yeni yapılmış baklava değil ama şerbet yapılmamıştı, şimdi ölçüyle yaptım ama baklavaya ne zaman dökülür bilmiyorum.
Baklava soğuk, şerbet sıcak mı olmalı? Ilık şerbete soğuk baklava mı?
yeni yapılmış baklava değil ama şerbet yapılmamıştı, şimdi ölçüyle yaptım ama baklavaya ne zaman dökülür bilmiyorum.
Baklava soğuk, şerbet sıcak mı olmalı? Ilık şerbete soğuk baklava mı?
Malzemeler:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı vanilya özütü veya 1 çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin. Karışımı ocağa koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 10-15 dakika daha hafif bir kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin. Şerbetin kıvamını kontrol etmek için ara ara bir kaşıkla alıp soğutup damlatın. Şerbetin yoğunluğu size uygun gelirse ocaktan alabilirsiniz.
Şerbetin içine damla limon suyu veya vanilya özütünü ekleyebilirsiniz. Bu aromalar şerbetin tadını zenginleştirecektir. İsteğe bağlı olarak limon suyu da ekleyebilirsiniz.
Şerbeti ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin. Şerbeti baklava yaparken kullanmadan önce tamamen soğumasını sağlayın.
Baklava katlarını fırında pişirip çıkardıktan sonra sıcak baklavanın üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbetin baklavaya eşit şekilde dağıldığından emin olun.
Baklavayı şerbetledikten sonra bir süre bekletin, şerbetin iyice çekmesi için yaklaşık 2-3 saat kadar dinlendirin.
Ev baklavası için genelde baklava sıcak şerbet soğuk olsun denir ama baklavacılar ikisini de çok sıcakken koyuyor. Ev usulü yapacaksan baklava soğuk şerbet hafif sıcak olsun ilk sıcağı çıktıktan sonra dökebilirsin
Cevap
3Cevap
2 yol var bunun için.
Birincisi baklava sıcak şerbet soğuk,
İkincisi ise baklava soğuk şerbet sıcak
2 yaptımm
Yani bir tanesi ılık diğeri sıcak olucak ki ilk buluştuğunda tepkimeye girecek
Her usta farklı diyor, ikisi de sıcak olacak diyen var, baklava ılık şerbet kaynar olacak cak diyen var, ikisi de ılık olacak diyen var
Bildiğim kadarıyla suyu bir cezveye koy ve ocağa at sonrasında şeker atıp şeker çözülene kadar çalışsın ve su ısınsın
İkisi de sıcak oluyordu galiba baklavada
Ölçü de 5 sb şeker 3,5-4 su b. Su gibi bir şey olması lazım
evet ölçüyü öyle yaptım ama baklavayı ısıtmasam direkt ılık şerbeti döksem olur mu acaba
Olur da ikisi niye ılık ki
Kız daha fazla bekleme dök gitsin ya
Şerbet sıcak olmalı
Soguk Serbet sıcak tatliya 👍
Baklava soğuksa şerbeti biraz sıcak olmalı
Google yaz bin tane gösteriyor awk
Çok zekisin m*k tek bir şey yazsa sormazdım herhalde!
Çok zekisin m*k tek bir şey yazsa sormazdım herhalde!
Normal yapilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?