Bayram sabahında kahvaltı menünüzde neler olur?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bayram sabahında kahvaltı menünüzde neler olur?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Geçen 2022 kurban bayramında et olmadı. yalnız yaşıyorum kurban falan kesemedim para yok zaten komşulardan kiimse 1 parça ette getiren olmadı. hiç kurban eti görmeden bayramı atlatmıştım.
Bu senede kurban kesemiyorum Komşuluk zaten yok ölsek ceset kokmasın çürümesin. senelerce evde bekler cesedimiz. o derece komşuluk bitkk. Haliyle bu kurban bayramındada yine et görmeden atlatıcaz. % 99.9
Bu sene Bayram sabahında yine aynı durum olacak ama olmyacak niye gidicem kasaba kasaba 1 kg et alıp yerim ya da 1 kg köfte alırım artık . Tek gerçek para du dünyada gerisi masal.
Ben bunları yerdim en çok yani aslında benim için bayram olması pek fark etmiyor yani menüm genelde hep aynı yiyeceklerden oluşur zaten kahvaltı yapmayı da pek sevmiyorum sadece spor yaptığım günler yiyorum o kadar. Menemen, poğaça, simit, börek, sucuk, peynir, zeytin, reçel, bal, kaymak, tahin, ceviz, domates, salatalık, yumurta, çay, kahve, tereyağı, bal kaymak, hurma, pastırma, haşlanmış yumurta, mısır gevreği, granola, yoğurt, çemen, acuka, lor peyniri, sahanda yumurta, gözleme, sigara böreği, pişi, çıtır ekmek, vişne, nar, mandalina, üzüm, keçi peyniri, roka, semizotu, marmelat, pekmez, tahin pekmez, salam, sosis, krem peynir, taze sıkılmış meyve suyu.
Genel olarak değil de kurban bayramı olarak düşünüp cevap verecek olursam, o kavurmanın kokusu ve görüntüsü cezbediyor en başta. Normalde çok etçil bir insan değilim ama o gün şartlar değişiyor😃Onun dışında klasik pazar kahvaltısı gibi olur, uzun uzun oturmalı, sohbet etmeli bir sofra.
Kavurma yaparız bayramda kahvaltı hazırlamayız
Güzel 🙃
🙏
Cevap
13Cevap
Çoğunlukla çalıştığım için ekmek arası biseyler olur 😃
Hadi ya
teşekkür ederim
Kurban bayramında biz genelde kurban kesmeden önce bir normal kahvaltı yapıyoruz. Çünkü kendi kurbanımızın yüzülmesi , doğranmasını kendimiz yapıyoruz. Bu nedenle saat bayağı geç oluyor. O yüzden rutin kahvaltı.
Ama kurban kesen kisinjn ilk yediği şey kurban eti olmasi mustehap, yani yapildiginda sevap, biz senelerdir hep kurban etiyle yaparız kahvaltıyı, bilmiyorsunuz belki yazayım dedim
@Bahtsizbelkis Duymuştum ama zor oluyor bide ben sabah et sevmem.
Hafif açlıktan bayılmayacak kadar peynir, yumurta, domates, çay yeterli. Sonra zaten ilk firsatta kavurmayı hazırlarız.
Bayram sabahında kahvaltı yapmıyoruz. Kurban eti pişene kadar oruç tutuyoruz biz.
Bayram için özel bir menü hazırlanıyoruz Bugün mesela canımız ne istiyorsa onu yapıyoruz
Bana hergün bayram
Kahvaltıda et ve et ürünleri severim
Tam bir ziyafet say say bitmez
Azıcık ucundan say 😅
Benim ailem kurban kestiği için genelde ailecek orada toplanıyoruz ve kavurma yapılıp yeniliyor
Biz direkt pirzola yaparak başlıyoruz kurbanda
Güzelmiş kavurma dışında bir lezzet
Çok kavurma yapılmaz bizde
İyiymiş
2 tane bounty 1 tane snickers 1 tane beskot faravle 1 tane doritos cubun euu tenk yu
Normal kahvaltı. Bizde en özenilen sevilen öğündür o yüzden hep şölen gibidir 😅
Gözlerim sofrada kadın aradı. Görlsede kadın yok
Artık Allah ne verdiyse
Bilmiyorum ama her şey olabilir
Kavurma yapar yeriz
Düz kahvaltı olur
Bizde kırmızı et, bulgur, salata, kola oluyor.
Genelde her kurban et kavururlar
Büyük ihtimal mezarlık toprağına yaş olur
Bayrama daha var gadasi
Az kaldı 😋
Gadası helva
Kahvaltı yapmıyorum
Hiçbir şey şeker
Sigara böreği vs
Say say bitmez 😄
Her zaman ne varsa o
Simit falan ya
Menemen