Sadece çay içsek noluur kii darılır mı kırılır mı ev sahibi 😕

Sadece çay içsek noluur kii darılır mı kırılır mı ev sahibi 😕
Hayır ayıp değildir. misafirlikte ne yiyeceğiniz size bağlıdır ve kişisel tercihlerinize göre değişebilir. Eğer yemeğe alerjiniz veya beslenme tercihleriniz varsa, ev sahibinizi önceden bilgilendirebilirsiniz. Böylece, ev sahibi size uygun yiyecekler hazırlayabilir veya sizinle birlikte alternatif yemekler hazırlayabilir.
Başkaları nasıl düşünür bilmem. Ben getirdiğim şeyleri yemeyen misafirden hiç hazzetmem resmen hakarettir bu. O kadar uğraşmışım p zevenk insan bi lokma alır tadına bakar en azından
Yani diyette olduğunu önden haber verirsen eğer ona göre hazırlık yaparlar zaten çok sorun olmaz, buna rağmen hazırlıyorlarsa senden çıkmıştır olay yememen ayıp olmaz bana göre.😁
Ama haber vermezsen burada hata yapan sen olursun bakıldığı zaman.
Hazırlanan yemeklerden en azından yiyormuş gibi yap 😂 ben canım istemiyor dememe rağmen ısrar ediyorlarsa öyle yapıyorum. Yememek ayıp ama ısrar da ayıp. Yiyecek olsam yerim zaten, canım istemiyorsa bu benim suçum mu.
Cevap
41Cevap
Yani hazırlanmışsa yensin ister ev sahibi yesen hoş olur
Evet bizim örf ve adetlerimize göre hoş bir davranış olmaz evsahibi bir şey ikram ettiğinde tok olsanız dahi ya da hiç sevmediğiniz bir yemekte olsa bir parça alınır bu nezaket örneğidir ev sahibine nezaketen karnım tok ama hatrınız için bir parça alıyım dersiniz onunda gönlü hoş olur sizde nezaketli bir davranış sergilemiş olursunuz 🤗 bunlar küçük ama önemli görgü kurallarıdır güzellik 🌺🌿🌺🌿🌺
Ayıp bence ki benim gibi yemek yapıp yedirmeyi seven biri için üzücü oluyor arkadaşlar. O kadar emek veriliyor valla misafirlerin gözlerine bakıyorum daha da istesinler diye 😅
Ne ayıbı ya yemek zorunda mıyım bende hazırlamam zaten bişey hatta çağırmam da he tanrı misafiri gibi bişeyse gerçekten açsa tek ihtiyacı yemekse veririm onun dışında lütfen beni zahmete sokmayın ahanda mutfak kendi hazırlayıp yemek isterse kendi evi gibi kullanabilir
Hiç de ayıp değil. Şu falanca kişi kırılır gibi durumları da artık düşünmeyin.
Evet. "Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer" diye bir söz var hatta. Gayette yerinde olduğunu düşünüyoru₥
Yani ayipi bilmiyom da fark ediliyor ya gozlerine batiyor nasil oluyorsa radar gibi ksdkdk ozellikle bizimkilerin yanlarinda bir sey yemeyip icmeyince hemen yesene hic gormedik aldigini falan basliyorlar😂😂
Yani ayıp bence. Misafir için o kadar şey hazırlanıyor nezaketen de olsa tadına falan bakılabilir en azından
O kadar uğraşılmış bu yüzden bir şeyler yemek gerekir. Yoksa beğenmedi mi acaba düşüncesi hakim olabilir
Ya bazen öyle menüler geliyo ki, kereviz, karnıbahar, brokoli üçlüsü geldi önüme. Messi Neymar Suarez üçlüsü bile bu kadar ürkünç değil. Yemedim tbi😅
Kırılıp darılmasada nezaketen bir açıklama bir sebep olmalı sağlık sorunu gibi bir bahane falan yoksa yanlış düşünce olabilir
Bizimkilerin bir lafı var ##miller bkuyla oynamıyor ya## derler. Yani bir temiz titiz olan biz değilizdir. Yemek gerek hiç olmazsa tatmak lazım.
Gerekçeni açıklarsan biraz ısrar etseler de susarlar nihayetinde xd
Anlamıyorlar hdjd
Ayıp bacım, beğenmemiş gibi olursun nezaketen az bişey ye bari 🤪
Diyetimi bozamam hiç
@GoatGloww anlayamazlar
Misafirlikte Bir şey yiyip içmemek bence mümkün değil
Ben de yiyemiyorum ya, başkasının yaptığı şeyleri özellikle midemden geçmiyor.
Yanı nezaketen de olsa ufak bıseyler atıstırmak lazım
Yemek yemedigim bir yeri misafirliğe gitmem ki
Ben üzülürdüm bir daha da o kişiyi evime davet etmezdim.
Hiç olmazsa nezaketen tadına bakabilirsin
Hani ev sahibi de senin için emek vermiş falan
Canımın neyi istedigine bagli yerim milleti düsünemem
Ayip bence madem birsey yemeyeceksen ne diye geliyon ki
İkram ediliyorsa muhakkak tadımlık dahi olsa yenmeli. Emek harcanıp hevesle yapılmış yemek lazım
Toksam yemem, ama kırılabilirler o yüzden sebebini söylersin
Sevinir bence ne güzel bir şey yemiyor masraf olmaz diye işin şakası birazda olsa yemek lazım 😇
Yani emek veren ev sahibi biraz içerleyebilir tatmak lazım hiç olmadı.
Ya bende bunu anlamıyorum bazıları ayıp diyor bazıları yemek ayıp diyor mesala benin annemde dahil misafirlikte bir şey isteme diyor yemek yeme diyor ya o zaman beni niye görüyorsun bne yemek için gidiyorum ama yememek ayıp değil tok olabilirsin
Bizimkilerde annem gibi sanırım herkesin ailesi böyle 😊
Yav arkadaş ben anlamıyorun ailemle gidiyorum. Sonuç olarak bana hazırlamadın sadece o yemeği. Peki neden zorla ağzıma tıkmaya çalışıyorsun ya da neden soruyorsun yemedin diye belki beğenmiyorum anlayamıyormusun sanki😡
...
.
.
...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
...
...
...
..
Yok lan daha çok severler, sen gittijten sonra artıklarını yerken dua ederler hatta KAJSKANSM
Çok uğraştıysa kırılır ama hazır almış ise o kadar umursamaz
Bence ayıp olmamalı ama bizim toplumda saçma bir şekilde atıp
biri senin o kadsr zahmet edip hazırladıgın şeyi yemediğini içmedigini düşün…
Tadına bakmak lazım, bir şey yiyip içmeyen misafir dayaklıktır
Ye ye bir şey olmaz kilo almazsınız hemde misafirlikte önünüze bir şey koyuluyorsa 1 2 de olsa alın
yemek olan yerde nasıl tutuyosun kendini ya yemek her seydir
çocukken yemezdim eve gelince aynısını annem isterdim hep
Annende yapmaz, dayak atardı. Acıklı son😂😂😂😂
@onlyteenage hiç sorma ya o utangaç çocukluk olayını o zamandan aşmamız gerekiyordu
Geç kaldık😅 Neyse sen yine bir dene olursa bana da söyle😂😂
Ben hem yiyemiyorum hem de icemiyorum. Ilk baslarda küsenler oldu ama zamanla alıştılar
Yemiş gibi yap aç değilim de bende yiyemiyorum bazı kişilerin yaptıgı seylerı ya da mısafırlıge gıtme
Gitmesem ayıp ya
Oruçluyum bugun unutmuusm gelecegımı de diyetmi yapıyorsun oyuzden mı yoksa sevmedıgın kısı oldugu ıcın mı dıyet yapıyorsan boz bı kere bısey olmaz sevmedıgın kısıyse cay iç sadece herkesin elinden yemek yiyemiyorum ben oyuzden dedım
Yani bazen ayıp olabiliyor. Ama ben sevmiyorum.
ayıp tabii ki misafir yediğimizi görünce seviniyor
hep aç kalıyorum o yüzden ya
Ayıp olur tadina bakmalı
Bence az bile olsa tadına bakilmali
Ayıp bence. Beğenmemiş gibi olur.
beğenmediysen mecbur yemeyeceksin
Ayıp sizin için hazırlık yaptı ise gider yanii
Küfür et daha iyi...
Kesinlikle.
Kime misafirliğe gittiğine bağlı.
Yani birazcık. Nezaketen az da olsa yenilmeli.
Evet çok ayıp olur
Biraz yemek gerekiyor
Aç değilsem hiçbir şey yemem.
Ben tam tersini düşünüyorum😂
Kedisi olanda ben de yiyemiyorum
Ayıp tabi geçerli mazeretiniz yoksa
Ayıp değil ya hem ayıp olsa ne olacak
Harika bir soru 😄
Ben genelde yemiyorum
Kişilere göre degisir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?