi Türkçüdür. Bu yüzden Ziya Gökalp için "Fikir babam." demiştir. Ayrıca tarih öğrencisiyim. Araştırma yapıyorum sürekli. Senin gibi doğru bilgilere yanlış demiyorum. Bir parti de tutmuyorum. Seninle daha fazla da muhattap olmak istemiyorum. İyi geceler.
Sen boşuna tarih okuma, kaynak israfı
Söyleneni anlamayan insan kaynak okuduğunda da anlamaz
Almanya döneri bizim dönerden çok farklı. Genlede ekmek arası geliyor , içi bol malzemeli ekmeğin ağzı açık servis ediliyor. İçerisine yoğurt, acı sos falan da koyuluyor. Hatta çökelek katan bile var🥴 ama tavuk eti çok kaliteli kullanılıyor
Ve içeriğini kendiniz seçiyorsunuz yani malzemelere siz karar veriyorsunuz. Bana göre dönerde çok başarılılar fakat yine de bizim dönerimiz bir başka 😋
Almanya da en az 6 farklı yerde döner denedim. Çok net söylüyorum. Bizdeki en kötü dönerden daha kötüydü hepsi.
muhtemelen et kalitesiyle alakalı bir durum. çünkü sadece döner değil, yediğim diğer etlerde de lezzet farkı çok vardı. Muhtemelen sığırların beslenmesinde kullanılan yem faktörü yüzündendir
Alman döneri yiyeni ucuza doyurmak için tasarlanmış, sos vesaire ile kullanılan etin dandikliğini gizleyen, fabrikasyon bir üründür. Çok da büyük piyasası vardır
Doğru düzgün bir Türk dönerinin kullanılan eti bile Alman dönerini tokatlar.
@-Sisu- Arkadaşım delirtmeyin insanı, hele şu Alamancılar konuşup durmasın bir şeyin standartlara uygun olması, onu ''iyi'' yapmaz.
İyi çiğ köfte Ab standartlarına uymuyor mesela.
Türkiye'de de herkes fukaralıktan geberen asgari ücretli gariban değil
@-Sisu- He mk bi siz dışarı çıktınız bir bu Almancılar dışarıyı biliyor
Biliyorum dediği de üç beş şehir, toplamda 60 kişilik bir çevreden öteye gitmiyor çoğunun
Aşağılık kompleksinizi zittirin başka konularda yapın
Cevap
19Cevap
Bence değişir bu
Alman döner dediginiz en kaliteli etlerden yapilir
En kaliteli ekmek den yapilir
Malzemelerin hepsi kalitelidir
Niye? Cünkü almanya A kalite haric asla hic bir ürün ülkesine kabul etmiyor cünkü insanlarina deger veriyor
Evet alman döner her sekilde bizim dönerden daha iyidir
Vedat bey bilerek Almanya’yı ateş alanına sokmuş çünkü mutfak kültürünü bilen birisinin Almanya bandında göçmen türk işletmecilerinde en fazla dönerci olduğunu mutlak bilir Alman mutfağındaki bol soslu salatalı tosta basılmış dönerin döner olmadığını çokta iyi bilir gereksiz kıyaslama et pişirilmesinde Türkler tabi ki iyi Almanlar soslarıyla ünlü
O adama güvenmeyin alman dönerindeki et organik türk dönerindeki gdo hormon içeren hayvan eti orada gerçek tereyağı zeytinyağı var bizde palm pamuk kanola gibi rafine yağlar. Kısaca yurtdışında yapanda türk usta bizdekide yani oradaki bize milyon kat fark atar. Tek sorun onlar soslu seviyor biz sossuz
Besin değeri doluluk oranı açısından net Alman döneri alır. Bizdekiler malzemeden çala çala yakında boş ekmeği satacaklar insanlara döner diye. Onun dışında tat olarak bilmiyorum kişiye göre değişir.
şu an vejetaryanım ama önceki bilgimle söyleyeyim almanyadaki döner gerçekten efsane, Elon Musk bile buraya geldiğinde en çok döneri sevdiğini söyledi.
