Yemeklerin yanında en çok tercih edilen içeceklerimizden biri olan ayranı kapalı mı yoksa açık mı tercih edersiniz?
Açık ayran
Kapalı ayran
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yemeklerin yanında en çok tercih edilen içeceklerimizden biri olan ayranı kapalı mı yoksa açık mı tercih edersiniz?
açık ayranın nasıl yapıldığını gözlerimle gördüm. Pis bir limonata makinesine sütaş marka ayranı doldurdular. Son kullanma tarihi geçmiş ayranlardı. Yarıya kadar ayran yarısı ise bildiğin çeşme suyu ile doldu. Sonra susurluk ayranı diye İstanbul kadıköyde büfelerde satıyorlardı ve ekşi ayranı her içen beğeniyordu. Bu sebeple açık asla.
İğrendim şu an. İçtiğim ayranları sorguladım da iyi ki kapalı tercih ediyorum. Her yer böyle yapmasa da kesinlikle yapan farklı yerler de vardır.
her yer çeşme suyu kullanır her yer buz olarak çeşme suyunu dondurur. bu sebeple buz kullanma ve her daim kapalı ayran limonata vs tercih et
Tavsiyen için teşekkür ederim.
rica ederim
Her yer böyle yapacak diye bir şey yok ki. Mesela Bolulu Hasan Usta'dan açık ayran içerim genelde yemek menüleri de var çünkü.
@cileksarisi ben büfelerden dönercilerden bahsettim siz profesyonel kurumsal işletmeden bahsediyorsunuz. Nusret ile sokak arası pideci kıyası gibi olmuş sizinkisi
Hani bazen büyük işletmelerde de hile olabiliyor ya o yüzden söylemiştim. Teşekkür ederim uyarınız için.
@cileksarisi büyüklerde hile yapıyor ama marka değerini önemseyenler asla hile yapmıyorlar. Örneğin mado gibi bahsettiğiniz bolulu hasan usta gibi ama marka değerine önem vermiyorlarsa tuvaletleri dahi leş gibi oluyor.
Ayyy evet denk gelmiştim maalesef :D Bolulu hasan ustanın ayranını tavsiye ederim bir de bir bitkinin dalı ile süslüyorlardı da unuttum
@cileksarisi nane olabilir belki
Yok gerçekten böyle çam kokulu değişik bir şeydi :D
@cileksarisi hımm o zaman onu bilemedim çünkü orada hiç ayran içmedim. hep tatlılarla çay içmiştim
Cevap
9Cevap
kapalı ayran açık ayran yapan güzel yer yok ki
Ekşi yoğurtla yapılmış soğuk ayran tercih ederim Sivaslıların ki iyi oluyor
Kapalı ayranda kimyasal var, evde yapılan daha lezzetli ve sağlıklı.
Açık varsa direk açık ayran isterim ben.
Açık ayran daha güzel
bol köpüklü ekşili doğal açık ayran😋
Güzel yapılsa açık daha güzel
Kapalı ayranın tadı daha güzel oluyor
hepsi benim için uygun
Açık ayranı hiç sevmiyorum ya, kapalı tabii.
Dışarıda tabii geçerli bu.
açık ayrandan tiksiniyorum köpük falan 😅
Dışarda kapalı kesinlikle
Açık ayran. Tadı daha güzel.
Bildiğim yer ise açık ayran tercihim olur
Kapalı herhalde
Kapalı
Açık ayran
Güzelse açık
Fark etmez
Kapalı tabiki
Kapali