Domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan sonuçta onun eti de faydalı olmayacaktır dedim. Tavuk da kendi pisliğini yiyor ona bakarsan diye cevap aldım. Domuz eti ile tavuk etini karşılaştırmak bana saçma gibi geldi.

Domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan sonuçta onun eti de faydalı olmayacaktır dedim. Tavuk da kendi pisliğini yiyor ona bakarsan diye cevap aldım. Domuz eti ile tavuk etini karşılaştırmak bana saçma gibi geldi.
Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infaktüsüne sebep olur.
- Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastalığa"domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer. Ateş yükselir, Ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.
- Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve az hareketli olur. Allah yasaklamışsa bir sebebi bir hikmeti vardır.
Domuz kendi pisliğini yediği için değil vücudunda bunun dışında sayısız zararlı madde ve toksin bulunduğu için sağlığa zararlı olarak nitelendiriliyor ve yenilmesi sağlık çevreleri tarafından önerilmiyor. Onun haricinde dini boyutuna bakarsak Allah kullarını denemek için (Adem'e yaptığı gibi) bazı kısıtlamalar getirir acaba beni dinleyecekler mi? diyerek. Domuz yemenizi yasaklaması da hem sağlığımıza zarar verecek olması hem de buyruğuna uyup uymayacağımızı denemek istemesidir. He bir de şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Tavuk kendi pisliğini değil, çok çok zor durumda kalırsa pisliğinin içinde kalan gıda tanelerini yer.
Cevap
10Cevap
İnançlı kişiler için yasak olduğundan dolayı yemek istemezler. ben özel olarak yerim veya yemem demem. yani varsa yerim yoksa da aramam. Domuzlar gerçekten kendi pisliklerini yiyebilirler ancak bu, domuz etinin yenmemesi gerektiği anlamına gelmez. Domuz eti, pişirildiğinde veya pişirilmeden önce uygun şekilde işlendiğinde güvenli bir şekilde tüketilebilir ve birçok kültürde geleneksel bir gıda olarak kabul ediliyor.
Yemem.
tavuk kendini yeniliyebilen bir hayvan.
ama domuz lanetlenmiş metabolik bir çöküntü yaşayan dünya tarafından dışlanmış
her türlü hastalığa sebep olabilen bir hayvandır...
sonuçta domuzun yumurtası yoktur.
domuz eti hastalıklıdır kardeşim. domuz etini yiyen insanın vücudunda tenyalar bulunur. bu tenyalar bağışıklık sistemi zora düştüğü zaman hızlı ölümcül reaksiyona girerler. mantığını buradan kurabilirsin istersen. Tavuk etinden vücuduna giren pisliğin ya da bakterinin vücuttan atıldığını biliyorum tamamının ama domuz etiyle vucuda giren tenya içeride de yumurtladığı için tamamını hiçbir zaman atamıyorsun az da olsa kalıyor.
Domuz etini savunan kişi otursun adam akıllı ince araştırma yapsın..
Dinimizce haram evet. Ama bazen İslam mantıkla çelişiyor bunu şöyle açıklıyorum cüzi irademiz bu kadarına yetiyor çünkü İslam'a inanmak için de inanmamak için de geçerli milyon tane sebep var. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler deyip mevzuyu kapatalım.
domuz eti yerim tabii.
inançlarından ötürü yemeyenlere bir şey demem, fakat onların ben yediğim için "domuz lanetli hayvandır, domuz pis hayvandır" demesi hem komedi hem de saygısızlık. çünkü tavuğun domuzdan yahut ineğin domuzdan üstün olduğu bir yan falan yok.
İlginçtir her hayvanın kendisine özgü bir karakteri var. D*muzun karakterini öğrenince çok ibretlik gelmişti. Eşini kıskanmayan bir hayvan ve tüm dillerde hakaret amacıyla kullanılan bir kelimedir, yiyen insanların dillerinde bile. Müslüman olarak elbette ki yemediğim bir hayvan. Tavuk çok canhıraş şekilde yavrusunu savunur bu da farklı bir karakter.
Fransa ve kıbrısta yedim. İyi pişirilince hiçbir sorun yok. Zararlı değil. Tadı nasıldı derseniz bu zamana kadar yediğiniz lezzetli etleri unuttum. En iyisi buydu..
Asla demem ama asla :)) helal değil.. ve sağlık için çok zararlı. Yani böyle bir karşılaştırmayı yapan kişinin farklı inançlara saygısı yoktur veya bilgisi yoktur diye düşünüyorum
Tavuk ta kendi pisliğini yiyor evet 😅 ben o eti bu eti olayına takılan biri değilim dinen yenmez orası da beni ilgilendirmez
müslüman değilim ve domuz etini yiyenler en lezzetli et olduğunu söylüyorlarmış. ama domuz etinin zararlı olduğunu söyleyenler de var. yemezdim ben
İkisininde etini yemiyorum ileride belki tavuk eti yiyebilirim ama domuz eti haram
Yemem. Mesela Almanya'daki oturan bir dayım ben yerim diyor..
🐷 domuz kâinatta eşini kıskanmayan tek varlıktır.
Din boyutunda veya sağlık için değil merak etmiyorum
Domuz eti yemem
Hayır asla yemem dinimiz de günah
Yemem. Günahı bir yana vücut için zararlı.
Yani haram diye değil ama yemem.
Domuz eti haram oldugu için yemem ben
Yemem
Yemem çünkü haram
Hayır yemem
Yemem.
Hayır yemem
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?