Oha Elon Musk yorumunu aradim ve buldum dkdhjsjd
Alman dönerinin içini sebzeyle dolduruyorlar genelde ama fark etmez benim için döner dönerdir, her türlü yerim 😂
Herkese göre kendi ülkesi güzeldir bana göre benim ülkemdeki döner Hatay usulü daha güzel.
Bizimki tavuk eti onların ki domuz eti de ondan😂🤦🏻
Türkiye döneri daha iyi demiş yani öyle anladım
En iyi döner Ankara döneridir gerçek et 🍖 yediğinizi görürsünüz öyle kıyma dönerlere içinde ne olduğu belli olmayan dönerlere benzemez
Ankara lıyım belal olsun toprağımı ayda görsem selam vermeden geçmem..
En iyi simitde Ankara da ayrıca... ulusda ince yanik gevrek simitleri yesinler millet soğuk ayranla... birdaha baska ilde simit yemez kimse...
Ankara koçhisar aliuşağı köyü...
Ulusa cok giderim ben orada hal varya... ulus Gerçek Ankara aslinda cok a kisi bilir... ulusdaki firinlar bile mese odunu firini ustalarida daha isinin basinda... ya da babadab oğula geçme.
Allah c. c canimi Ankara da alsın dilerim... baska yerde nefes verirsem gozum kapanmaz...
Koyde kimse kalmadi kurban bayraminda babayi kaybettim...
Akraba zaten kalmadiydi..
Atan yoksa artik oraya ait olmuyorsun..
Koye gitsen kimse sahip cikmaz.
Koyde babamin yazik annesi babasi olmus... yetim oksuz Ankara merkeze getirmisler... bize bakcam diye hastalandi tamirciydi... yasim 35 bildim bilelide hasta...
Bırakdı gitti sonunda yetee dünya dedi..
Ben doğma buyume demet12. caddeliyim..
Koydede kimse yok.. kocsarlilar ya cok zengindir... ya da cok fakir benim gibi..😊
Yas 35 isde bekâr kaldık.. belediye guvenlim 15 maas var..
Ev araba tarla tapan cakili civim biseyim yok...
Kendimi fazlada abartmadan bira alkole verdim...
Disardan gelenler hepsi rahat biz Ankaranin adamida bu haldeyiz isde..
Zaten hep bole bu isler mun dibini aydinlatmaz..
Karsiyaka 5. kapiya defnettik arada bi gidip kendi kendime konusuyom.. duyacak gibi
Bulduk madem iki dertlesek topram...
Bitane gol basili buldum..3 yilim gitti hep para isterdi..
Bitane antepli buldum 4 yilim gitti baskasina verdiler. Hemde nikah gunu..
1 tane hatayli buldum oda depremde öldü onada 5 yilim gittim.
Yas oldu 35..36..
Artik kadin gordummu kaciyorum vallahi...
burada botanik park var herseyim siyah benim herkezde tanir..
Tek basima oturup iciyom fazla abartmadan 4 bira mesela..
Kasinlardan tiksindim ben...
Gardas laf anlatsan anlamiyolar.. sevsen kazik atiyolar..
Herseyi yapiyolar sana sen hapsirsan suclusun.
Ben ABB ANFA da güvenliğim 10 sene olduda..
Bizim isler karisik..
Bormalde 23 civari alacakdim..
Sozlesme fes oldu 15 oldu maas..
Belediye tavsiye etmem..
Sen bilirsin...
Bilmezmiyim kadın milletini sevgi aşk onlar için para abbde bugsaş iyi gerçi oda anfaya bağlı dediler ama metrodakiler ve teleferik 🚡 olanlar rahat ama hiç yoktan yinede iyidir belediye birde ego bölge otobüsde çalışanlar rahat ordakiler ne kadar alıyor bilmiyorum ama 22 bin üzeri kesin alırlardır bende bazen panora avm bizim buraya yakın oraya giderim keyfiyen içerim 75lik alırım şarap 🍷 kafam Çakır olur fazla aramam işte haftada bir ayda bir olursa ama hataydaki o kıza üzüldüm Mekanı cennet olsun ama yinede arayış içinde ol vardır illaki iyi insanlar bulana kadar devam et erkeğin yaşı olmaz evlilikte kendini hemen salma derim
Hacı o isler oyle değil ...
