Sofranızda ekmek herdaim var mı
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sofranızda ekmek herdaim var mı
Yemem ama Ekmek faydalıdır, Karbonhidrat kaynağı: Ekmek, karbonhidratlar açısından zengin bir kaynaktır ve vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.
Lif kaynağı: Tam buğday ekmeği gibi tam tahıllı ekmekler, yüksek lif içeriği ile bağırsak sağlığına yardımcı olur ve sindirim sistemi sağlığı için önemlidir.
Protein kaynağı: Ekmek, protein açısından zengin bir kaynaktır ve kas ve dokuların yenilenmesi ve yenilenmesinde yardımcı olur.
Vitamin ve mineral kaynağı: Ekmek, B vitaminleri ve mineraller gibi birçok faydalı besin içerir. Özellikle tam tahıllı ekmekler, demir, çinko ve magnezyum gibi mineraller açısından yüksektir.
Diğer besinleri destekler: Ekmek, peynir, domates ve salatalık gibi diğer besinlerle birleştirildiğinde, bu yiyeceklerin besin değerini artırabilir ve daha sağlıklı bir yemeğe yardımcı olabilir.
Elbette bulunur. Ekmeksiz bir hayat olmamalı kimsenin hayatında. Yoksa diğer türlü dengeli bir tabak olmaz, yeme atakları baş gösterir, yeterli tokluk hissi oluşmaz insan bedeninde. Muhakkak tam tahıllı ekmekler ya da wasa gibi karbonhidrat barındıran sağlıklı ekmekler her sofrada bulunmalı.
Not: Diyetisyenim bu yüzden ekmek konusunda bilgilendirme yapmak istedim..
Aslında bir sorunum yok... Ekmek yediğim zaman yemeğin tadını alamıyorum... Ekmeksiz yenmeyen bir melemen var tabi birde... Olması gerektiğinde sofrada yerini alıyor...
Cevap
40Cevap
Aslında ekmeksiz sofra olmaz
Bir sofrayı tamamlayan en önemli unsur sofraların baş tacı ekmektir.
Sofrada kaç dilim ekmek yendiğine de dikkat etmek gerekir
Evet, Tam Buğday, Sarı buğday ekmeği ve fırından yeni çıkmış bir ekmeğe nasil hayır diyim yapamam bunu...🤣
Ekmek yeme alışkanlığım yok. Aklıma gelmiyor genelde. Yemeklerin yanında çorbayla falan yenmesi fazlalık gibi geliyor.
Hiç yiyemem ya, seviyorum ama bir tabak yemekle doyuyorum. Ekmeğe yer yok midemde😅😂😊
Her yemekte aramam. Zaten glutensiz beslenmeye başladım..
Sabah akşam belirli oranda karbonhidrat seviyesi için bir iki dilim.
Evdekiler yiyor ama benim çok sevdiğim söylenemez nadir
Ekmek arası bir şey yiyorsam yerim onun haricinde yemem. Diyetten falan degil canim pek istemez.
Ekmeksiz karnım doymuyor çocukluktan alışkınız ekmeğe..
Kahvaltı ekmeksiz olmaz akşam yemeğinde çok aramam ekmekle yenilecek yemekler hariç
Evde ekmek eksik olmaz. Ama Her yemeğin yanında yemem
Her daim ekmek sofrada vardır. Zaten türk insanı ekmek olmadan doymaz diye biliyorum.
Ekmek yemeden doymam ki. O yüzden hep olur..
Masada ekmek yoksa aç kalmışlık hissinden kurtulamam
Kilo vermeye çalıştığım için artık beyaz unlu ekmeklerden yemiyorum. Kepek yiyorum.
Çoğu zaman soframda yemeğe göre az veya çok kullanabiliyorum.
Bulunur ve ekmeksiz doymuyor. Akşam yemeğinde ekmek yememişsem iki saat sonra mutlaka acıkırım.
Ekmek yemeyi yaklaik 2 senedir çok nadir bir lokma yerim, o da sevdiğim yemekgin suyunu bandirmak için onun dışında yemiyorun
Az tuketmeye calisiyorum yerine yulaf alternative alsam da tam tahilli alirim
Ekmek olmazsa olmaz abi. Ekmeksiz yemek yediğimde yemek yemediğimi hiss ediyorum😫
Egerki ekmek baston ve tazeyse bana dur diyebilene ask olsun🙈
Ekmek yemeği bıraktım yaklaşık 1 aydır 4 kilo verdim
8 aydır kullanmıyorum
Hayır her zaman bulunmaz
Makarnayı bile ekmeksiz yiyemem o derece
Genellikle yemiyorum
Ekmek benim bebeğimdir 😅
Genelde mısır ekmeği olur, beyaz ekmek yemiyoruz..
Ekmeksiz yemek olmaz.
Sadece kahvaltıda gerekırse tüketiyorum
Ekmeksiz yiyemiyorum
Her zaman bulunur. Aram iyidir
Ekmeksiz olmuyor
Çok nadir bulunur en son 3 gün önce felan yedim
Genelde bulunur
Her zaman bulunur ama fazla yemem
Evet bulunur soframda ama az tüketiyorum.
ekmeksiz sofra eksik kalır
Kahvaltıda arıyorum sadece.
Ekmeksiz yemek sevmiyorum
Ekmekle aram çok yok ama her öğünde yerim.
Ekmeksiz sofraya oturduğumu hatırlamıyorum
Sabah kahvaltısı hariç yemiyorum.
Soframızın vazgeçilmezidir ekmek.
Ekmek bulunur ama fazla tuketmeyiz
Evet özellikle kahvaltı da
Ekmeksiz doyamıyorum ki
her gün 2 ekmek gömerim
Genelde tüketirim az veya çok evet
Her daim bulundurmuyorum ama tüketiyorum yani
Ekmekle aram yok
Aşırı ekmek yiyorum maalesef
Evet ben tüketmesem bile evdekiler tüketir