Sabah kahvaltısı yerine meyve salatası yenir mi?

#gadasından sevgilerle 🙃
#gadası
Sabah kahvaltısı yerine meyve salatası yenir mi?

#gadasından sevgilerle 🙃
#gadası
Günaydın Sabah kahvaltısı yerine meyve salatası yemek tamamen kişisel tercihlere ve beslenme hedeflerine bağlıdır. Meyve salatası sağlıklı ve besleyici bir seçenek olabilir, tabi ki de. Meyve salatası, vitaminler, mineraller ve lif gibi besin maddeleri açısından zengin olabilir. Ancak, sadece meyvelerle sınırlı bir kahvaltı, gün boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz diğer besin öğelerini (protein, karbonhidrat, yağ) sağlamayabilir. Meyve salatası, sizi kısa bir süreliğine doyurabilir, ancak genellikle daha doyurucu bir kahvaltı seçeneği tercih edilir. Protein ve lif içeren gıdalar, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Sabahları vücudunuzun enerjiye ihtiyacı vardır. Karbonhidratlar, bu enerjiyi sağlar. Eğer sadece meyve salatasıyla kahvaltı yaparsanız, enerji ihtiyacınızı karşılamakta zorluk yaşayabilirsiniz. Sağlıklı bir kahvaltı, farklı besin gruplarını içermelidir. Protein kaynakları (yumurta, süt ürünleri, fındık, tohumlar), tam tahıllar ve sağlıklı yağlar da önemlidir. Eğer meyve salatasıyla kahvaltı yapmayı düşünüyorsanız, bu seçeneği besleyici bir şekilde zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, yoğurt veya yulaf ezmesi ekleyerek protein ve lif içeriğini artırabilirsiniz. Ayrıca, meyve salatanızı farklı meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz. Sonuç olarak, meyve salatası sağlıklı bir seçenek olabilir, ancak dengeli bir kahvaltıda protein, karbonhidrat ve diğer besin öğelerinin de yer almasını sağlamak önemlidir. Beslenme uzmanlarından veya diyetisyenlerden kişisel ihtiyaçlarınıza uygun beslenme önerileri almak her zaman faydalı olabilir.
Merhaba , aslında iyi görünen bir kötüdür bu tabak özellikle hele bir de sabahları..
Çünkü ; Sadece meyve dolu bir tabak yer iseniz kanınıza şekerden oluşan bir atom bombası atmış olacaksınız vesselam. 😂 , diyeceksiniz ki ama meyve sağlıklı? Sağlıklı olduğu doğrudur ama içerisinde bulunan şeker , meyve şekeri de olsa çok fazla meyve yiyeceğiniz için bu size sıkıntı oluşturur.
1 - Protein , Yağ açısından güne eksik başlarsınız vücudunuza sadece şeker yapılı Karbonhidratı sokacaksınız.
2 - Zıplayan kan şekeri size anlık olarak mükemmel hissettirecektir lakin kısa bir süre sonra rollercoaster gibi yere çakılacak ve siz inanılmaz bitkin yorgun ve aç hissedeceksiniz.
3 - Her ne kadar yağlanma kalori alımı harcanımı ile sağlansa da olay sadece aldığınız kalori miktarı ile olmuyor maalesef , şeker en kolay yağ olarak depo edilebilen gıdadır kompleks karbonhidratlar gibi yavaş ve kontrollü bir şekilde sindirilmezler , yağlanmaya davetiye çıkarırsınız.
4 - Her sabah böyle bir kahvaltı yaparsanız muhtemelen kan şekerinizi bozma riskiniz yani diyabete yakalanma riskiniz ciddi oranda artar.
Her şey de denge olduğu gibi bunda da denge efenim , günde 1-2 porsiyon meyve tüketilebilir 1 tabak değil. 😂
Saygılar.
Evet yiyorum bazende yulaf lapasıyla yiyorum ama her sabah öncelik kahve ❤️
Yenirde doyurmaz bence
Cevap
16Cevap
Yenir tabi, güzel bir değişiklik olur.
Böyle meyve salatası yerine ben tek bir meyve yemeyi tercih ediyorum ama genel olarak evet meyve yenir. Sadece tek başına yenmez. Kısa süreli bir tokluk hissinin ardından daha büyük bir acıkma hissi yaşatabilir.
Yanında bir avuç kuru yemiş ya da wasa ekmeği üzerine fıstık ezmesi sürmek daha tok tutucu olur.
Sabah kahvaltısı yerine meyve salatası yenir ama o salatanın çok çeşitli olması gerekir. Meyve salatası diyet yapılınca yenilmeli her zaman tüketilmemeli ve meyve salatası alınması gereken proteini vermiyor.
Ben yiyorum valahi😅 hatta yulaf lapası yapıp içine koyuyorum ve yiyorum diyette olduğum nadir günlerde 😅
Yenir tabi de aç karnına elma yediğimde ben daha çok acıkıyorum 😗
meyveyi salata seklinde yiyenler kadar hayatı sevsem keske al eline seftaliyi isira isira ye awsu
Off uenir canim cektii. Ama meyveler iyi olacak tabii
Yulaflı da olunca evet yenir. Aşkı halde sadece şekerli oluyor. Yulaf dengeliyor biraz
yediğim çok oluyor , meyve salatası olmazsa cornflakes içine muhakkak meyve eklerim
Kahvaltı sağlam yapılmalı bana göre, kahvaltı sonrası yenebilir, doyurucu olmaz zaten meyve.
Salata ne zmnds beri kahvaltı oldu. Kaymaksız recelsiz peynirsiz kahvaltıya kahvaltı denmez
Yenmez. Meyve dedigin full şeker. Kahvaltida her temel vitaminden biraz almalisin.
Evet yenile bilir. Hatta bir ara yiyordum ben bazen güzel oluyordu
Olur da bu tabak bana yetmez büyük tepsi isterim.
Yerine yemem doymam ki bununla kahvaltıdan sonra yerim
Çilek muzu üzüm bozmuş gibi yenebilir elbette ama sadece meyve tercihim olmaz
Yenmez. Sabah sabah insülini o kadar fırlatmaya gerek yok.
acıkmadan bişey yemek
çok saçma
acıktıysan
istediğini ye
Ac karnına bu kadar seker yuklenmek dogru değil rahatsız edebilir
Yenir. Zaman zaman ben de yerim.
Yazin yenebilir bir nebze de... meyveler asitli, aç karinda da mide asiti var, sabhlari iyi bir fikir değil diye dinlemistim
Meyve her zaman yenir
Yenir. Özellikle çilek muz çok tok tutuyor
Aç karnına gaz yapar😬
Yenir gayet de güzel olur
Akşam yemeği niyetine yerim ama kahvaltıya yemem.
Bazen yapıyorum bunu.
Ben sabah meyve yiyemem
Yenir çok lezzetli olur
Yenir güzel olur evet
Sadece fruktoz alacağın için yağlanırsın
Ben bazen yiyorum
Kahvaltıda tercih etmem
12 yıldır kahvaltı hayatımda yok
Ben bazen yiyorum. Yazin guzel oluyor
Olabilir ama doyurucu gelmez bana
Protein yok, ben tercih etmezdim açıkçası
bununla doymam ama denemek ısterım