Bazı tatil beldelerindeki mekanların adisyonları kredi çektirecek durumda :D Dışarıda yemeğinde bir limiti olmalı bence. Yemek için en fazla ne kadar ödeme yaparsınız?

Bazı tatil beldelerindeki mekanların adisyonları kredi çektirecek durumda :D Dışarıda yemeğinde bir limiti olmalı bence. Yemek için en fazla ne kadar ödeme yaparsınız?

Tatile gelen bunu bilerek geliyor zaten. Tatil yerleri 6 ay işler 6 ay boş kalır. İki dönemin de parasını işçi ve kira paralarını yaz döneminde böyle para kazanıp kâr edebilirler anca. Beğenmeyen alıyor kamp çadırını yiyeceğini. İstediği gibi tatilini yapıyor. 2 becks bu fiyata tabiki gelmez o durumda.
Bence bu durum çok açık. Ama her sene bu tatil yerlerinin fişlerini görüyoruz. Parası olan gider arkadaşlar bu lüks mekanlara. Bodrumda yaşıyorum. Burada akıllıca davranırsan hem daha uyguna tatilini yapar hemde fazla para harcamazsın. Maalesef sınıf ayrımı son dönemde her yerde keskinleşti fakir aklını kullansın böyle yapsın tatilini. Kıps.
Çok özür dileyerek söylüyorum görseldeki yere gidip de bir suya, kolaya o kadar para veren malın önde gidenidir. Parasını nasıl israf edeceğini, nasıl çöpe atacağını hesaplayarak kasıtlı olarak yapılan bir şeydir.
Tek başıma çıkarsam maks 200 veririm.
parası olan için o para bir şey. ve daha rahat keyifli bir ortamın da tadını çıkarmış oluyorlar. nereye gitsin adamlar, herkesin tepetaklak oturduğu saçma sapan yerlere mi
Eğer sokak arasında kötü bir semtte bir yere giderse Dediğinde haklısın. Garip insanlar bağıra çağıra sohbet, leş gibi sigara nargile kokusu... Ama elit bir semtte de orta segment bir restorant bulunur. Biz ailemle gittiğim hiçbir ortamda ilk bahsettiğim gibi bir şeyle karşılaşmadım. Fiyat olarak da 5 ksii 600-700 civarı ödüyoruz.
Parası var obyuzdem rahat harcıyor gittigi mekanlarda ona gore hizmet konfor sunuyor
İşte bende onu diyorum. Orta segment mekanlarda da bunlar karşılanıyor.
Bu para az bile. Yani bu adisyona 27 bin veren 40 bin de verir 50 bin de verir. İşletmeciler işi biliyor az bile yazmışlar. 1 sadece 1 yaz gitmeyin arkadaş. Bakın bakakim o 6 bin liralık viski şişesini neresine sokacağını şaşırır. Yuh diyorum Allah gidene akıl fikir versin. O parayı alana da biraz ahlak
Elzem bir durum yoksa dışarıda yemek yemek bence dünyanın en mantıksız olayı... Aşk için bile gitmem akşam yemeği gibi şeylere... Ambiyanssa çekeceksin manzaralı bir tepeye orada masanı kuracaksın... Tatil yerine ücretsiz çadır kampları...
Cevap
44Cevap
O fiyatı turistlere kakalarlar. 22 k hesap mı olur ayıptır ya.
Ben çok para vermem yani en fazla 200 tl verirdim oda en fazla.. bunun yerine zaten paket yemekler daha güzel geliyor
Allahım benim ruhummu fakir çözemedim...
Ben niye piknik gibi mangal falan seviyorum ya,
Manitamla tek yapacagım dısarı yemeği mangal olur, , akşam dısarı çıkıp gezmek içinde ya bi sahil ya bi dağ bayır aç arabanın müzigini köy sandalyeni izle manzaranı...
Soruyu yanlış sormuşsun. Mesela mekana gittiğinizde en çok, maasinizin yüzde kacini verirsin. Diye sorman lazımdı. Şimdi birine göre 300 çok iken bana göre 3000 çok. Maaşa oranını sormak daha iyi bence
Bu kadar para asla harcamam asla hemde hiç, harcayanların da gelir düzeyini sorgulanması gerektiğini düşünüyorum!!! Bir tarafta evine ekmek alamayan toplum diğer taraf bu garip bir durum!!!
