Yemek yapma yeteneği, öğrenilebilir bir beceridir. Bazı insanlar yemek yapmaktan hoşlanırken, bazıları için ise bu bir zorunluluktur. Ancak, yemek yapma becerisini öğrenmek, hem sağlıklı hem de ekonomik bir yaşam sürdürmek için oldukça önemlidir.
Yemek yapma becerisi, düzenli bir şekilde uygulama ve pratik yaparak geliştirilebilir. Başlangıçta basit yemekler yaparak başlayabilirsiniz. Yemek yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tarifi doğru bir şekilde takip etmektir. Tariflerdeki malzemeleri doğru ölçüde kullanmak ve yönergeleri dikkatle izlemek, yemeklerinizi lezzetli ve sağlıklı hale getirmenin anahtarıdır.
Eskiden çok yapardım kimse inanmazdı. Annen yaptı kesin derlerdi sen kimsin ki yalan söylim sana eşek diyemedim tabi. Ondan sonra bıraktım kim sorarsa bilmiyorum diyorum. Kimseye yumurta bile kırmam kendime yaparım istediğimi
Belli yörelere ait yemekler hariç her yemeği yaparım. Diplomam yok belge olarak Sağlam bir yarı anne tarifleri yarı benim dokunuslarim toplamda 700 sayfa yemek tarifi defterim var.