Ben bir şey yapmam misafir sonuçta yani evime gelmiş laf etmem. elimden geldiğince en iyi şekilde ağırlamaya çalışırım küfür hakaret etmediği sürece ki evime geliyorsa da öyle biri değildir zaten. ama Misafirin saygısızlığını nazikçe ifade edebilirsiniz. Örneğin, "Üzgünüm, ama burada yemek yemekten hoşlanmıyor musunuz?" şeklinde sorarak veya durumu açıklayarak nazik bir şekilde tepki verebilirsiniz. Misafirin belki de rahatsızlık yaşadığı veya alışılmadık bir durumla karşılaştığı bir şeyden dolayı böyle davrandığını düşünebilirsiniz. Bu durumda hoşgörülü olabilir ve olayı önemsemeyebilirsiniz. Misafirin davranışının, diğer misafirlerin ve ev sahibinin rahatsız olmasına neden olup olmadığını dikkate alabilirsiniz. Eğer genel atmosferi olumsuz etkiliyorsa, daha ciddi bir şekilde tepki verebilirsiniz. Unutmayın ki her durum farklıdır ve insanlar farklı şekillerde tepki verebilir. Önemli olan, saygılı ve anlayışlı bir iletişim kurmaktır. Uygun şekilde tepki vermek, misafirler arasında olumsuz bir atmosferin oluşmasını önleyebilir ve daha olumlu bir deneyim sağlayabilir.
Açıkçası misafire karşı bir şey yapılmaz misafir baş üstünde ağırlanır yani sevmeyebilir başka bir şey isteyebilir onu yaparız sıkıntı değil ama özellikle böyle aşağılayıcı konuşmaları yapan böyle benim anneme babama sevdiklerime saygısız davranan bir insan misafir değil gözümün bebeği de olsa gözünün yaşına bakmam.
Misafir olduğu için laf etmem. Ama ben olsam tuz basmış bile olsa su içerim başka şeyle yerim ama o yemeği yerim. Kendisi anlar ve zorla kaldırmak isterse kurmadan kabul ederim ama asla surat etmek