Bazı marketlerde dana bonfilenin kilosu 704 TL olmuş. 4 haneli rakamlara bu kadar yaklaşmasıyla evine et alamayanlar da maalesef ki çoğalıyordur.
Hal böyleyken ayda kaç kilo et tüketebiliyorsunuz?
Bazı marketlerde dana bonfilenin kilosu 704 TL olmuş. 4 haneli rakamlara bu kadar yaklaşmasıyla evine et alamayanlar da maalesef ki çoğalıyordur.
Hal böyleyken ayda kaç kilo et tüketebiliyorsunuz?
3 hane bir arada alışveriş yapıyoruz yemekler tek evde pişiyor ve 6 kişi ayda 1 kilo et 2 kilo tavuk tüketebiliyoruz. Yoğurdu sütten kendimiz yapıyoruz 5 kilo sütün yoğurdunu 4 haftada tüketiyoruz.
Aylık değilde senelik tahminim geçen gün hesapladım 11 kg a geliyor bu arada
Dünyada en çok et yenilen ülke abd orada yıllık bir insan 80 kg et tüketiyor ortalama, Avrupa'da bu oran 43 Kg fakat Türkiye'de 7 kg ekonomi sağolsun
Cevap
77Cevap
Bence millet memnuniyetini oy vererek kanıtladı çok da konuşmaya gerek yok
Bilmiyorum ama iş yerinde yemem dışında eve bayramdan bayrama et giriyor o kadar
Mangala gidersem 1 kilo pirzola yiyorum gadası
Desene et yemek de artık lüks oldu. Biz 3 kişilik aileyiz Allah'ıma ayda 2-3 kilo yiye biliyoruz. Gerçekten türkiye de asgari ücret ile çalışıp et yiyebilene şaşırıuorum. Buna rağmen kimsenin ayaklanmamasına şaşırıuorum. İnsanlar bu fiyatı nasıl normal karşılıyorlar anlam veremiyorum. İnsanların zoruna gitmiyor mu senin için lüks olan devlet başkanları için çerez.
öncelikle cevabım asla siyasi değil ama isteyen o tarafa çeksin dert değil
ayda 5 kilo et
4 kilo tavuk her hafta sonu balık tüketiyorum kalan günlerde sebze ağırlıklı besleniyorum
sahil kesimleri in tuzu kuru olmasına rağmen karadeniz bölgesi hariç hepsin çiftçiye tütün üreticisine çay üreticisine fındık üreticisine hayvancılık yapana buğday arpa çeltik üreticisine daha rahat bir hayat için şu tuzu kuru olan kesim değişim istedi!!!
şimdi şu asgari ücret ile geçinenler, emekliler çekin başınıza geleni
Ben canlı hayvan kestiriyorum yılda 4-5 kere. Ekonomik durumum da iyi.
Biz de aynı soruda belirttiğin durum için yirtindik sırf herkesin boğazından geçsin diye. Lakin et yiyemeyen adam halinden daha memnun çıktı.
Kg saymadım. Haftada en az üç gün et yiyorum. Zekamdan da anlaşılacağı üzere 😄😌Eti fazla yemek zararlı kut hastalığına yakalanır insan mazallah zaten ülkede doktorda kalmadı bu yüzden sağlığımıza dikkat edelim arkadaşlar bize bizden başka kimsenin faydası yok kenetlenelim hep birlik olalım. Bırakalım sağı solu kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım 🇹🇷 🙂
Kombinadan alır iseniz gayet uygun ve içiniz rahat bir şekilde alıyorsunuz. Marketlerden alır iseniz artık ne eti alırsınız bilemezsiniz. Hemde pahalı bir şekilde alırsınız. Kombina da 10 tl farkla alıyorsunuz. Ayrıca bir kahveye 50 tl veren insanlar et fiyatlarına pahalı dememeli. İyi günler 🪶
oooohhhhh
😅
Bu millete az bile. Daha beter olabilirler hepsi son zerresine kadar hakediyorlar. Artık insancıl ve vicdananen çok rahatım hiç bir şekilde vicdanım sızlamıyor.
Çok et tüketiyoruz.
Ekonomik durumumuz iyi bizim
Milleti düşündük bir şeyler yapmaya çalıştık fakat herkes halinden memnunmuş o yüzden umrumda değil bu zamlar.
Gelen zamlar umurumda değil ben istediğim kadar yiyebilecek durumdayım. Yiyemeyenler de şikayetçi olmadığına göre herkes memnun bu durumdan.
bu halka müstahak. benim durumum var ben yiyebiliyorum akp’ye de hayatımda hiç oy atmadım vicdanım rahat şimdi çöp karıştırıp reeiizzz yabaar diyen cahiller düşünsün ben keyfime bakıp onların sefaletini izleyeceğim.
Oy vermeden önce düşünecekler di şimdi kimse ağlamasın açız diye
Az bile bu millete 🤔 köle olmaya bayılan milletiz isterse 5k olsun biz yine pahişahım çok yaşa deriz 🤔
AKP'lilerin şikayet etmeye hakkı yok seçerken aklınız neredeydi hem oy verin hem şikayet edin ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz bu kadar akılsız gezecek kadar ya
Şimdi Bodrum'da tanesi 150 liraya lahmacun yiyip burada "Lahmacunun tanesi 150 lira oldu" desem kaç sazan yakalardım acaba 😄
Ayda 3-5 kilo yiyorumdur.
her neyse ben zaten vejetaryenim ilgilenmiyorum
https://www.youtube.com/embed/ednKIfjljv8Aylik olarak et, tavuk alirim. 6 kg tavuk, 3 kilo civari dana yuregi aliyorsam 2 kilo civarida kiyma aliyorum. Balikla ugrasmak zahmetli oldugu icin konserve ve omega3 kapsul tuketirim.
