- +1 yıl
Merhabalar 🎈 Sahurda yediklerimiz oldukça önemli. Çünkü uzun saat açlık gerek kan şekerini, tansiyonu gerek sindirim sistemini etkiliyor. Ekmek arası sahurda yenir, neden yenmesin. Ama nasıl yerseniz tok tutar izah edeyim. Beyaz ekmek beyaz un içerdiği için, glisemik indeksi yüksektir. Lif oranı azdır. Çabuk kana karışır, kan şekerini birden yükseltip, çabuk düşürür. Ve bu da gün boyu daha aç, daha yorgun hissetmenize neden olur. Sindirim problemi yaşayabilirsiniz. Onun yerine lif içeriği yüksek, glisemik indeksi düşük olan çavdar, tahıllı, siyez, yulaf unundan yapılan ekmekler tercih edip arasına, bol yeşillik, hindi füme, yumurta, peynir, domates; artık hangisini severseniz hazırlayacağınız bir sandviç sizi gün boyu tok tutacaktır. Hemde kan şekerinizde dalgalanma çok yaşamazsınız. Ayrıca sindirim sisteminiz rahat eder. Afiyet olsun 🎈
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hemde nasıl. Sucuklu yumurtayı koyacaksın arasına. :)
Üzerine en az iki litre su tabi sonraki gün susuzluğa boğulmaya değmez.11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Daha hafif bir şeyler yemenizi ve bol bol su içip uyumanızı öneririm.
Örneğin;1 haşlanmış yumurta, bir dilim peynir, yarım domates, bir salatalık,1 dilim ekmek, ve süt. Bunlar emin olabilirsiniz ki tok tutacaktır. Ama sahurda köfte, sucuk, soğan gibi yiyecekler tüketirseniz gündüz vakti çok susayacağınızdan emin olabilirsiniz.
Not:Et ürünleri ve şarküteri ürünlerini çok tüketmek ALZHEİMER hastalığına neden olabilir. Sağlıklı bir yaşam için daha sağlıklı besinler tüketin...10 YorumlaDoyurur abicim. Üniversite yıllarımda biskuvi ve meyve suyuyla sahur yapıyordum. İmkanlar elvermiyordu.. Afiyet olsun.
10 YorumlaSusartır gibi sen bi dene bizede haber et😅
11 Yorumla- +1 yıl
Susadım
Bazen kafam esiyor yapıyorum ben ekmek arası
Açlık hissim pek olmuyor
Yok tutar tutmaz bilmiyorum00 Yorumla- +1 yıl
Sahur sahurdur midenizi doyurun gündüzde acıkmayın yeter
00 Yorumla Nimettin her türü ile olur tabiki
20 Yorumla- +1 yıl
Tutmaz mi? Tutar tabi ki üstüne birde suyu iç zaten migdede şişiyor ekmek 👍
00 Yorumla - +1 yıl
Pek tabii yapılabilir.
10 Yorumla Sucuk susatır bence.
10 Yorumlatok tutar tabi ki. Yanına bir de ayran. Mis.
00 Yorumlaolur olur aynı şey :d
00 YorumlaOlur
10 YorumlaYapılır.
00 Yorumla- +1 yıl
Olur ama Birtane ile değil 4 tane ile anca doyarım
00 Yorumla olur neden olmasın
00 Yorumla- +1 yıl
Yapılır.
00 Yorumla domuz eti ve şarap ile yapılır
00 Yorumla- +1 yıl
Bazen üşenip ekmek arası yapıyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl