Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Tabii ki lüks oldu bunu yeni mi fark ediyorsunuz artık ülkede öyle eğlence mekanınlarına gitmek keyfine göre dışarıdan yemek söyleyip pizza söyleyip yemek her şey lüks hale geldi ama ben hala anlamıyorum nasıl %49 oy veriliyor demek ki insanlar affedersin düdüklenmeyi seviyor
Bana göre lüks değil bu konuda paraya acımam açıkçası konu yeme içme olunca para gerçekten umrumda değil zaten sigara kullanmıyorum toplumun çoğunluğu neredeyse bir kahve parasını her gün sigaraya veriyor.
Bir sene önce 10 liraya aldığım soğuk nescafe bile 28-35 lira arasına satılıyor. Eli yüzü düzgün bir mekanda oturup iki kahve içsen her halde 200 lira ödersin.
Gerçekten kahve bile lüks olmuş
Hayır ben ne dışarda ne evde kahve içmem ama dikkat ettiysen bu sitede bile herkes söylüyor geçen kahve içmeye gittim ya da en çok şu kahveyi severim, sık sık içerim falan filan. Ya lüks değil ya da herkes zengin.
Cevap
46Cevap
Haftanın 6 günü, bazen günde 14 saat çalışıyorum hafta boyunca. Dışarı çıkıp canım istedi diye waffle yiyip 2 fincan kahve içemeyeceksem neden çalışıyorum ki bu ülkede? Gezmek, alışveriş yapmak, tatile gitmeye lüks diyorlarsa bu devleti yönetenlerin ayıbı değil, inatla onları seçenlerin ayıbı.
ben dısarda takılmayı azalttım ya hem bahsettıgın gıbı bıraz tasarruf hemde tek basıma sıkıyor artık...
cappuccıno sevıyorum zaten cogunlukla onuda boyle aldım 500 gr evde canım cektıkce kendıme yapıyorum.. saymadım ama tahmınen 30 -40 fıncan rahat rahat cıkıyor..
Bence kesinlikle lüks. Geçenlerde kahve içip kitap okumak için metronun yanındaki bir kitap kafeye girdim. Gayet sıradan bir yer. Küçük boy kahve 57₺ kitap ise 70₺ maalesef. Alınca kasadan dönemiyorsunuz. Gereksiz bir molaydı diye düşündüm, yenilik olsun istedim ama pişman oldum. Burası üniversite yakınında bir mekan dolayısıyla öğrencilerin bu fiyatları nasıl karşıladıklarını tahmin bile edemiyorum.
Ben dışarıda bisey içmem
ama avrudaki sayısından daha fazla ülkemizde şube açan kahve şoplardan Kınağı geldi
en ucuz kahve 35miydi 40 miydi ne?
bence değmez
80 birim paraya 1 bardak kahve alıyorsun ama sorsan ekonomi Reis’in alanı
Fiyatları aşırı şekilde arttı, bir yere oturduğumda en az 500'lükten oluyorum sanırım her şey lüks oldu.
Evet lüks, belki türk kahvesi değil ama Starbucks ve elit yerlerde içilen kahve türevleri öyle.
Kahve Dünyasına dün gitmiştim. İçtiğim kahve 46 lira olmuş. Allah'tan bedavam varmış. Mutlu oldum. Bir içimlik kahve için çok. Bunun için evet, lüks.
Oldum olası Americano içerim. Çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. 50-60 lira arası bir şey genelde...
geçen 2 kağıt bardağa 40 tl para verdim ne biçim ağırıma gitti
lüks değil ama o parayı bi bardak kahveye vermek saçma gereksiz geliyor
Lüks olsa ağzına kadar dolu olmazdı kafeler:)
Tabiki de lüx bir çay 40-50 TL , bir tost olmuş 150 TL 🤬🤬🤬
Lüks tabi ki çay bile 18₺ inanılır gibi değil 18₺ nedir yaaa maliyeti ne ulan bunun
Lüks olmayan ne kaldı ki? Asgari ücretliler nasıl hayatta kalıyor hala gram anlamıyorum.
Lüks olduğunu hiç sanmıyorum daha dün Starbucks ta oturacak yer yoktu keza tüm kafeler tıklım tıkış
Kesinlikle öyle, ben de kendi kahvemi evde yapıp içmeyi tercih ediyorum 😄
Evet çok pahalı her yer starbucks tan kahve içeli 3 ay olcak
Yooo.
Emekliyim hergün dışarda yiyip içiyorum.
Zengin de olsan müsriflik. Bir malın ederi neyse onu ödemeli insanlar. Lüx tabi.
Lüks evet bir kahve 50 lira oda öylesine bir yerde içtiğinde adı bilmem ne olduğunda 70 80 lira
Bana göre aynı ama yurdumuz insanı için lüx olabilir
ailemle yaşıyorum eve para vermiyorum yani kira fatura derdim yok ama dışarıda içeceğim bi kahvenin hesabını yapıyorum
Luks tabikii benim için insan hesaba giderken korkuyor nasil bi şok fiyatla karşılaşacağını şahsen öyleyim ben zaten evde mutfak masasinda dostumla dedikodu ve sigara eşliğinde ki içtiğim kahve daha güzel 😂🙃
Küçük boy bir kahvenin bile fiyatını düşünecek olursak kesinlikle lüks.
lüks tabii.. gerçi kime ve neye göre lüks, oda tartışılır.
Dört yerine bir kere gidersiniz. Hem özlemiş de olursunuz.
birak kahveyi çay 5-6 lira ya Allah askina bi bardak cay icin normal mi bu çıldırtmayin insani
Benim param var fark etmiyor
Tayyibe vermeye devam edin
Evet lüks
Yok bence o kadar da değil
Artık dışarıda nefes almak bile lüks
Otur evinde iç kahveni.
starbucksta bir şeyler içmek gerçekten lüks artık
benim için hala değil
Sen kahve içme çikolat ye
Mekandan mekana degisiyor.
Kafeler halen tıklım tıklım
Şu malum kahvecide 120₺ verdim.
Bırak kahveyi mutlu olmak bile lüks artık
Herkes durumuna göre takılabilir..
Kahvenin fiyatı evet biraz pahalı yalnız en uygun fiyatları olanları var onlarıda tercih edebilirsin
Hayır lüks değil kıraathanelerde
Evet hava atan aptal çok
Ben pek kahve insanı degilim
Yoo değil içilebilinir
lüks mü değil mi bilemem ama vazgeçilmezim
evde bile lüks 100 gr Mehmet Efendi 26 TL
Değil gayet uygun olan birsürü yer var.
Valla hicte lüks degil cafelerde yer yok
Pahalı evde içelim
Yakında nefes almakta lüks olacak az kaldı
Tayyiple devam hüloooğğğ
Yoo ekonomi cook iyi hshhf