Niye yiyeyim abi hem dövizi yükseltiyorlar yani yukseltiyoruz stokluyoruz sonra pahalıdır. Nolcaktı sizin dolar yükselecek fiyatlar düşecek şerefsizler 100 lira veririm oda 3 kişi isem.
Ya ben max tavuk dünyası, burger a filan gidebiliyorum oranın menu fiyatları da belli zaten..
Öyle lüks yerlere verecek param yok , keza salaş yerleri daha çok severim. Bol porsiyon daha az ücret..
hiç şaşırmıyorum bu fiyatlara artk. geçen İstanbul'da iki kişi basit bir yemek yedik, iki çay bi meyve suyu aldık bin tl gitti.
Hizmet alıyorsan ödeyeceksin öyledir yani
Oraya işçi memur gitmiyor. Adamların belki bir saatlik kazancı. Onlar ayrı dünyada yaşıyorlar. Boş verin biz kendi dünyamıza bakalım 😄
Kolay para kazansaydım umrumda olmazdı bu fiyatlar. Lüks mekanlara gitmem ama bir avm de cafede yerken de hesap ne kadar gelecek diye düşünmüyorum halimize şükür. Para işi öyle çok çalışmakla falan alakalı değil şans işi.
Benim için yaşanılan o an önemlidir, ödeyeceğim hesap değil...
Tek başımıza 1kyı zorluyoruzda bunlar sahnede şarkıcıyı dürtene kadar zorlamışlar hesabı
Dün 7 kişi adana da restorana gittik sefo konseri öncesi 1700 hesap ödedik
pavyonda dah afazla sokuyorlar
bu fiş hiçbir şey
Bir küçük su 70 TL yurt dışında bile o kadar değildi be bazı yerler uçmuş maalesef
En fazla 2-3 bin verilir bence ama o da sadece yemeğe değil eğlenceyi de hesaba katacak olursak
Geçen Taksimde olan burger kingte bi hamburger yedim 100 lira verdim içim gitti valla
Yan masada 15 kişilik bi arap aile vardı hepsi de 150 200 liralık bi sipariş vermişlerdi masada yer yoktu 😒
Masaya ekmek mi söylemişler 200 liraya 20 kişi doyar mı
@TravisBicle kişi başı 200
Yemem dışarıda midem almıyor pek
Evde kendim yapıp yiyorum
200 Tl üzerine kolay kolay çıkmam ben şahsen. Bu tutarın üzeri enayilik gibi geliyor.
Pp fotoğrafindaki bakışın beni öldürüyor
Viski zıkkımı da varmış adisyon içinde keşke 150 bin kitleseydiler
Parayı kazanmak çok zor bu fiyatlara yemek yemem çok param olsa
Mekana veriyorlar o parayı o mekana giren de bilerek giriyor zaten
Oraya giden kamillerin çoğu babasının parasıyla hava atmaya gidiyor zaten
O fiyatın yarısına danaya ortak girersin yaa 😅😅
En iyisi Ev de uğraşmak hem daha lezzetli hem de daha uygun
Bunlar parayi yemege degil ickiye odemis ve cok ta pahalj anormal gelmedi diger mekanlara gore
70 -100 lira zaten en ucuzları bu civarlarda malum ekonomide
Valla imkanlar artık öyle bı kahve içtik 30 ödedik evde yapsam iyiydi
30 TL çok bı para değil
Evet
Dışardan hicbirsey yemiyorum Türkiye artık çok pahalandi para yetmez
tavuk döner nasıl
Bunun adı yemek değil, bildiğin enayilik. :D
Dışarıda yemek alan olsa yerim
Bu fiyati sen mi ödedin
Geçen 4 bin lira verdim 1 aydır açım 😂😂
Alkollü bir mekanda 3 kişi için 4k ödedim
Zenginin malı, zühürdün çenesi hesabı