Biz bonfile almıyoruz çünkü kurban bayramında kurban kesince baya et geliyor biz sadece kıyma alıyoruz köfte falan işte sucuk alıyoruz bir de çok da aramam bonfile de bonfile diye
Kılosunu bilmem ama tüketiyorum istediğim zaman.
Biz bunları hatta daha kötülerini hak ediyoruz. Kimse ağlamasın
İnşalllah 1 Ekmek böyle 200 lira olur.
Umarım et’in kilosu da bin lirayı geçer. Ben alırım alamayan da şeyime kadar. Gitsin akp önünden istesinler
Haftada 2 gün kırmızı et, 2 gün tavuk eti, 2 gün balık yiyorum. Bana göre bir şey yok. Daha beter olsun. Umarım etin kilosu 2.000 lira olur. :D
Sınırı yok istediğim kadar yiyebilirim ama sağlık açısından yememeyi tercih ediyorum. Haftada 1 kere et yetiyor
İstediğim zaman alabiliyorum
Klasik her kurban öncesi zamlanir kurbana yakın düşer sonra stabil kalır heryil yaşıyoruz bunu
O degilde en son kasaba gittiginde etin kilosunu 700 tl anlayip sasirmistim kasapla gulusmustuk umarim o kadar olmaz diye😕olmus
CHP diyenler Kemal diyenler sanki Kemal gelse cok iyi olacagini zanneden andavallarla dolu ortalik kuduruyorlar kuduruyorlar
Chp feminizmi savunduğu sürece herkes vegan da olsa kimse erkek düşmanı chp ye oy vermez. O yüzden bunlar boş.
Ben valla boğazdaki lokantalardan cıkmıyorum 1000tl vermişliğim bile var. Alamayan düşünsün xd Genel alamayan kitlede ortada
Dısarı da genel de döner adana ya da etli yemek yiyiyorum ay da kac gram ya da kg ye tekabül eder bilmiyorum
Millet seçti seçimini. Saygı duymak düşer bize. Et yemeyiz, tatile gitmeyiz, marketten bişey alamayız ama yeter ki dursun başımızda dedi... Milletin kararına saygı duymak düşer 💅💅💅
Bunu halk istedi bizim halk zam seviyor
Verenler düşünsün
yiyemeyenler düşünsün senede 1 kg et yiyenler gut hastalığına yakalanan insanlara oy verdi
Alamayan halinden memnun. Hipnoz olmuş gibiler. Ben veganım zaten
Kutlamayı bunun için yaptılar herhalde. Gram acımıyorum kaf dağında yaşıyor seçmenleri
Yakında kemal sunalın filmindeki gibi cama ekmek banacaz
Az kaldı Merak etmeyin Reis onların hepsini dikecek
Az bile. Umarım daha da artar. Herkes hatasının sonucunu çeksin
Yiyorum genellikle hayvanı kendin kesip stoklayınca daha mantıklı oluyor çoğu kişi öyle yapıyor
Günlük yarım kilo yiyorum tavuk ya da kırmızı et
AKP ye oy verenler düşünsün ben yiyorum tuzum kuru.
Ayda 4-7 kilo kadar et tüketebiliyorum.
Besim Tibuk'un dediği gibi benim niye moralim bozulsun, halkımızın morali bozulsun.
Millet bonfile yemek istemediğini beyan etti , bence çokta şey yapmayın
Herşeyi oya bağlayanlar neyin kafasını yaşıyorlar acaba sanki digeri başa gelse her şey sudan ucuz olacaktı. hersey pahalı diye vatanı satsak daha iyiydi sanki.
Off dananin bundan haberi olsa kestirir miydi kendini bee.
Benim alım gücüm var malum kesim düşünsün... hatta 1000-1500 bandını görelim
Fiyat gayet makul, haftada 3-4 ayda 20'den fazla kez porsiyon et yiyebiliyorum.
Beni ilgilendiren bir konu değil çünkü et yemiyorum
Etiket değiştirme tarihi 7 Nisan . Yeni olmuş bir şey değil.
Çok ucuz valla herkes alıyordur ayda 5 6 kilo param yok dıyen yalan söylüyor
Kırmızı et tüketmiyorum balık ve tavuk yetiyor bu fiyatları Anadolu’nun insanı düşünsün maluuum bayılıtlar et tüketmeye oh olsun
İnşallah mecliste kriz çıkar da tekrar seçime gideriz.
o ney Türkiye ye yenimi gelmiş bu tadı nasıl bir şey acaba.
Dün sevinenlere depremin acısını unutup koyduk mu diye zil takıp oynayanlara gelsin
Kader ya.. param var yiyorum şükredin allaha. Tayeeap reis ya uzun adam.
Ulaşsın artık ülkede gelen her zaman deliler gibi seviniyorum. d
Etle aram yoktur acikcasi ilgilenmiyorum da fiyatiyla