Nedense patates ve soğanı hep dolap dışında muhafaza ediyoruz. Peki bu bir tesadüf mü yoksa buzdolabına patates soğan konur mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Nedense patates ve soğanı hep dolap dışında muhafaza ediyoruz. Peki bu bir tesadüf mü yoksa buzdolabına patates soğan konur mu?
Günaydın Patates ve soğanın buzdolabında saklanması tavsiye edilmez. Her ikisi de düşük sıcaklıklara maruz kaldığında kalitesi ve tatları olumsuz yönde etkilenebilir. Bu nedenle, patates ve soğanı buzdolabına koymak yerine, serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamak daha uygundur. Soğanlar da düşük sıcaklıklarda nemlenme ve yumuşama eğilimindedir. Bu nedenle, soğanları soğuk ve nemli bir ortamda bırakmak onların bozulmasına neden olabilir. Serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamak, soğanların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır. Patates ve soğanın yanında diğer meyve ve sebzeleri buzdolabında saklayabilirsiniz. patates ve soğanı buzdolabına koymamaya dikkat etmek önemlidir. meyve ve sebzeleri uygun şekilde saklamak için plastik torbalardan ve ambalajlardan uzak durmak ve hava alabilecekleri şekilde saklamak da önemlidir.
Patates üşür. Yani soğuğa maruz kalan patates eriyip su olur o yüzden dolaba konulursa bile çok hafif serin ortamda kısa süre saklanabilir soğanda gömlekli denilen çok katlı sarı kabuğu olan cinsten olursa soğuktan etkilenmez fakat kapısı sürekli kapalı dolapta koku yapar.. her iki içinde dolap çok uygun degil
Patates ve soğan bir arada tutulması hatalı, etkileşim olur ve daha çabuk bozulup küflenirler. En iyisi güneş görmeyen serin ve gölgeli bir balkonda patatesi ve soğanı ayrı iki uçta saklamak.
Cevap
23Cevap
Gereksiz. Soğan çok sıcağı sevmez yine serin yerlerde muhafaza edilmeli de patatese koymaz bir şey.
bizimkiler patates soğan kovası var böyle süslü ona koyuyoruz buzdolabında değil
Konmaz. Patates donarsa yenmiyor bildiğim kadarıyla.
Soğanı kullandığımda yarım kalmışsa koyuyorum. Onun dışında dışarıda serin bir yere koyuyorum. Bence konmaz ama nedenini bilmiyorum.
Hayır kapları var orada saklanır
Patesi bilmiyorumda sogan evin bordum gibi yerinde sersen iyi olur serin yer sediyin zamn hicbirsey olmaz
Patates konmaz , ama ben soğanı koyuyorum bozulmuyor.
Ben soğanı dolaba koyuyorum hiç bozulmuyor ama patates dolaba konulmaz üşür
konmaz bozulucaksa sarımsak kat anem oyle yapıyo
Benimki dolapta bir şey olmuyor.
Yo gerek yok dişarda saklanır çürümeye yakınsa dolaba koymali
Çileklerimi koyuyom olmas
çok sıcak olursa olabilir
Ben ikisini de buz dolabında saklıyorum.
Dışarda bozulmayan dolapta niye yer kaplasin
İkisi de konmaz.
Patates soğan dolaba konmaz
Yerim varsa koy
Hayır konmaz.
Evt saklanır ama soğan koku yapar
konmaz, nem bozar
Saklanır
bozulur
Saklanir galiba
Hayir
Saklanmaz.