Melik zamanı girdim ben ozaman guvenlin bi şanı vardı...
şu an peysajla aynı olduk...
15 temmuzda Anfa olarak bizim takdir almislimiz var...
San man bisi kalmadı..
Metroda ayni sadece silah parasi aliyorlar..
Herkeze esit maas basladı.
Isyersen bombaya tekme at istersen telefona bak aynı maas artık...
Yasin kac bilmemde maasli isden bi cacik olmaz...
Hicbiseyim yok pardon yani bi domum var ayağımda..
Oda yirtilmak uzere 🙂
Ayni parkda cop toplayanda ayni..
Guveikde ayni..
Herkeze ayni ne is yaparsan yap
16.500 oda 1 oldu daha yeni.
6. Ayda vergi dilimi var bide vergide giriyor hasirttttt diye..
Benim gibi sende evde kaldin demek 😉
Melih gitti biz bittik.. polisle aramzda 2 binlira vardi..
Fark 100de 150 oldu...
Kafana gore arkadasin varsa durust.. azcikda paran..
Salyangoz isini bi arasti bence..
Ciddiyim
Valla senin durumunu bilmemde..
Evlenmeyi birak..
Bole giderse zaten milletin eli sakat kalacak 🙂
Cok fazla alicisi var ayrupadan... beslemeside cok kolay..
1 tanesi 500 yaveu veriyor..
Cif cinsiyetli ayrica bunlar..
Dedim gibi kafadan candan durust bi arkadas lazim sana sadece..
Bi arasdir.
Salyangoz midye gibi.. cin japon helede itani fransizi geberiyo..
Ilk esleride kaliteli alirsan buyuğu makbul bunun...
Maasli iis napacan..
Ben calisiyom neyim var sanki..
Koyde varsa yer ustune cadir cekecen... at bozulmus sebzeyi meyveyi hepsi bu...
Kim ne bilcek koyde vergide olmaz...
En dusuk memur 11 di 23 oldu.
Benim 13. du 16 oldu..
Millet alay eziyor artik..
Arsan varsa ustune cekin birandayi cadiri... baska masrafi yok adamin varsa sağlam gir bak..
Salgoz isi guzel is...
Youtuveden arastir yapmazsan gene yapma..
Koyde anan baban varsa onlarda yapar..
Biseyi yok at onune bozuk sebzeyi kemirsinler..
Bocek bu zaten hastalanmasi nede yok
Iyi salyango bul sen elinde kalmaz ya kenara... adım mustafa ya sen kenara...
Salyangoz bide tipine bakma cok lezsetli bisey..
Valla fransizlar bayiliyo..
Ayrica izmirda filanda favori.
Haseki geldi gun zaten kaybetti akp secimi.. olan bize oldu..
15 temmuzda 45 gun ne emek harcadik bilsen.
Genel kurmayda 15 temmuzda delilli ispatli.. sikilan kursun kulamin dibinde Gecti benim kafami alacakdi mermi..
Dun giren peysajciyla ayni maasi reva gorduler bize..
Kardes youtune gir bu isi yapan bitane kadin..
1 tane kadin 9 ulkeye ucakla tonlarca yoluyo..
O nun yaptini helal olsun ablamiza.. biz yapamiyosak zaten olek gitsin.
Aslinda Ankara da baska islerde varda... bira bilgi bira nasip isi o isler..😊
Bizi teklif ettiler bekcile kabul etmedi ic isleri..
Yav biri jopla askerin ustune yillar ölün diye..
Biri maasini keser.. hepsi ayni bunlarin.
Sen akilli adamsin anlarim ne dedimi anlamindir.. Ankara cennet o konuda..
Kardes Ankara nın adamisin bigun bana dua eden... Ankara da nereye gidersen git kayalik biyer gorursen bakmadan gecme..
Bigun bana dua eden... sansinda. varsa.
Aynen izinli gunumde hep giderim..
Baska gitcek yerde yok garibaniz nereye gidek.
orada oturuyorum tek basima.
Oraya gitmiyorum.. hep dusuk kalite insanlar gelmeye basladi..
Kiz dusurmeye geliyor adam taaaa altindağdan.. doğan tepeden..
