Karpuzu çekirdeklerini ayırmadan yiyenlere şaşırıyorum. 🙄 Ben ayırmadan yiyemem. Çekirdeğiyle karpuz yenir mi?
Peki sen karpuzu çekirdeğiyle mi yersin?

Karpuzu çekirdeklerini ayırmadan yiyenlere şaşırıyorum. 🙄 Ben ayırmadan yiyemem. Çekirdeğiyle karpuz yenir mi?
Peki sen karpuzu çekirdeğiyle mi yersin?

Protein açısından oldukça zengin olan karpuz çekirdeği sporcular için protein tozundan daha değerlidir.
Magnezyum açısından da zengin olan karpuz çekirdeği kan basıncını ve kan şekerini düzenlemektedir.
Fosfor, demir, potasyum, sodyum, bakır, manganez ve çinko gibi vücudumuz için önemli ve gerekli mineraller bulunmaktadır.
Omega-6 değeri de oldukça yüksektir ve omega-6 cilt bakımı için gerekli olan mineral türüdür.
Omega-6 gibi omega-3 değerinin de yüksek olduğu bilinir.
B vitamini eksikliği için ideal bir tercih olabilir. İdeal oranda B vitaminine de sahiptir.
İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak dostudur. Bağırsakları çalıştırıp daha rahat mideye kavuşmanızda size yardım eder. Kabızlık için oldukça etkilidir.
Antioksidan özelliği ile en iyi sonuçlar veren idrar söktürücüdür.
Uzun zamandan beri böbrek taşlarının düşürülmesi için tercih edilir. Böbrek taşı şikayetlerinde tercih edilecek ilk yiyecektir.
Kan dolaşımından kaynaklı hastalıkları önlemek için sıkça tercih edilir.
Kötü kolesterole karşı en iyi kalkandır. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirir.
Hücrelerinizi yenilemek için gerekli olduğunuz proteini, karpuz çekirdeğinden alabilirsiniz.
babam yüzünden karpuzdan soğuduğum için yemiyorum mübarek her yaz günde bir karpuzla eve geliyor yiye yiye nefret etmeye başladım lütfen artık artık karpuzdan bahsetmeyin😅
Cevap
8Cevap
Genelde evet pek çünkü çekirdeklerini çiğnemek de hoşuma gidiyor.😄
Ben karpuz sevmem.
Çıkarırım çekirdeğini. Aklıma bir anım geldi. Bi keresinde yanlışlıkla kiraz çekirdeği yutmuştum ve ağlamıştım öleceğim diye korkmuştum.
Ben direk yuttuğum için korkmuştum. Ameliyatlamı alırlar karnımdan diye düşünmüştüm. İlk kez yuttuğum için sanırım. Panik oldum.
Şimdi yutsam korkmam heralde dışkıyla çıktığını öğrendim o zaman bilmiyordum
Çekirdekler rahatsız etmiyor hangi işsiz uğraşır ki
Çekirdeğini ayırarak yerim ama en sevdiğim çekirdek de karpuz çekirdeği 😅
Ya karpuz yerken güzel değil çünkü 😅 tuzlu hali güzel
Nasıl ya 😄 normal çarşı pazardan aldığımız karpuz çekirdeği işte
Alla alla bunu yemedin mi cidden
https://www.hizliresim.com/fnz03g8
Yiyorum evet ne varmis kii😒
Evet çekirdekli yiyorum.. 😄
😂😂 suyla beraber yut gitsin
karpuzun suyuyla yani ahzhs
Aç tok fark etmez 😂
Ha pu yapar çekirdeğini atarım :D
Bazen öyle yerim kafama gore
Dedektör var gibi 😂
Çekirdekleriyle yerim bir de onu ayırmakla uğraşıp zaman kaybedemem. 😂😂
Aman o kadar huylu değilim 😂😂
Çekirdeklerini ayırırım ben
Cekirdekleri ayıklarım
Evet yerim skinti yok 😅
Yerim valla hiçte sorun olmuyor 😋😅
Ayırarak yerim
Aynen 😂
Çekirdeksiz alıyorum
En kesin çözüm 😂
beyaz küçük çekirdekse yerim.
Sevmiyorum işkence bir meyve.
Çekirdekleriyle yerim. Farketmiyor bana.
Evet.
Evett
Evet
çekirdeksiz
Evet.
Yesss
Yemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?