Kalite bitik seğmenlerde..
Botanik Şu an iyi..24 saat yunuslar filanda geziyor...
Memlunum kimseyle isim yok..
Guvercin besliyorum tek basima oturup kadinla kizla hic isim yok..
Bigun gelirsen simsiyah giyinmis biri o benim bundan eminol helede bu sicakda.🙂 carsamba gene gidecem...
Polis geliyorsa sıkıntı var demektir şimdi en iyi sakin yer panora avm orası millet alıyor masasını sandalyesini sabaha kadar oturuyor yukarda trafonun olduğu yerde ego otobüs durağı var 00.30da gece hatları başlıyor saat başı gelip gidiyor taa arkadaş sincandan geliyor buraya bu önümüzdeki pazar geleyim diyor alıştı iyice buraya
Benim kimsem yok onun icin en iyisi bana park... yunuslar oraya dinlenmeye geliyor.. bizim Anfa bakiyor ya oraya..
Sorun filan yok...
Arkadas desen yok sevgili desen yok.. park neyime yetmez..🙂cok bile bana.
olur mu takma kafana arayış içinde ol tekmi yaşıyorsun anne kardeşin yokmu onlar için yaşa bak ben hiç takmıyorum yarın köye gidecem buğday var böyle bişeylerle uğraşıyorum tek değilsin ülkede herkesin sıkıntısı var herkes bizim gibi kadında olsun erkekte olsun hepsi aynı bir derdi var zaten burada görürsün soruları evlenemiyor çoğu kızın evde kaldık diye üzülüyor ama amaç evlilik değilki gösteriş adı evlilik olsun sonra herkes kendi yoluna bakma inanki bişeyle sınanıyorsun herseyin hayırlısı olmayınca olmuyor sen serçenin hikayesini bilirmisin
Bak bunu dinle
https://youtu.be/gH2PFsNjSh0?si=hQZ-xlLS1_ZE_Pys
Ok...
Ben 20 Nisan doğumluyum... kimin doğum gunu bak..
Benim kusluğum kuluna..
Buda benden san olsun bu adama hastayi...
m.youtube.com/watch
87liyim 17 Mayıs sağol eyvallah bendende sana bir şarkı gelsin https://youtu.be/I1qbwcgc33M?si=c2P7QRRjawdbitgK
Dun site gitti s. a nasilsin
Ayni ne olsun nöbetteyim... sen naptın
Kolay gelsin hayat isde bigun altina girecemiz toprağın ustu icin urasiyoruz...
Ne bulurlarsa dolduruyorlar, ne sos buluyorlarsa sıkıyorlar. Damak tadı sıfır.
Almanya'da eti daha dolgun şekilde koyuyorlar. Fakat, bana göre her iki ülkenin döneri güzel.
turkiyeye geldigimde doner aldim ve sos yoktu bombos bi doner guzel degil bizimkiler da guzel
Döner ne zaman Almanların olmuş @q. ona da mı sahip çıkmışlar.
Almanyada yaşıyorum ve çok haklı burdakiler donerden baska herseye benziyo ne buluyolarsa atiyolar icine trdeki en kotu döner bile burdaki en iyi dönere yüz basar
Alman döneri hepsini silip süpürür vedat abi içine bak ya
Tek bildiğim onların ne etinden yaptıkları belli. Bizimkileri Allah bilir
Kim demiş daha iyi Türkler olmasa orada yayılmazdı zaten
Ustalar kıllarını şey sevgilerini katıyor
Alman döneri de Türk yapımı değil mi zaten xdxdxd
Bencede öyle alman döneri yedim hiç sevmedim
Vedat abi demisse haklıdır
Ben almam döneri hiç yemedim ama bizdeki baya iyi
Ben biliyorum ama bana kalsın:))
Valla Alman döneri hiç yemedim
Bizim doner daha guzel
Farkı yok
Berlin döner yedim bie kaç kez, güzeldi bayağı
Alman döneri kesinlikle daha lezzetli
tabik doğru söylemiş
Alman doneri daha iyi
Alman döneri yemediğim için yorum yapamıyorum.
döner olsada yesek
O kadar Bir fark yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?